Disc Golf World Tour jatkuu Tsekissä – mukana yli 50 suomalaista

 

Australiassa tammiskuussa alkanut frisbeegolfin kaupallinen maailmankiertue Disc Golf World Tour (DGWT) jatkuu Tsekissä viikonloppuna.

 

 

Konopiste Open nauttii suomalaispelaajien keskuudessa suurta suosiota ja on nopeasti noussut lähes kulttikisan maineeseen hulppeiden puitteidensa ansiosta.

Suomalaisedustajat pääsevät kohtaamaan erityisesti avoimessa luokassa maailman terävimmän kärjen: Osallistujalistalta löytyvät maailmanmestarit Ricky Wysocki (USA) sekä Paul McBeth (USA) – unohtaa ei sovi nuoria muovilinkoja Simon Lizottea (GER) ja Eagle McMahonia (USA).

Kotimaan kärkinimistä Pasi Koivu osallistui Australian Openiin sijoittuen kuudenneksi ja lähtee mukavan kiertuepistesaaliin kera Tsekin osakilpailuun.
 


SpinTV ja Jomez Productions tuottavat kilpailusta tasokasta verkkovideomateriaalia

 

Tavoitimme kiertueen isän, tamperelaisen Jussi Meresmaan kilpailupaikalta:

 

Puitteet Konopiste Openissa ovat sadunomaiset. Miten aikanaan päädyitte järjestämään kilpailut niissä huikeissa maisemissa?

Meresmaa osoittaa kiitokset paikallisen osaamisen suuntaan: ”Konopisteen puiston ja rata-alueen löysi aikoinaan Premysl Novak. Hän on merkittävin yksittäinen henkilö Tsekin frisbeegolfin kehityksessä.”

”Täällä Konopisteessä on järjestetty kilpailuja jo viiden vuoden ajan. Rata polveilee satoja vuosia vanhassa linnanpuistossa, jota aikoinaan hallitsi Itävalta-Unkarin ruhtinas Franz Ferdinand.” mies jatkaa historiallisen miljöön innoittamana.

 

Jussi Meresmaa. Kuva: Eino Ansio EDGC2016

 

Tsekin osakilpailuun osallistuu yli 50 suomalaista. Millaista panosta odotat suomalaispelaajilta miesten ja naisten luokissa – entä ketkä ovat ennakkoon vahvimmat kandidaatit kilpailun voittajiksi?

”Keväinen Tsekki ja Konopiste on loistava yhdistelmä suomalaisille pelaajille päästä kylmästä kotimaasta pelaamaan vihreille väylille. Suorat, nopeat lennot ja maan edullinen hintataso auttavat myös.” Meresmaa valaisee lähtökohtia vahvaan suomalaisedustukseen.

Epäilemättä myös suomalaislähtöisellä organisaatiolla on osuutensa kilpailun vetovoimassa: Suomessa jos jossain tunnetaan organisaation maine tinkimättömänä ja uraa uurtavana kilpailunjärjestäjänä.

DGWT:n organisaattori on hyvillään kilpailun kovasta tasosta: ”Konopisteen kisa on lähes uusinta 2016 Oulun EM-kisoista, mutta terästettynä maailman huippupelaajilla. Suomalaisilla on täysi työ päästä avoimessa luokassa top-10:n joukkoon. Simon Lizotte, Paul McBeth ja Ricky Wysocki ovat ennakkosuosikit. Mikäli voittaja tulee kolmikon ulkopuolelta, on se suuri yllätys.”

Naisten luokassa suomalaisnaisilla puolestaan on Meresmaan mukaan hyvät ottaa ensimmäinen World Tourin osakilpailuvoitto: ”Eveliina (Salonen), Henna (Blomroos) ja Jenni (Eskelinen) ovat kaikki vahvoja kandidaatteja mitaleille.

 

Kilpailu alkaa perjantaina. Vinkit kisan seuraamiseksi löytyvät parhaiten kiertueen verkkosivuilta:

https://www.discgolfworldtour.com