Powergrip Pro Tour käynnistyi Keljonkankaalla

Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue, Powergrip Pro Tour, käynnistyi lauantaina Jyväskylässä.

Tuuliset olosuhteet ja kiertueen ensi visiitti Keljonkankaan frisbeegolfradalle tarjosivat kotimaan kärkipelaajille haasteita. Lauantaina kärkipaikoilla nähtiinkin myös yllätysnimiä.

 

Kuva: Jesse Kyytinen

 

Avoimessa luokassa nähtiin yllätyksellinen ensimmäinen kierros ja monet pro-tourin kestomenestyjät hakivat vielä parasta tuntumaa rataan. Ensimmäisen kierroksen kuumin nimi hyytävässä tuulessa oli Nummelan Frisbeeseuran Ville Koutonen. 53 heiton (-8) kierros toi heiton etumatkan seurakaveri Juho Väisäseen.

Lahden Frisbee Clubin Janne Pääkkönen oli avauskierroksen positiivisin yllättäjä tuloksellaan 56 (-5) ja kierroksen kolmas. Vain heiton päässä Pääkkösestä vaani kuitenkin vaarallinen joukko tuttuja kärkinimiä.

 

 

Avausheitolla koriin

 

Avoimen luokan toinen kierros lähti räjähtävästi käyntiin. Tyyntyneissä olosuhteissa aloitettu yhteislähtökierros tarjosi huikeasti kaksi hole-in-onea jo ennen kierroksen puoltaväliä. Viime kauden kiertuemestari, turkulaisen Frisbeegolfseura 7k:n Seppo Paju heitti kuudennen väylän avausheitollaan koriin.

Paju nousi avauspäivän kokonaistuloksissa jakamaan kärkisijaa Ville Koutosen kanssa heitettyään toisen kierroksen kovimman tuloksen 62 heittoa (-9). Lietolainen ei ollut kuitenkaan vielä tyytyväinen peliinsä:

“Tuuli oli selkeästi tyynempää toisella kierroksella ja se helpotti peliä. Kokonaisuus oli selvästi parempaa kuin ensimmäinen kierros, mutta ei tähänkään tulokseen voi olla tyytyväinen.

Toki tein vähemmän virheitä, kierros oli sellaista peruspeliä ja tasoa täytyy vielä nostaa. Esimerkiksi nelosväylältä kuittasin kaksi bogia, vaikka kyseessä on helppo putteriheitto. Tavoite olisi päästä huomisella päätöskierroksella vähintään tulokseen kymmenen alle par.”

Kolmannen sijan jakavat ennen päätöskierrosta Teemu Nissinen (Nummelan Frisbeeseura) ja Miika Voutilainen (Joen Liitokiekko, Joensuu)

 

Blomroos nousi haastamaan Van Dykenia

 

Naisten avoimessa luokassa Vanessa Van Dyken (USA) tarrasi kiinni johtopaikkaan pelaten loistavan ensimmäisen kierroksen tulokseen 64 (+3).

Toisella kierroksella Rauman Frisbeen Henna Blomroos sai kiinni radan luonteesta selviytyen 67 heitolla. Vanessa Van Dykenin toinen kierros oli tasainen ja hän lähtee päätöspäivään kolmen heiton johdossa tuloksella 132 (+10).

Hannele Määttä ja Anne Kettunen ovat iskuasemissa neljän ja viiden heiton päässä toisesta sijasta.

 

Sunnuntain päätöskierros käydään väliaikalähdöin.

 

Tulostilanne, laajempi päiväkooste ja kuvia kilpailusta löytyy pro-tourin kotisivuilta:

POWERGRIP PRO TOUR

 

Teksti: Mikko Poikonen, JyLi / Kuvat: Jesse Kyytinen, Jyli