McBeth voittoon, Stoor paras suomalainen

 

Memorial Championship -kilpailu kokosi frisbeegolfin maailman kärkinimet taistelemaan Disc Golf Pro Tourin kiertuekilpailussa Yhdysvaltain Arizonassa.

 

Kilpailun voittoon ylsi Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelatulla finaalikierroksella isäntämaan Paul McBeth. Kovimman vastuksen tarjosi Saksan Simon Lizotte, joka jäi vain heiton päähän voitosta. Kolmella eri radalla käydyssä kilpailussa kolmanneksi ylsi hallitseva maailmanmestari Ricky Wysocki.

 

Vahva esitys suomalaisilta

 

Seppo Paju. Kuva: Eino Ansio EM2016

Jalle Stoor. Kuva: Eino Ansio EM2016

Pasi Koivu. Kuva: Eino Ansio EM2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomalaismiehet osoittivat hyvää alkukauden kuntoa. Jalle Stoor jäi voittajasta 13 heittoa ja sijoittui kovatasoisessa kilpailussa 15:nneksi. Yhden heiton kokonaiskilpailussa enemmän käyttänyt Seppo Paju oli 18:s. Kahdella jälkimäisellä kierroksella pelirytmin löytänyt Pasi Koivu nousi sijalle 21 täydentäen mainion suomalaispanoksen.

 

Lopputulokset

 

Kilpailuun osallistuneet suomalaishuiput osoittivat, ettei kansainvälinen kärki ole kaukana. Valtaosa kotimaan kärkipelaajista aloittaa kautensa myöhemmin, mukaan luettuna hallitseva EM-mitalikkolmikkomme Leo Piironen,  Juho Parviainen ja Teemu Nissinen.

Aiemmin lauantaina Eveliina Salonen nousi naisten luokassa upeasti kuudenneksi amerikkalaisnaisten hallitsemassakilpailussa. Vasta 17-vuotias hallitseva Euroopan mestari Salonen on noussut määrätietoisesti ja vauhdilla kohti maailman huippua.