Suomalaisilla tahmea toinen kierros Arizonassa

 

Jalle Stoor ja Seppo Paju jatkoivat tasaisia suorituksia Memorial Championship -turnauksessa Arizonan Scottsdalessa Yhdysvalloissa.

Toinen kierros kilpailtiin Fiesta Lakesin verrattain lyhyellä radalla (par 55) ja suomalaiset jatkoivat tasatahtiin pelaten kierrostulokset 52 heittoa (-3). Kokonaiskilpailussa kaksikko kuitenkin menetti hieman asemiaan ja päätyivät jaetulle sijalle 17. tuloksella 99 (-12). Pasi Koivu heitti kierrostuloksen 53 (-2) ja löytyy sijalta 39 kokonaistuloksellaan 104 (-7).

 

Seppo Paju. Kuva: Jari Huotari

Seppo Paju, Frisbeegolfseura 7k Turku. Kuva: Jari Huotari 2016

 

Tutut miehet kärjessä

 

Suomalaisten kierroksia värittivät bogit, joita esimerkiksi Stoorin tuloskortista löytyi neljä. Käytännössä juuri bogit hidastivat miesten tahtia ja pudottivat sekä Stoorin että Pajun yhdeksän heiton päähän kilpailun kärkimiehestä Ricky Wysockista. Wysocki on kahden kierroksen jälkeen kokonaistuloksessa 90 heittoa (-21). Wysocki heitti nelinkertaisen maailmanmestarin Paul McBethin ohella toisen kierroksen kovimman tuloksen, 44 heittoa (-11).

Toista sijaa jakavat kahden heiton iskuetäisyydellä USA:n Cale Leiviska sekä loukkaantumisen jälkeen hienoa paluuta tekevä Saksan Simon Lizotte. McBeth on neljäntenä kolme heittoa perässä kärkimies Wysockia.

Suomalaiskaksikolla on matkaa kymmenen parhaan joukkoon kolme heittoa.

Tulokset

Miehet kilpailevat kolmannen kierroksen Suomen aikaa perjantai-iltana Vista Del Caminon radalla, joka tarjoaa huomattavasti pidempiä väyliä (par 60). Lauantain päätöskierros puolestaan palataan kilpailemaan avauskierroksen maisemissa Fountain Hillsin näyttämöllä.

 

Eveliina Salonen nousi yhden sijan

 

Eveliina Salonen. Kuva: Eino Ansio EM2016

Eveliina Salonen, Nummelan Frisbeeseura. Kuva: Eino Ansio EM2016

 

Naisten luokassa Eveliina Salonen nousi yhden sijan yhdeksänneksi. Kierrostulos 61 heittoa (+6) kuitenkin repäisi eron kärkeen peräti kuuteentoista heittoon ja kolmossijaankin kirittävää on yhdeksän heittoa.

Kilpailun kärjessä jatkavat USA:n ennakkosuosikki Paige Pierce kokonaistuloksessa -4 ja Sarah Hokom tuloksessa +1. Madison Walker (USA) heitti toisen kierroksen kovimman tuloksen -2 ja nousi kokonaistilanteessa kolmanneksi.

[päivitetty klo 19.55]: Myös naiset heittävät kolmannen kierroksen Vista Del Caminon radalla ja päättävät lauantaina kilpailunsa Fountain Hillsin maisemissa.

Suomen Niina Turtiainen on kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa 202 heittoa (+31) ja jaetulla sijalla 14.

 

Miesten kärkiryhmän edesottamuksia voi seurata suorassa Youtube-lähetyksessä alkaen klo 22:45 Suomen aikaa.