Suomalaishuippujen kausi käyntiin lupaavasti

 

Joukko suomalaisia frisbeegolflin kärkinimiä osallistui 23.-26.2. USA:n Hendersonissa käytyyn kovatasoiseen National Tourin osakilpailuun.

Kilpailu oli odotetusti yhdysvaltalaisten hallintaa. Avoimen luokan voiton kuittasi Ricky Wysocki ennen Paul McBethiä. Myös naisten luokassa isäntämaan edustajat olivat odotetun vahvoja. Voittoon heitti isäntämaan Paige Pierce ja toiseksi Catrina Allen.

Euroopan eliittiin lukeutuvista suomalaismiehistä parhaiten onnistui helsinkiläistä Talin Tallaajat ry:tä edustava Jalle Stoor, joka kilpaili nousujohteisesti viidenneksi. Heinolan Lords of Disc Golfin Pasi Koivu oli kilpailun 22:s.

Naisten luokassa hallitseva Euroopan ja Suomen mestari, 17-vuotias Nummelan Frisbeeseura ry:n Eveliina Salonen, oli hienosti neljäs.

 

Jalle Stoor. Kuva: Eino Ansio DGWT

Jalle Stoor. Kuva: Eino Ansio, DGWT 2016

 

Ulkomailta haasteita alkukaudeksi

 

Suomalaiset jatkavat parhaillaan kauttaan Arizonan Scottsdalessa, Disc Golf Pro Tourin Memorial Championship -osakilpailussa.

Jalle Stoor on aloittanut vahvasti ja on avauskierroksen jälkeen jaetulla sijalla 8. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k ry:tä edustava Seppo Paju on Stoorin kanssa tasatuloksessa. Pasi Koivu on ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 30.

 

Memorial Championship – linkki livetuloksiin

 

Eveliina Salonen on Arizonassa ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenentenä. Eroa toiseen sijaan on kuitenkin vain neljä heittoa. Kilpailua johtava Paige Pierce onnistui nykäisemään peräti viiden heiton karkumatkan seuraaviin.

Pierce aloitti kauden voittamalla tammikuussa Disc Golf World Tourin (DGWT) Australian osakilpailun ja on sittemmin kulkenut voitosta voittoon.

Seppo Paju puolestaan avasi kautensa Yhdysvalloissa jo aiemmin. Lietolainen voitti tammikuussa Arizonassa Maricopa Meadows -kilpailun ja sijoittui toiseksi helmikuussa Kaliforniassa käydyssä Wintertime Openissa. Vastaavasti Pasi Koivu osallistui DGWT:n osakilpailuun Australiassa sijoittuen hienosti kuudenneksi.

 

Eveliina Salonen. Kuva: Eino Ansio EDGC2016

Eveliina Salonen. Kuva: Eino Ansio, EM2016

 

Kotimainen kilpailukausi käyntiin toukokuussa

Harjoittelu- ja kilpailuolosuhteita ulkomailta etsivien suomalaispelaajien ohella suuri osa valmistautuu kauteen perinteisesti kotimaassa. Kilpapelaajiemme kalenteri täyttyy hallivuoroista, oheisharjoittelusta sekä soveltavasta harjoittelusta ulkotiloissa.

Kotimaan kausi odottaa vielä lumivaipan väistymistä ja käynnistyy toden teolla toukokuussa. Suomalaiset kärkipelaajat valmistautuvat Suomen frisbeegolfliiton kärkikiertue Powergrip Pro Tourin Jyväskylän avauskilpailuun.

Ilmoittautumisen ensimmäinen vaihe on avoinna Kisakoneessa.