McMahon jatkaa USDGC:n kärjessä

Maailman huippujen kilpailukauden perinteisesti päättävässä USDGC:ssa kilpaillaan perjantaina kolmas kierros. ”Moving day” pelataan vähintäänkin kosteissa olosuhteissa, kun hurrikaani Matthewin vaikutus ulottuu osittain Etelä-Carolinan Rock Hillissa käytävän kilpailun alueelle.

 

USDGC-Logo DGWT_LOGO_250

 

 

 

 

 

 

 

Yhdysvaltain teinisensaatio McMahon kilpailun kärjessä kahden kierroksen jälkeen

 

Suomen aikaa myöhään torstai-iltana päättyneen kierroksen myötä isäntämaa USA:n edustajat valloittivat peräti yhdeksän ensimmäistä sijaa tulosluettelossa. Jaetulta kärkisijalta päivään lähtenyt Eagle McMahon onnistui lähes avauskierroksen veroisesti ja kuroi kierrostuloksen 59 (7 alle parin) myötä kokonaistilanteessa etumatkan neljään heittoon. McMahonin hienon tulostason salaisuus ovat olleet vain kaksi bogia pelattujen 36 väylän aikana.

 

Eagle McMahon jatkaa soolokärjessä. Jeremy Koling (vas.) nousi toiseksi. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Eagle McMahon jatkaa soolokärjessä. Jeremy Koling (vas.) nousi toiseksi. Kuva: Eino Ansio / DGWT

 

Patrick Brown joutui taipumaan terävimmästä kärjestä, mutta kärkiryhmässä pelannut Jeremy Koling heitti McMahonin tavoin tuloksen 59 (-7) peräti kymmenen birdien saattelemana. Ricky Wysocki kamppaili kiivaasti kärkipaikasta, mutta jäi viimeisten viiden väylän aikana kokonaiset kuusi heittoa kärkimiehelle. Kokonaistilanteessa Wysocki on seitsemän heiton päässä McMahonista ja jaetulla kolmannella sijalla Nikko Locastron kanssa.

Katso tilanne toisen kierroksen jälkeen.

 

Suomalaiset Euroopan soihdunkantajina

 

Suomalaisista parhaina toiseen päivään lähti Nummelan Frisbeeseuran kaksikko Teemu Nissinen – Ilari Tuoma jaetulta sijalta kuusi. Tuoman kierros oli vaikea ja mies putosi kauas kärjestä radalla, jolla erot kasvavat suuriksi poikkeuksellisen herkästi. Nissinen puolestaan pelasi viiden birdien ja yhtä monen bogin myötä tasaisen ehjän kierroksen (par) ja jatkaa perjantain kierrokselle sijalta 13.

Kotimaisista edustajista torstain kuumat nimet olivat takavuosien Suomen mestarit Jalle Stoor (Talin Tallaajat) ja Pasi Koivu (Lords of Disc Golf). Miehet ovat pelanneet kierrokset tasatahtiin (65 heittoa, 63 heittoa) ja ovat parhaina eurooppalaisina kokonaistuloksella -4 jaetulla kymmenennellä sijalla. Matkaa kolmossijaan on vain neljä heittoa.

 

Pasi Koivu jatkaa hienoja otteita USDGC:ssa. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Pasi Koivu pelasi USDGC:n toisen kierroksen tulokseen 3 heittoa alle parin. Kuva: Eino Ansio / DGWT

 

Jalle Stoor kommentoi: ”Kilpailu on puolivälissä, fiilikset hyvät ja heitto kulkee. Täytyy jatkaa samaan malliin ja karsia pois suuremmat epäonnistumiset. Perjantaille on luvattu vähän kovempaa sadetta ja tuulta, joten pelisuunnitelmassa täytyy panostaa aiempaa enemmän suoritusvarmuuteen.”

 

Stoorin birdietahti on vakuuttava ja mies keskittyy virheiden välttämiseen. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Stoorin birdietahti on vakuuttava ja mies keskittyy virheiden välttämiseen. Kuva: Eino Ansio / DGWT

 

Useat suomalaisedustajat onnistuivat korjaamaan kurssiaan avauskierrokselta ja radan par-tulokseen tai paremmin onnistuivat pelaamaan lisäksi: Ville Piippo, Leo Piironen, Lassi Hakulinen, Janne Hirsimäki ja Joonas Kuitunen.

 

USDGC:n kolmas kierros on jo käynnissä.

Livetuloksia voi seurata Disc Golf World Tourin sivuilla. Rekisteröitymällä pääsee tarkastelemaan tarkempia tilastoja.

USDGC:n kotisivuilla löytyy lisäksi kattavasti tietoa ja ohjeet kisan seuraamiseen.