Tiukkaa vääntöä Kankaanpäässä ja Peurungassa

 

Lauantaina kilpailtiin kahdella kotimaan kilparadalla luoden asetelmia sunnuntain päätöskierroksille. Kankaanpäässä Grip EQ-tourin päätöskilpailussa ratkotaan finaalikierroksilla sekä osakilpailu- että kiertuevoittajat. Peurungassa puolestaan kruunataan suomenmestarit niin amatööri- kuin junioriluokissa.

Lauantain sää helli kilpailijoita ja molemmilla paikkakunnilla nähtiin upeita suorituksia sekä tiukkaa vääntöä ja liikehdintää tuloslistoilla.

 

Grip EQ -tour Kankaanpää

 

12805843_10153950594614687_3661022183622849854_n

 

Kankaanpään Viidentienristeyksen radalle kokoontui kotimainen pro-pelaajiemme kärki kilpailemaan vuosittaisen kiertueen mestaruuksista. Yksi avoimen luokan ennakkosuosikeista, Leo Piironen, joutui sairastumisen takia jättämään kilpailun väliin. Koko kiertueen voitosta lähtivät näin ollen kiivaimmin taistelemaan Janne Hirsimäki (NFS), Pasi Koivu (LDG), Seppo Paju (7k) sekä Juho Parviainen (OFS).

Kankaanpään tarkkuutta vaativalla radalla tulosluettelon kirkkaimmasta kärjestä löytyvät kuitenkin eri miehet. Aamukierroksella tahdin määräsi Erik Aalto (RF), jonka tuloskorttiin kirjattiin kierroksen päätteeksi päivän kovin kierros, 52 heittoa (-10).

 

Kärkimiehet Markku Nirkkonen ja Erik Aalto pikahaastattelussa. Klikkaa kuvaa.

MPO-kärkimiehet Markku Nirkkonen ja Erik Aalto haastattelussa. Katso Grip EQ-tourin tapahtumasivun videohaastattelu kuvaa klikkaamalla.

 

Aallon toinen kierros (-3) riitti pitämään hänet tuloslistan ylimmällä rivillä ensimmäisen päivän päätteeksi. Samalle riville yhteistulokseen -13 kipusivat järjestävän seuran Markku Nirkkonen (TDG) huiman toisen kierroksensa (-9) ansiosta, sekä NFS:n Ilari Tuoma (kierrokset -7 ja -6).

Vain heiton etäisyydellä kärkisijasta vaanii Mikko Syrjäläinen (DGCP),  jonka takana kahden heiton päässä ovat tourin voitosta taistelevat Paju ja Parviainen. Hirsimäki ja Koivu löytyvät jaetulta sijalta 15. Matkaa Pajuun ja Parviaiseen on viisi heittoa.

Muut luokat pelasivat lauantaina vain yhden kierroksen. Näiden luokkien ohjelmassa on näin ollen sunnuntaina kaksi kierrosta. Luokkien kärjessä ovat:

FPO (Naiset avoin): Jenni Eskelinen (OFS, +1)
MPM (Avoin 40+): Kari Vesala (TT, -2)
FPM (Naiset 40+): Kristiina Sylman (TT, +17)
MPG (Avoin 50+): Ville Kotamäki (NFS, +3)
MPS (Avoin 60+): Markku Tohni (NoFS, +7)

 

Tulokset kokonaisuudessaan

 

Junioreiden ja amatöörien SM-kilpailut

 

 

2958813_orig

 

IMG_5144

Peurungassa hämmästeltiin taidokkaita junioreita. Kuva: Pauli Pottonen (PP)

 

Peurungassa nähtiin auringon kyllästämän päivän täydeltä hienoja suorituksia ja erikoisia sattumia. Ennakkosuosikit olivat odotetun kovia.

Juniorit 18-luokan tulosluettelossa ylimpinä komeilevat tutut nimet EM-juniorimaajoukkueesta; Yhteistuloksella -15 luokkaa johtava Joonatan Häme (LFC), tuloksella -12 toisena majaileva Jasper Heino (7k) ja kilpailun kolmas Väinö Mäkelä (PP) saavat finaalikierroksen kärkiryhmässä seuraa Antti Kotilaisesta (KivijKi). Mäkelä ja Kotilainen ovat tasoissa kolmantena tuloksessa -10.

 

EM-nelikkomme Väinö Mäkelä, Mikael Hakala, Jasper Heino ja Joonatan Häme löytyvät odotetun korkealta tuloslistalla SM-kisoissa.

EM-nelikkomme Väinö Mäkelä, Mikael Hakala, Jasper Heino ja Joonatan Häme löytyvät odotetun korkealta tuloslistalla SM-kisoissa. Kuva: Eino Ansio / EM2016

 

Päivän kuumin käsi oli kuitenkin MA1-luokassa suvereeniin johtoon heittäneellä Riku Vinkillä (TT). Vink onnistui avauskierroksellaan erinomaisesti ja pelasi ”hot roundin” -10 vain yhdellä bogilla. Liekö Vink ollut vielä tyytymätön, kun paiskasi toisella kierroksella Peurungan mutkat suoriksi ja kirjaili tuloskorttiin käsittämättömän loppulukeman -12.

 

IMG_5312

Riku Vinkin putti oli rautaa. Kuva: Pauli Pottonen / PP.

 

Yhteistulos -22 tarkoittaa MA1-luokassa peräti 15 heiton etumatkaa Marko Ylitaloon (FBGF). Kolmantena on Timi Järvenpää (TFS) heiton päässä Ylitalosta ja kärkiryhmän täydentää Eetu Mikkola (7k).

15-vuotiaiden junioreiden ennakkosuosikki Mikael Räsänen (DIF) nostatti kisatunnelmaa heittämällä hole-in-onen kilpailun väylällä 1. Räsänen johtaa luokkaansa kahden heiton turvin ennen Oskari Vikströmiä (JyLi). Kolmantena on järjestävän seuran Eevert Salminen (PP) ja neljäntenä Samuel Stenman (Mustavaris).

12- vuotiaiden junioreiden MA3-luokassa Veikka Hakkarainen (JyLi) johtaa vain heiton erolla Teemu Korhosta (LDG). Kolmannella sijalla majaileva Atte Raappana (LDG) on kymmenen heiton päässä kärjestä.

Naisten luokan kärkiryhmässä sunnuntaina lähtevät Soile Mutikainen (DGH), 138 heittoa, Heidi Laine (JyLi), 142 heittoa, Tinja Vanhala (JFG), 143 heittoa, sekä Niina Saarinen (NFS), 148 heittoa. Saarisen kanssa tasatuloksessa ovat vielä Minna Sellman (PP) sekä Riitta Savolainen (FGSKLL).

 

Tinja Väisänen (PP) kilpailee kotiradallaan FJ1-luokassa.

Tinja Väisänen (PP) kilpailee kotiradallaan. Anna-Sofia Haipus (ÄhtU) seuraa taustalla harmaassa paidassa. Kuva: Pauli Pottonen / PP.

 

Alle 18-vuotiaiden tyttöjunioreiden FJ1-luokassa Anna-Sofia Haipus (ÄhtU) nousi mainion toisen kierroksensa (+8) ansiosta ohi Tinja Väisäsen (PP). Vain kolme heittoa erottaa kaksikon ennen finaalikierrosta. Nuorempien alle 15-vuotiaiden tyttöjen luokassa Sini Lindholm (LFC) johtaa kahdeksan heiton erolla Anna-Kaisa Savinaiseen (DIF). Vasta 11-vuotias Sinna Talvensola (JyLi) on kolmantena.

 

Sunnuntain finaalikierros kilpaillaan väliaikalähdöin ja lähtöajat löytyvät Kisakoneesta.

 

Tulokset

 

SFL uusi logo