Syksyn superviikonloppu

Suomen frisbeegolfliiton kotimainen kilpailukausi huipentuu tulevaan 17.-18.9. viikonloppuun, jolloin kruunataan Grip EQ -tourin valtiaat ja valtiattaret sekä junioreiden ja amatöörien Suomen mestarit vuosimallia 2016.

Sekä Kankaanpään viidentienristeyksessä että Laukaan Peurungassa odotetaan tiivistunnelmaista taistelua korkeimmista paikoista palkintokorokkeilla.

 

Grip EQ -tour 2016 ratkaistaan Kankaanpään kangasmaastoissa

 

12805843_10153950594614687_3661022183622849854_n

 

Grip EQ -tourin, eli kotimaisen pro-tourin vuosimallia 2016, ratkaisuista odotetaan etenkin avoimessa luokassa usean kilpailijan tiukkaa vääntöä. Mestaruus- ja podiumtaistossa ovat mukana kansalliset kärkinimemme Janne Hirsimäki (NFS), Pasi Koivu (LDG), Leo Piironen (NFS), Seppo Paju (7k), ja Juho Parviainen (OFS).

Tilanne kärjessä on todella tasainen ja mahdollistaa herkuttelun monisäikeisillä spekuloinneilla. Hentoisesti parhaat lähtökohdat on Hirsimäellä, jolle riittää sijoittuminen kahden parhaan joukkoon.

Haastajat ovat kuitenkin kovimmat mahdolliset: kaikki sijoittuivat kolme viikkoa sitten käydyissä Oulun EM-kilpailuissa kärkiviisikkoon, mestari Piirosen johtaessa orkesteria. Lisäksi Parviainen kotiutti viime viikonloppuna EuroTourin kokonaisvoiton Seppo Pajun säestäessä.

Loppupisteisiin lasketaan kolmen parhaan osakilpailun pisteet.

Katso tourin pistetilanne

 

DSC_1486DSC_4930DSC_1450DSC_1710DSC_1653

 

 

 

 

 

 

Hirsimäki, Koivu, Piironen, Paju ja Parviainen ratkovat tourin kärkisijat. Kuvat: Eino Ansio / EM2016

 

Vain voitto kelpaa naisille

 

Naisten luokassa Vanessa Van Dyken (USA), Anne Kettunen (PirFG) ja Jenni Eskelinen (OFS) hakevat kukin Kankaanpään osakilpailun voiton myötä koko tourin mestaruutta. Tosin Eskelisen voittaessa ja Van Dykenin pelatessa toiseksi päädytään jatkoväylille ratkaisupeliin. Jännitystä ja kohonneita sykkeitä on siis luvassa myös naiskärkipelaajiemme ryhmissä.

 

Vanessa Van Dyken. Kuva: Mikko Salmi

AnneKettunen

Anne Kettunen. Kuva: Kari Toivonen

Jenni Eskelinen. Kuva: Eino Ansio

Jenni Eskelinen. Kuva: Eino Ansio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen ja Euroopan sekä EuroTourin mestari Eveliina Salonen (NFS) oli voitokas kiertueen Lahden osakilpailussa, muttei yllä tourin voittokamppailuun eikä näin ollen pelaa Kankaanpäässä. Tämä helpottaa RF:n Henna Blomroosin ja OBT:n Hannele Määtän mahdollisuuksia nousta kiertueen pistetaulukossa kohti kärkeä. Kaksikko saattaa hyvinkin tuoda oman mausteensa päätöskilpailun voittotaistoon ja hämmentää kokonaispistetilannetta.

 

Pientä puristusta luvassa

 

Taistelu Grip EQ -tourin voitosta tiivistyy kaikissa luokissa. Niin MPM-, FPM-, MPG- kuin MPS-luokassa on vielä mestaruus ratkomatta ja Kankaanpään viimeisillä väylillä nähdään takuulla totuttua tiukempaa puristusta puttereista.

Masters-luokassa odotetaan Ville Piipon (TH) ja Marko Hämäläisen (HmlD) välistä tourin voittokamppailua. Naismastereissa puolestaan Susanna Lindqvist (Vikings) ja Kristiina Sylman (TT) ovat parhaissa asemissa kokonaisvoiton kannalta.

Yli 50-vuotiaiden luokassa Heikki Savolainen (TT) ja Markku Pesonen (WDGM) lähtevät haastamaan NFS:n Ville Kotamäkeä ja yli kuusikymppisissä taistelu käydään Markku Tohnin (NoFS) ja Kauko Laitalan (NFS) välillä.

 

Tourin päätöskilpailun tulokset päivittyvät lauantaiaamupäivästä alkaen

SFL Kisakoneeseen.

Tutustu myös:

Grip EQ tour Facebook -sivuun

 

Junioreiden ja amatöörien SM Peurungassa

 

2958813_orig

 

Samaan aikaan pro-tourin päätöskilpailun kanssa kilpailee jo nykyisten sekä tulevaisuuden tähtien sikermä Laukaalla Suomen mestaruuksista.

Osallistujalistalta löytyy muun muassa Euroopan mestaruuskilpailujen junioriluokan parhaimmisto: Väinö Mäkelä (PP) kilpailee kotiradallaan. Jasper Heino (7k) Mikael Hakala (7k) sekä Joonatan Häme (LFC) ovat mukana ratkomassa alle 18-vuotiaiden junioriluokan mestaruutta.

 

EM-juniorimitalistimme Väinö Mäkelä (kesk), Riku Vink (vas) ja Jasper Heino.

EM-juniorimitalistimme Väinö Mäkelä (kesk), Riku Vink (vas) ja Jasper Heino. Kuva: Eino Ansio

 

Riku Vink (TT) puolestaan osallistuu MA1-luokkaan yhtenä ennakkosuosikkina, mutta saa vastaansa muun muassa NFS:n Juho Väisäsen tasoisia pelimiehiä.

Naisten luokassa voittajakandidaatteja on niin ikään useita. Prodigy Disc Tour -amatööritourin voittanut Heidi Laine (JyLi) kilpailee lähellä kotimaastojaan ja on varmasti yksi vahvoista menestyjäehdokkaista.

Tyttö- ja poikajunioriluokissa nähdään tulevaisuuden tähtien otteita, joista raportoimme viikonlopun aikana muiden kisatapahtumien ohella.

SFL Kisakone

Jun/Am SM Facebookissa

SFL Instagramissa