Parifrisbeegolfin Suomen mestarit 2016

Parigolfin Suomen mestaruudet ratkottiin 3.-4.9.2016 Hyvinkäällä. Mestaruuksia lähti tavoittelemaan yhteensä 88 paria viidessä eri luokassa.

Lauantaina pelattiin best shot –pelimuodolla Nummenmäen radalla ja tough shot –pelimuodolla Sahanmäen radalla. Mestaruudet ratkaistiin sunnuntaina Nummenmäessä Alternate shot –pelimuodolla.

 

SFL uusi logo

 

Naiset, masters-miehet ja alle 18-vuotiaat juniorit

 

Sunnuntaina lohko A aloitti mestaruuksien ratkaisemisen aamulähdöllä ja Alternate shotilla. FPO-luokassa neljän heiton päässä toisistaan olleet kärkiparit pelasivat saman kierrostuloksen ja näin ollen Suomen mestariksi kruunattiin pari Salonen/Turtiainen. Kakkossijalle kilpailivat Heikkilä/Elo ja jaetulle kolmannelle sijalle Pohjalainen/Uusi-Rasi ja Hirsimäki/Vanhala.

 

Niina Turtiainen. Kuva: Vilma Sipola/Aamuposti

Niina Turtiainen. Kuva: Vilma Sipola/Aamuposti

Eveliina Salonen. Kuva: Vilma Sipola / Aamumedia

Eveliina Salonen. Kuva: Vilma Sipola / Aamuposti

 

Masterien kärkipari Vuori/Piippo piti myös pintansa ja nappasi ansaitun Suomen mestaruuden lopulta kahdeksan heiton erolla. Kakkossijalle kiilasi hienon kierroksen saattelemana Hämäläinen/Hyvärinen. Kolmossija jaettin parien Toivanen/Nokelainen ja Väisänen/Penttilä kesken.

Junioreissa Kotilainen/Autio varmisteli voittonsa upealla -7 tuloksella ja otti mestaruuden ylivoimaisesti 13 heiton erolla. Toiseksi pelasivat Korpilahti/Peräkylä ja kolmanneksi Uotila/Karpio.

 

 Avoin luokka ja alle 15-vuotiaat juniorit

 

Sunnuntain Alternate shot Nummenmäessä ei tuonut muutoksia kärkipaikoille. Avoimessa Hirsimäki/Nissinen varmisteli voittonsa heittäen tuloksen -5. Ahokas/Koivu piti kiinni kakkossijastaan, mutta hurjan kierroksen (-10) pelannut Mäkelä/Vink iskeytyi jakamaan toista sijaa.

Nuoremmissa junioreissa pari Stenman/Koivisto otti kovan loppukirin ja kuroi kärkeä kiinni. Räsänen/Jansson säilytti kuitenkin paikkansa ja vei mestaruuden lopulta seitsemän heiton erolla. Stenman/Koivisto pelasi toiseksi, Saviniemi/Jokinen ja Koskela/Davidsson jaetulle kolmannelle sijalle.

 

Kärkikolmikot

 

Kuva: Jussi Hämäläinen / DGH

Kuva: Jussi Hämäläinen / DGH

 

MPO
1. Hirsimäki Janne / Nissinen Teemu
2. Ahokas Ville / Koivu Pasi (SD 2. pokaalit)
2. Mäkelä Väinö / Vink Riku (SD 3. pokaalit)

FPO
1. Salonen Eveliina / Turtiainen Niina
2. Heikkilä Ellinoora / Elo Anna
3. Pohjalainen Saara / Uusi-Rasi Laura (SD 3. pokaalit)
3. Hirsimäki Jenna / Vanhala Tinja (SD)

MPM
1. Vuori Jani / Piippo Ville
2. Hämäläinen Marko / Hyvärinen Marco
3. Toivanen Sakari / Nokelainen Tatu (SD 3. pokaalit)
3. Väisänen Sami / Penttilä Matti (SD)

MJ1
1. Kotilainen Antti / Autio Tuomas
2. Korpilahti Topias / Peräkylä Kasperi
3. Uotila Johannes / Karpio Otto

MJ2
1. Räsänen Mikael / Jansson Eetu
2. Stenman Samuel / Koivisto Heikki
3. Saviniemi Severi / Jokinen Topias (SD 3. pokaalit)
3. Koskela Aaro / Davidsson Daniel (SD)

 

Tulokset kokonaisuudessaan

 

Kilpailun järjestäjänä toiminut Disc Golf Hyvinkää onnittelee menestyneitä ja kiittää kaikkia kilpailijoita. Ison kiitoksen ansaitsevat myös kaikki talkoolaiset sekä kilpailun yhteistyökumppanit (Hyvinkään kaupunki, Vaunula/Ford, Ramirent, Jumissa.fi, Noise House ja grillikahvila Holari).

Teksti: DGH

 

Onnittelut myös SFL:n puolesta mestareille ja menestyneille!