Upeita tuloksia unelmasäässä: EM-kisojen kolmas päivä

Frisbeegolfin EM-kilpailujen ”moving day” tarjosi tuhdin paketin taistoa ja juonenkäänteitä. Meri-Toppilalle harvinaisen tyynessä säässä nähtiin kovan luokan kierrostuloksia ja jaettiin paikat lauantain finaalikierrokselle.

14045604_1191926770849527_7437666011212887522_n-2

 

Avoimen luokan kärkipaikalla kävivät vuoroin Saksan Marvin Tetzel ja Suomen Teemu Nissinen, mutta kierroksen jälkeen ykköspaikalta löytyy jälleen Oulun oma poika Juho Parviainen (tänään -7). Parviaisen kannoille heiton päähän kiipesi hallitseva Suomen mestari Leo Piironen, joka heitti kolmannen kilpailupäivän kovimman tuloksen 50 (-11).

 

Leo Piirosen heittokäsi oli perjantaina kuumin. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Leo Piirosen heittokäsi oli perjantaina kuumin. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Kolmatta sijaa jakavat Lassi Hakulinen ja Tetzel, jotka onnistuivat tänäänkin mainiosti (-8). Kaksikko on vain kahden heiton päässä Parviaisesta. Kun vielä viidenneltä sijalta löytyy suomalaiskolmikko Ilari Tuoma – Pasi Koivu – Teemu Nissinen, jotka ovat kokonaistilanteessa kolme heittoa Parviaisesta, on kilpailun kärki todella tiivis.

Parviainen odottaa lauantain finaalikierroksesta vivahteikasta: ”Ennustetut vaikeammat sääolot tulevat takuulla vaikuttamaan kilpailuun ja pelaajien ratkaisuihin. Huomisessa mestaruusjahdissa edellytetään ennen kaikkea kylmäpäisyyttä ja rauhallisuutta.”

 

Salonen johtaa, Eskelinen hyökkäsi

 

Naisten luokassa Eveliina Salonen jatkaa kärjessä kokonaistuloksella +12. Hallitseva Euroopan mestari Jenni Eskelinen heitti upean kierroksen +1 ja nousi kakkospaikalle kuuden heiton päähän Salosesta. Viron Kristin Tattar haparoi hieman ja jakaa nyt kolmannen sijan Slovakia Katka Bod’ován ja Suomen Henna Blomroosin kanssa. Neljä heittoa erottaa edellä mainitun kolmikon Eskelisestä, kun Salonen lienee jo tavoittamattomissa kymmenen heiton päässä.

 

Hallitseva Euroopan mestari Eskelinen antoi myrskyvaroituksen. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Hallitseva Euroopan mestari Eskelinen antoi myrskyvaroituksen. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Junioriluokassa Mikael Hakala (-7) ja Väinö Mäkelä (-6) onnistuivat tänään parhaiten. Mäkelä nousi kilpailun kärkeen ja Hakala palasi ykkösryhmään, jonka täydentävät sinivalkoisin värein Jasper Heino ja Riku Vink. Viides suomalainen, Joonatan Häme, on tasatuloksessa viidentenä Saksan Maik Hartmannin kanssa.

 

Mikael Hakala hyppäsi kuumeisenakin takaisin kärkiryhmään. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Mikael Hakala hyppäsi kuumeisenakin takaisin kärkiryhmään. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Suomen maajoukkueen kaikki avoimen, naisten ja junioriluokan urheilijat selvittivät tiensä päätöspäivä lauantaille. Finaalikierroksen sääennuste lupaa haastavat olosuhteet kilpailijoille, joten taistelusta kohti Euroopan mestaruuksia odotetaan todellista trilleriä.

 

Yle TV2 lähettää junioreiden, naisten ja avoimen luokan ratkaisuhetkistä suoran lähetyksen klo 14.00 – 16.20.

 

Ruotsin masterit karkuteillä

 

Masters-luokan (MPM) ruotsalaiset Anders Swärd, Kristian Bengtsson ja Jonas Hälleblad jatkoivat siitä mihin kahden päivän jälkeen jäivät. Länsinaapurin edustajat tuntuvat karanneen muilta saavuttamattomiin ja yltyneen ajoittain huikeisiin suorituksiin. Eilen Swärd onnistui väylällä 18 pelastamaan par:in dropzonelta, tänään oli vuorossa Hälleblad: noin 70-metrinen kakkosheitto kilahti ketjuihin ja toi ruotsalaiselle eaglen väylällä 15.

 

Anders Swärd siirtyi MPM-luokan ykköseksi. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Anders Swärd siirtyi MPM-luokan ykköseksi. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Neljättä sijaa jakava suomalaiskaksikko Ville Piippo – Marko Hämäläinen laittaa takuulla kaiken peliin finaalipäivänä; matkaa kolmossijaan ja Hällebladiin on seitsemän heittoa.

Naisten masters -luokassa (FPM) norjalainen Lydie Hellgren jatkaa johdossa, mutta Sveitsin Karin Rubin kavensi eron kahteen heittoon. Ilahduttavasti esiintynyt Nina Kiminki taisteli tiensä finaalikierrokselle neljän parhaan joukkoon. Kiminki onnistui kahden heiton turvin pitämään takanaan lähimmän uhkaajan, Ruotsin Ann Lundbergin, ja on vain heiton päässä Saksan Christine Hellsternistä ja kolmossijasta. 

 

Loukkaantumisista kärsinyt Nina Kiminki on löytänyt pelituntuman. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Loukkaantumisista kärsinyt Nina Kiminki on löytänyt pelituntuman. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Suomalaiset mitalivauhdissa myös ikämiesluokissa

 

Kari Vesala pelasi ehjän kierroksen MPG-luokan kärkiryhmässä, mutta Ruotsin Peter Bygde löysi hyvän vireen ja pyyhälsi Vesalan ohi kärkipaikalle. Kolme heittoa erottaa kaksikon ennen lauantain finaalikierrosta. Vesalalla on kolmen heiton marginaali myös lähimpiin uhkaajiin, Ruotsin Jonas Lindholmiin ja Espanjan Carlos Rioon, jotka täydentävät lauantain kärkiryhmän.

Takana Jari Niskanen on piristynyt kilpailun edetessä ja onnistui perjantain kierroksellaan erinomaisesti. Bygden tavoin kierrostuloksen -3 heittänyt oululainen nousi jo viidenneksi ja on ehdottomasti mukana mitalikamppailussa.

 

Björn Lindholm taistelee mitaleista lauantaina yli 60-vuotiaiden luokassa. kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Björn Lindholm taistelee mitaleista lauantaina yli 60-vuotiaiden luokassa. kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Yli 60-vuotiaiden luokassa Ruotsin Olle Samuelsson heitti omalle kymmenluvulleen ja kunnioitettavan kierrostuloksen 61 (par). Käytännössä 17 heiton ero sallii ruotsalaisen nautiskelevan lauantaina kohti Euroopan mestaruutta. Takana taisto hopea- ja pronssimitaleista on sitäkin tiiviimpää: Norjan Terje Rørmark, Suomen Björn Lindholm sekä Ison Britannian Charlie Mead mahtuvat kahden heiton sisään.

 

Katso tulostilanne ennen lauantain finaalikierrosta

Finaalipäivän lähtöajat ja ryhmät

 

DSC_4525

Kärkiryhmä aloittaa finaalikierroksensa lauantaina klo 12. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe