EM-Oulun toinen kilpailupäivä vauhdissa

14045604_1191926770849527_7437666011212887522_n-2

 

Saderintama saapui torstaiaamun aikana EM-kisanäyttämön ylle. Aamuvarhain kierrokselleen lähteneet masters-miehet pääsivät aloittamaan päivänsä kuivassa kelissä. Puoli kymmenen aikoihin tummentunut taivas alkoi vuotamaan tasaiseen tahtiin ja kohtalaista sadetta riitti pariksi tunniksi.

 

Ruotsalaismiehet vahvassa vireessä

 

MPM-luokan tulostaso noudatteli kokonaisuudessaan avauspäivää. Kärjessä ruotsalaiskolmikko BengtssonSwärdHälleblad jatkoi tasokasta peliä. Swärdin päätös kierrokselleen oli huima; epäonnistunut avausheitto päätyi rangaistusalueella ja drop zonelta lähtenyt seuraava heitto painui vastustamattomasti koriin. Näin Swärd onnistui pelastamaan haastavalta viimeiseltä väylältä par:in ja pelasi samalla luokkansa kovimman kierroksen (-4).

 

Kristian Bengtsson jatkaa MPM-luokan kärjessä. Kuva: Eino Ansio /Innova Europe

Kristian Bengtsson jatkaa MPM-luokan kärjessä. Kuva: Eino Ansio /Innova Europe

 

Kärkipelaaja Bengtsson kommentoi muutamalla sanalla kierroksen jälkeen: ”Keskityn pysymään väylillä ja pidättäydyn yliyrittämästä. Tämä resepti on kieltämättä hieman tylsä mutta tuntuu toimivan täällä tuulisella EM-näyttämöllä.” . Ruotsalaisen kärkikaksikon vahva draivityöskentely vakuutti tänään samassa ryhmässä pelanneen Ari Penttalan: ”Vaatii kyllä kovan luokan onnistumista, mikäli tahtoo saada ruotsalaiset kiinni. Jouduin itse tänään taipumaan pienissä asioissa ja se näkyy heti kierrostuloksessa.”

Suomalaisista Ville Piippo ja Toni Asikainen nostivat pelinsä tasoa pykälällä ja kirivät tuloslistalla ylös. Kärkiryhmään noussut Asikainen oli varsin hyvillään toisen kierroksen tapahtumista: ”Kokonaisuus toimi hyvin ja onnistuin niissä puteissa, jotka tulikin upottaa. Väylälle 17 olen nyt tehnyt kaksi bogia, joten sitä tilastoa sopii huomenna kaunistella. Hieman harmittaa, etten tänään saanut puristetuksi bogivapaata kierrosta.”

 

Toni Asikaisen kierros antoi aihetta aplodeihin. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Toni Asikaisen kierros antoi aihetta aplodeihin. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Myös tasaisen hyvin pelannut Marko Hämäläinen ja näin ollen kaikki MPM-luokan suomalaisedustajat löytyvät kahdeksan parhaan joukosta. Perjantain kolmannen kierroksen jälkeen kaikissa suoritetaan karsinta ja luokkien top-50% jatkavat finaalipäivänä lauantaina.

 

Vesala löysi jyvän, Helggren ”leidiluokan” kärkeen

Naisten masters -luokassa (FPM) ilahduttavasti esiintynyt Nummelan Nina Kiminki jatkoi hyviä suorituksiaan ja on kilpailussa kahden kierroksen jälkeen neljäntenä. Kärkeen siirtynyt Norjan Lydie Hellgren (tänään +11, kokonaistulos +23) oli kierrokseensa tyytyväinen: ”Peli sujui suuremmitta ongelmitta ja pidän kovasti EM-kisaradasta. Oikeastaan vain tuuli aiheuttaa ajoittain hankaluuksia, itse väylien kanssa olen varsin hyvin sinut. Huomiselle ei oikeastaan tarvitse muuttaa mitään.”

Yli 50-vuotiaiden MPG-luokassa Suomen Kari Vesala aloitti kierroksensa erinomaisesti. Vesala siirtyi kuuden väylän jälkeen kilpailun kärkeen peräti neljän heiton marginaalilla, kun Ruotsin Peter Bygde ja Jonas Lindholm sekä Espanjan Carlos Rio sortuivat virheisiin suomalaisen poimiessa birdieitä. Viimeisten kahden väylän bogeista huolimatta Vesalan vauhti riitti kuittaamaan ykköspaikan toisen kilpailupäivän jälkeen. Bygde on kahden heiton päässä toisena ja kolmatta sijaa jakavat Rio sekä Belgian Jean-Louis Tanghe ovat jääneet Vesalalle neljä heittoa.

Kari Vesala löysi erinomaisen pelivireen heti alkukierroksella. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Kari Vesala löysi erinomaisen pelivireen heti alkukierroksella. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

MPG-miehistämme Ville Kotamäen päivä oli vaikea, kun puolestaan Oulun Jari Niskanen porhalsi tuloslistalla useita pykäliä ylös yhdeksänneksi.

 

Spirit of the Game

Senior grandmaster -luokassa (yli 60-vuotiaat) Ruotsin Olle Samuelsson pystyi ainoana nostamaan pelinsä tasoa avauspäivältä. Kierrostulos 66 (+5) toi Samuelssonille turvallisen tuntuisen seitsemän heiton karkumatkan ennen perjantain kolmatta kierrosta. Toista sijaa jakamaan nousi kakkosryhmästä Suomen Björn Lindholm, joka on nyt tasatuloksessa +19 Norjan Terje Rørmarkin kanssa.

Samuelsson tiivisti kierroksen jälkeen tulostasonsa taustoja: ”Pelini perustuu pitkälti hyviin lähestymisheittoihin, joiden ansiosta säästyn usein hankalilta puteilta. Tämä on ehdoton vahvuuteni kilpailuokassani. Huomiselle on kenties varaa lähteä pelaamaan hieman vapautuneemmin ja aggressiivisemmin saavutetun etumatkan turvin.”

Olle Samuelsson osoitti paitsi loistavaa pelikuntoa, myös esimerkillistä urheiluhenkeä.

Olle Samuelsson osoitti paitsi loistavaa pelikuntoa, myös esimerkillistä urheiluhenkeä. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

 

Samuelsson osoitti kierroksen aikana myös, mistä frisbeeurheilun hengessä – spirit of the gamessa – on kyse. Takana kulkeneessa avoimen luokan ryhmässä Puolan Marek Lesz loukkasi nilkkansa pahannäköisesti loppukierroksellaan. Samuelsson auttoi pelin lomassa puolalaista jatkamaan kierroksensa loppuun ja tuskaisen taipaleensa jälkeen Lesz lausui ruotsalaiselle lämpimät kiitokset. Frisbeegolfin EM-kilpailujen yhteisöllisyys ja frisbeepelaajien avoin ystävällisyys konkretisoitui varsin kuvaavasti yhteen hetkeen Meri-Toppilan päätösväylillä.

 

Avoimen luokan kilpailijat sekä naiset ja juniorit ovat lähtövuorossa iltapäivällä.

Tulosseuranta EM-kisojen kotisivuilla