EM2016: Suomen maajoukkue esittelyssä (osa 3)

EM-kisasivut

14045604_1191926770849527_7437666011212887522_n-2

 

Maajoukkuepelaajamme EM-tentissä kisojen alla:

 1.  Mitä odotat EM-kilpailuilta ja millaiset tavoitteet olet asettanut kisoihin?
 2.  Keitä pidät luokkasi kovimpina kilpakumppaneina?
 3. Mitä ajatuksia Meri-Toppilan rata herättää, pääsevätkö vahvuutesi siellä esiin?
 4. Miten valmistautumisesi on sujunut?
 5. Vahvuudet pelaajana sekä vapaa kommentti

 

Mikael Hakala (Juniorit-19 / MJ1)

 • 16v
 • Junioreiden MM-hopeaa 2016 (MJ2)
 • EuroTourin voitto 2015 (MJ1)
 • (Junioriluokan ikäraja on arvokisoissa poikkeuksellisesti 19 vuotta, vaikka PDGA laski tälle kaudelle MJ1:n ikärajan 18 vuoteen)
 • Frisbeegolfseura 7k
Mikael Hakala. Kuva: Harri Hakala / Juniori-MM2106

Mikael Hakala. Kuva: Harri Hakala / Juniori-MM 2o16

 

 1. Odotan EM-kilpailuilta mukavia pelihetkiä sekä hyvää tasavahvaa suorittamista. Tavoitteena on voitto.
 2. Luokkani (MJ1) kovimmat kilpakumppanit löytyvät luultavimmin pohjoismaista. Norjan Kasper Skovly ja Ruotsin Anton Kappling sekä kaikki suomalaiset ovat vahvoilla.
 3. Meri-Toppilan rataan en vielä ole ehtinyt tutustumaan, mutta videoiden perusteella paikka näyttää kaikinpuolin hyvältä.
 4. Valmistautuminen kilpailuihin on sujunut tuttuun tapaan tasaisesti harjoitellen.
 5. Omista vahvuuksistani draivi pelaaminen tulee olemaan luultavimmin suuressa roolissa Meri-Toppilan tuulissa.

 

Matias Söderström (Avoin luokka / MPO)

 • 31v
 • Tali Open EuroTour -voittaja 2014
 • Tali Open EuroTour 3. sija 2015
 • SM 8. sija 2016
 • ”Tutustunut abaut miljoonaan (ei ehkä oikeesti miljoona mut paljon) hienoon ihmiseen ympäri maapalloa frisbeen parissa”
 • Porin Mustavaris
Matias "Matu" Söderström. Kuva: Kari Toivonen

Matias ”Matu” Söderström. Kuva: Kari Toivonen

 1. Odotan sitä että koen ”isoimmat kisat Euroopassa” -fiiliksen eli sellaisen suuren urheilujuhlan meininkiä. Tavoite on pelata niin hyvin kuin pystyy… ja tietysti voittaa Juku (Jukka Leinonen, MPO).
 2. No näissä kisoissa on hirveä määrä pelaajia, keillä on oikeasti sauma voittaa, mutta nimetäkseni muutaman: KJ Nybo ja suomalaiset Seppo, Teemu, Leksa, Juho(!), Pasi, Jalle.
 3. Kaunis rata ja siellä tuulee aina enemmän tai vähemmän. Tykkään tuulesta niin kaipa siellä ainakin se vahvuus pääsee esille.
 4. Hyvin on päässyt treenailemaan ja pelaaminen tuntuu hyvältä. Nyt vaan ajatukset kisa-asentoon ja olen valmis. Olympialaisten katselemisestakin on varmaan hyötyä ?.
 5. Vahvuudet: kämmenheitto ja olosuhteiden hallinta, eli tuulella yleensä nousen tulostaulukossa. Muita terveisiä? No nähhäänpä Oulussa!

 

Teemu Malmelin (Avoin luokka / MPO)

 • 35v
 • Major-sijoitukset 24. (Kööpenhamina 2013) ja 26. (Nokia 2015)
 • EuroTour Viro 3. sija 2013
 • Lähden parantamaan aiempia EM-sijoituksiani (2012: sija 24. ja 2014: sija 20.)
 • Nokian Frisbeeseura
Teemu Malmelin. Kuva: Epic DG Films

Teemu Malmelin. Kuva: Epic DG Films

 1. Olen asettanut EM-kisan ykköstavoitteekseni koko vuonna. Lähden pelaamaan tämän vuoden parasta kilpailua +1000 reitatut kierrokset mielessä. Se riittää tuloslistalla mihin riittää, mutta jos saan itsestäni parhaan terän irti, olen suoritukseeni tyytyväinen.Odotan kisoilta myös ystävien tapaamista ympäri Eurooppaa sekä pelaamisesta, radasta ja tapahtumasta nauttimista. EM-kisoissa on aina oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Odotan kolmansia perättäisiä EM-kisojani kokonaisuudessaan erittäin hyvällä mielellä ja positiivisella katseella.
 2. Avoimessa luokassa on tämän tason kisoissa niin kovia nimiä, etten lähde poimimaan ketään erityistä joukosta. Jo pelkästään Suomen joukkueessa on niin hyviä pelaajia, että jokaisen joukkuekaverin ”päänahan” vieminen edellyttää korkeatasoista peliä ja onnistumisia läpi kisan. Tähän kun otetaan vielä muiden maiden tähtipelaajat mukaan ei voi todeta kuin että taso on kova!
 3. Olen panostanut harjoittelussa avoimeen kenttätreeniin kovissa tuuliolosuhteissa, joita on ollut viimeaikoina tarjolla riittämiin. Aiemmin olen aina ennen kisaa miettinyt että tämä rata isoine hyzer-heittoineen sopii minulle erittäin hyvin, mutta kova tuuli on saanut yliotteen. Nyt pidetään tuuli pääkopan ulkopuolella ja nostetaan omat vahvuudet esiin pitkistä draiveista lähestymisiin ja edelleen varmaan puttipeliin asti. Uskon että ratalayout sopii minulle hyvin ja pystyn pelaamaan siellä hyviä kierroksia.
 4. Harjoittelu on ollut mielekästä ja systemaattista, oikeastaan ilman mitään takapakkia. Tämän lisäksi olen saanut tehokkuutta treeniin pitämällä kropan kunnossa. Olen säästynyt loukkaantumisilta ja lihasten kipeytymiseltä ym. säännöllisellä muulla liikunnalla ja jokapäiväisellä venyttelyllä.
 5. Kilpaurheilu kehittää ihmistä monella tasolla. Viimeaikaisin kokemus on niin uskomattoman yksinkertainen, että ilman jatkuvaa treenaamista ei pärjää. Uskomatonta että vielä 10-vuoden frisbeeuran jälkeen tekee näin yksinkertaisen kuuloisia havaintoja. Eroa satunnaisen ja systemaattisen treenin välillä ei kuitenkaan välttämättä helposti huomaa. Toivottavasti tämä havainto kantaa hedelmää pitkälle.Lopuksi vielä tsempit erityisesti Suomen joukkueelle ja hyviä heittoja kaikille pelaajille!

 

Nina Kiminki (Naiset 40+ / FPM)

 • 44v
 • Kolminkertainen Suomen mestari: 2012, 2013, 2015 (FPM)
 • Parigolf Suomen mestaruus 2013 (FPO)
 • Nummelan Frisbeeseura
EM_Kiminki

Nina Kiminki. Kuva: Kari Toivonen

 

 1. Odotan kisoilta huikeita elämyksiä ja sitä että saisin heitettyä suhteellisen ehjiä kierroksia. Ylpeänä puen maajoukkue paidan päälleni.
 2. Kokeneet Lydie Hellgren ja Christine Hellstern ovat Oulussa vahvoilla.
 3. Rata on erittäin haastava ja monipuolinen: tiukat OB:t yhdistettynä Meri-Toppilan perinteisiin tuuliin. Ei ehkä ihanteellisin omalle heittotyylille.
 4. Valmistautumiseni on ollut haasteellista käden vamman takia.
 5. Haasteelliset heittopaikat

 

Jari Niskanen (Avoin 50+ / MPG)

 • 52v
 • Suomen mestari 2014 (MPG)
 • Suomen ennätys frisbeen pituusheitossa yli 45-vuotiaissa (151m)
 • Oulun Frisbeeseura

 

EM-Niskanen

EM-joukkueen viimeisin vahvistus, Jari Niskanen.

 1. Lähden nauttimaan ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja hienosta kisasta heitto kerrallaan. Mitalia tietysti tavoittelen. Tällöin täytyy kuitenkin onnistua tosi hyvin. Lopussa nähdään mihin suoritukset riittää.
 2. Edellisten Sveitsin EM-kisojen mitalistit, suomalaiset ja ruotsalaiset kilpailijat ovat vahvoilla myös näissä kisoissa.
 3. Meri-Toppilan rata tarjoaa hienot puitteet ratkoa EM-mitalit. Rata mittaa varmasti minun ja muiden pelaajien vahvuudet – ja heikkoudet.
 4. Ihan hyvin. Sain tiedon joukkueeseen pääsystä vasta kuukausi ennen kisoja, joten valmistautumiseni ei ole ollut aivan paras mahdollinen. Tiedon saatuani olen kuitenkin harjoitellut tiiviisti. EM-kisoissa nähdään lopulta, mikä kunto on.
 5. Vahvuutena suhteellisen pitkät draivit omassa ikäluokassa ja putti etenkin hyvänä päivänä.