MM-kilpailut saatiin päätökseen – Prodigy Disc Tour ratkeaa sunnuntaina

 

proworlds16-full

 

Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut on saatu päätökseen Yhdysvalloissa. Kansasin osavaltion Emporiassa käydyt kilpailut saivat avoimen luokan osalta odotetun päätöksen, kun Ricky Wysocki (USA) tyylitteli maailmanmestariksi selvän eron turvin. Lähin uhkaaja Paul McBeth (USA) sortui viimeisten päivien iskuissaan ajoittain helppoihin ja epätyypillisiin virheisiin ja yritys jäi lopulta vaisuksi. Kilpailun kolmas Nikko Locastro (USA) varmisti niin ikään sijoituksensa jo varhaisessa vaiheessa.

Suomen Janne Hirsimäki heitti valitettavasti heikoimman kilpailukierroksensa semifinaalissa ja putosi sijaluvulle 41:

 

Tunnustusta mestarille ja kiitos kotijoukoille

 

”Semifinaalit (ja sitä kautta myös kisat) ohi. Saimme uuden maailmanmestarin. Aikamoinen suoritus Rickyltä piestä koko pallon frisbeegolfväki noin selkeästi. Paul tosin ei tänään(kään) suorittanut sillä tasolla, jota olemme Paulilta tottuneet odottamaan menneinä vuosina.
Omalta osaltani ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia teitä satoja tekemistäni seuranneita siellä Suomessa. Ette ehkä usko, mutta mieltäni lämmitti teidän kannustusviestinne ja kuvatykkäyksenne täällä muuten niin kylmässä Kansasissa. ? ”

 

Haasteellisen semifinaalin jälkeen katse kohti Oulua

 

”Semifinaalikierros oli itseltäni melko hankalaa tekemistä alusta lähtien. Birdiepaikoilla oltiin moneen otteeseen, mutta tänään viimeistely jäi vajaaksi. Draivit toimivat melko hyvin koko kisan ajan, joten pienen hengähdystauon jälkeen jatkan luottavaisin mielin kohti Oulua ja Euroopanmestaruuskisoja. Oulussa pitkien draivien kohdalleen osumisella on iso merkitys lopputuloksessa.

Nyt loppujuhliin täällä Kansasissa ja huomenna lentokoneeseen! Nähdään Oulussa! Tiedossa on vielä isommat bileet kuin täällä tänään. Ihan hyvä yritys näiltä paikallisilta Suomi-frisbeegolffareilta. ?

-Janne ”

 

EDGC2016-logo_300

Oulun EM-kisat ovat jo ovella. EM-kisasivut

 

Naisilla huikea MM-loppuratkaisu

 

Naisten kilpailussa tilanteet vaihtuivat heti alkuväylillä ja kolmannelta sijalta yhdeksän väylän finaaliin startannut Valarie Jenkins (USA) pyyhkäisi ohi ennakkosuosikkien Catrina Allenin (USA) ja Paige Piercen (USA). Jenkins voitti neljännen naisten maailmanmestaruutensa peräti kuuden vuoden tauon jälkeen, saalistettuaan edelliset voitot peräkkäisinä vuosina 2007-2009.

Maailmanmestareiksi muissa luokissa kilpailivat:

MPM (40+): JohnE McCray (USA)
FPM (N40+): Des Reading (USA)
MPG (50+): Ron Convers (USA)
FPG (N50+): Susan Stevens (USA)
MPS (60+): David Greenwell (USA)
FPS (N60+): Sandy Gast (USA)
MPL (70+): John Kirkland (USA)
MPE (75+): Pete May (USA)
MPR (80+): Carlos Rigby (USA)

 

Prodigy Disc Tour ratkeaa sunnuntaina Tampereella

 

PDBanner-EpilÑ

 

Tampereen Epilässä pelattiin 120 kilpailijan voimin lauantaina Prodigy Disc Tour -amatöörikiertueen päätöskilpailun avauspäivä.

Sää oli vaihteleva ja kaikki luokat saivat osansa päivän sateista. Päivän kovimman kierrostuloksen ja samalla rataennätyksen kortitti Disc Klubi Kuhmoisen Samuli Koskinen (-10) MA1-luokassa.

Ratkaisukierros pelataan sunnuntaina väliaikalähdöin ja tuloksia voi seurata SFL Kisakoneessa tai paikan päällä.