Prodigy Disc Tour ratkeaa Tampereella

PDBanner-EpilÑ

 

Kauden 2016 amatöörien ykköskiertue Suomessa, Prodigy Disc Tour, päättyy viikonvaihteessa Tampereella. Vaakkolammen maisemissa on ratkottu mestaruuksia aiemminkin. Kauniin puistoalueen hiljattain uudistettu layout haastaa valtakunnan amatöörien parhaat ratkomaan kiertueen kärkisijat.

Tilanne on kutkuttava, kun luokkien kärkipelaajat kohtaavat päätöskilpailussa. Tourin viidestä osakilpailusta pelaajat voivat osallistua neljään, joista puolestaan kolmen parhaan tulokset huomioidaan loppupisteisiin.

Tourin kokonaistilanteet

 

Amatöörikiertueella voi nähdä muun muassa Sini Lindholmin kaltaisia superlupauksia. Kuva: Kari Toivonen/SM2016

Amatöörikiertueella voi nähdä muun muassa Sini Lindholmin kaltaisia superlupauksia. Kuva: Kari Toivonen/SM2016

 

Kiertuevoitot ratkomatta MA1, FA1 sekä MJ1 -luokissa

 

Advanced Amateur (MA1)-luokan voitossa tiukimmin kiinni on Marko Jalo (WoDG). Käytännössä kuitenkin koko kärkikuusikolla on hyvät mahdollisuudet taistella voitosta.

Juniorit 18 (MJ1)-luokassa tuore MM-kakkonen Mikael Hakala (7k) kamppailee tiukimmin Johannes Uotilan (Lokit) kanssa kokonaisvoitosta, mutta toki muillakin sarjan kärkinimillä on vielä heittokäsi kuumana.

Mikael Räsänen (DIF) varmisti jo aiemmin Juniorit 15 -luokan voiton eikä osallistu päätöskilpailuun. Seuraavista sijoista käydään vielä tiivis kamppailu Epilässä.

Naisten FA1-amatööriluokassa Heidi Laine (JyLi) ja Saara Pohjalainen (7k) ratkovat mestaruuden. Riitta Savolaisella on vielä osakilpailuvoiton nappaamalla mahdollisuus nousta tourin kakkostilalle, mutta se edellyttää samalla Pohjalaisen jäämistä top-3:n ulkopuolelle.

Epilässä kilpailevat tyttöjuniorit Sini Lindholm (LFC, Tytöt-15) ja Anna-Sofia Haipus (ÄhtU, Tytöt-18) ovat niin ikään jo varmistaneet luokkiensa kiertuevoitot.

 

Kilpailun tiedot ja muun muassa ensimmäisen kierroksen ryhmät löytyvät SFL:n Kisakoneesta.