Grip EQ -tour tiivistyi Lahdessa

12805843_10153950594614687_3661022183622849854_n

 

Viikonloppuna Lahdessa kilpailtuun Grip EQ -tourin osakilpailuun lähdettiin kutkuttavista asetelmista. Kun tourin kokonaispisteisiin lasketaan neljästä osakilpailusta kolmen parhaan tulokset, ennakoitiin avoimessa luokassa jo alustavia ratkaisuja  tourin voittokamppailussa. Irtiottoa odotettiin etupäässä aiemmat osakilpailuvoitot napanneiden Janne Hirsimäen ja Pasi Koivun sekä niskaansa hengittäneiden Seppo Pajun ja Juho Parviaisen kesken.

Toisin kävi.

 

Grip EQ Pro Tour 2016 - Mukkula Jos haluat valokuvasi poistettavan, otathan yhteyttä! Jos haluat käyttää kuvaa, olethan ensin yhteydessä minuun. If you want a photo of you removed, please let me know! If you want to use an image, please contact me first.

Grip EQ Pro Tour 2016 – Mukkula. Pasi Koivu taistelee kiertueen kokonaisvoitosta. Kuva: Mikko Salmi

 

Suomenmestari Piironen kovassa kunnossa

Nummelasta saapui Lahteen tuore mestari Leo Piironen, joka osoitti kilpailun ensimmäisestä kierroksesta lähtien pelinsä olevan uomissaan. Tukholman World Tourillakin mainiosti pelanneen Piirosen hieno vire jatkui kilpailun läpi ja Nummelan Frisbeeseuran kasvatti nappasi tärkeän voiton. Seurakaveri Ilari Tuoma onnistui vielä kiilaamaan kakkoseksi ennen aiemmin mainittua nelikkoa Paju-Parviainen-Koivu-Hirsimäki.

Pajun kanssa jaetulle kolmossijalle heittänyt Parviainen vastasi kilpailun kovimmasta kierroksesta (-11) yhdessä päätöskierroksella kärkikahinoista pudonneen Lauri Suomisen kanssa.

Avoimen luokan kokonaistilanteessa Piironen ilmoittautui voiton myötä mukaan kiertueen syheröiseen kärkikamppailuun. Käytännössä Grip EQ -tour ratkaistaan viiden kärkinimen kesken syyskuun päätöskilpailussa Kankaanpäässä.

 

Naisten suomenmestari Salonen omassa kastissaan

Viime vuoden SM-kilpailujen jälkeen hienoisen kasvojenkohotuksen saaneella ja hienoon kuntoon trimmatulla Mukkulan näyttämöllä ratkaistiin asetelmia kaikkiaan kuudessa tourin kilpailuluokassa. Väylien keskipituuden yltäessä 142 metriin ja par-lukeman asettuessa 65 heittoon nähtiin myös naisten luokassa hieno alle parin kierrostulos.

Tuore suomenmestari Eveliina Salonen osoittautui ylivertaiseksi kilpasisareksi ja kuittasi voiton sekä täydet sarjapisteet tourin kärkinimien nenien edestä. Ensimmäisen kierroksen huikea tulos -3 auttoi Salosen käytännössä muiden tavoittamattomiin. Harvakseltaan tällä kaudella kilpaillut Marianne Jakonen onnistui myös hienosti päätyen kilpailun toiseksi.

Tourin voittotaistelu käydään nyt kolmanneksi sijoittuneen Vanessa Van Dykenin ja kilpailun nelosen Anne Kettusen sekä viimeisimmän osakilpailun väliin jättäneen Jenni Eskelisen kesken.

 

Grip EQ Pro Tour 2016 - Mukkula. Kilpailun kolmas Vanessa Van Dyken

Vanessa Van Dyken pelasi Lahdessa kolmanneksi ja johtaa Grip EQ -touria. Kuva: Mikko Salmi

 

 

Vuosikertaluokissa tourin ratkaisut siirtyivät myös Kankaanpäähän

Masters-luokassa Marko Hämäläinen kiipesi Lahden korkeimmalle korokkeelle ja ilmoittautui kakkospodiumille pelanneen Ville Piipon rinnalle kiertueen voittokamppailuun päätöskilpailussa. Osakilpailun kolmanneksi heitti tuttu mies luokan kärkikahinoissa, Jani Vuori.

Naiset-40 -luokassa Riitta Savolainen onnistui parhaiten pujottelemaan Mukkulan valkeat tikut ja vei voiton. Kiertueen kokonaisvoitto ratkaistaan kolmikon Kristiina Sylman (Lahden 2.), Susanna Lindqvist (Lahden 4.) ja Riina Kotamäki kesken. Viikonlopun kolmossijan kuittasi Nina Kiminki.

Seniorit-50 -luokassa Tammisaaressa ja Vaasassa tahtipuikkoa heiluttanut Ville Kotamäki horjahti hieman ja päästi samalla Lahdessa voittoon yltäneen Heikki Savolaisen sekä kolmanneksi sijoittuneen Markku Pesosen mukaan ratkomaan sarjan voittoa. Viikonloppuna hienosti toiseksi pelannut Jukka Suvela puolestaan ei osallistunut aiempiin osakilpailuihin eikä näin ollen ennätä mukaan kiertueen mestaruustaistoon.

 

Grip EQ Pro Tour 2016 - Mukkula Jos haluat valokuvasi poistettavan, otathan yhteyttä! Jos haluat käyttää kuvaa, olethan ensin yhteydessä minuun. If you want a photo of you removed, please let me know! If you want to use an image, please contact me first.

Ville Kotamäki lähtee kärkipaikalta Grip EQ -tourin Kankaanpään päätöskilpailuun. Kuva: Mikko Salmi

 

Myös seniorit 60-luokassa kokonaisvoitto on vielä ratkomatta, joten Kankaanpään päätöskilpailuun riittää panoksia kautta linjan. Lahdessa ylivoimaisesti voittanut Markku Tohni (2 osakilpailuvoittoa) sekä kakkoseksi sijoittunut Kauko Laitala (Tammisaaren osakilpailuvoittaja) ratkaisevat kiertueen mestaruuden. Kolmanneksi pelanneella Jouko Rosenqvistilla on myös oiva mahdollisuus napata palkintopallisijoitus kiertueella.

 

Lahden osakilpailutulokset PDGA:n sivuilla

 

Kilpailunjärjestäjät tyytyväisiä viikonvaihteen antiin

”Olen erittäin tyytyväinen siihen miten kilpailu saatiin vietyä läpi. Rata oli reilu, mutta tarjosi haasteita ja onnistumisia pelaajille. Pelaajat olivat tyytyväisiä kilpailuun ja palaute oli hyvää. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia suurempia kilpailuja Mukkulassa.” toteaa kilpailunjohtaja Teemu Pykälä, LFC.

Apulaiskilpailunjohtaja ja seurakaveri Eero Leinonen yhtyy näkemyksiin: ”Kisaviikonloppu oli jälleen opettavainen kokemus itselle ja seurallemme. Oli ilo nähdä, että saimme kiertueen osakilpailun toteutettua onnistuneesti murto-osalla siitä porukasta jota meillä oli käytössä viime vuonna SM-kisoissa. Iso kiitos vapaaehtoisille avusta ja kentänhoidolle radan saamisesta huippukuntoon!”

 

SFL onnittelee Lahdessa menestyneitä!

 

Kankaanpään päätöskilpailu pelataan 17.-18.9. Viidentienristeyksen radalla.

 

Katso kiertueen kokonaispistetilanteet täältä.