Viron EuroTourilta kohti Tukholman World Touria

Euroopan ja maailman huippunimet kohtasivat viikonvaihteessa Virossa EuroTourin osakilpailussa.

 

eurotour

 

Amerikkalaisten tähdittämässä osakilpailussa etupäässä suomalaiset onnistuivat lyömään kiilaa  vierailijoiden rintamaan. Avoimessa luokassa USA:n Ricky Wysocki karkasi jo avauskierroksella ja vei voiton. Erinomaisesti pelannut OFS:n Juho Parviainen kiipesi kakkoskorokkeelle ennen toista amerikkalaista, Paul Ulibarria.

Suomalaisista mainittakoon lisäksi viidenneksi mainion päätöskierroksensa avulla noussut EuroTourin kärkinimi Seppo Paju (7k). Tourin kokonaisvoitto ratkaistaan todennäköisimmin mainitun suomalaiskaksikon Paju – Parviainen kesken päätöskilpailussa, Itävallassa 10.-11.9.

 

Eveliina Salonen nousi jakamaan tourin kärkisijaa

Naisten luokassa Catrina Allen oli ylivoimainen ja sai revanssin aiemmin Talissa voiton napanneesta suomenmestari Eveliina Salosesta (NFS). Salosen jälkeen kolmanneksi kilpaili Ragna Bygde Lewis ennen Suomen ja RF:n Henna Blomroosia (4.), PirFG:n Anne Kettusta (5.) ja NoFS:n Ellinoora Heikkilää (6.). Salonen ja Kettunen jakavat tourin kärkisijan tasapistein ennen päätöskilpailua.

 

Piippo EuroTourin voittoon jo ennen päätöskilpailua, junioreissa uusi EuroTour -voittaja

Masters-luokassa (40v) Ville Piippo (TH) jatkoi dominointiaan ja varmisti samalla EuroTourin kokonaisvoiton. Kai Vesa (PirFG) kiipesi viimeisen kierroksensa turvin Piipon ja toiseksi sijoittuneen Åke Wallbäcksin seuraksi podiumille.

Junioriluokassa (jun-18) saatiin uusi EuroTourin suomalaisvoittaja, kun DGCS:n Henri Alen kirjattiin ykköseksi. Kotimaista menestystä täydensi jaetulle kakkostilalle kilpaillut Rauman Frisbeen Joonas Aalto.

Grandmasters-luokassa Ruotsin Per Gylle oli ylivoimainen ykkönen. Heikki Savolainen (TT) nousi avauskierroksen jälkeiseltä viidenneltä sijalta toiseksi ennen isäntämaan Vahur Rohtia.

EuroTourin kokonaistilanne ennen syyskuun päätösosakilpailua:

PDGA Europe: EuroTour standings

 

Kilpailukausi jatkuu tiiviinä

PDBanner-Virpiniemi

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan huomionarvoisesti niin kotimaassa kuin naapurimaa Ruotsissa.

Prodigy Disc Tour -amatöörikiertue saa jatkoa Virpiniemen radalla Oulussa. Kiertueen toiseksi viimeisessä osakilpailussa on tarjolla ratkaisun paikkoja jo ennen Tampereen Epilän päätöskilpailua (13.-14.8.). Jaossa on myös aiempien osakilpailujen tapaan paikkoja junioreiden ja amatöörien SM-kilpailuihin Peurungassa 17.-18.9.

Huom! Tampereen päätöskilpailun ilmoittautuminen on nyt avautunut!

Linkki Kisakone-tulospalveluun

 

Näyttökuva 2016-05-09 kello 13.36.02

 

Maailman huiput kokoava Disc Golf World Tour (DGWT) puolestaan rantautuu Tukholmaan. European Masters -nimeä kantava osakilpailu mitellään maineikkaalla Järva DiscGolfPark -radalla. Tukholmassa mukana on tukku amerikkalaisia ammattilaisia sekä Suomen ja Euroopan parhaimmisto. Kilpailuokkia DGWT:lla on vain yksi: avoin luokka.

Seuraa kilpailua verkossa.