Mikael Hakala nousi kärkeen MM-kisoissa

Junioreiden ja amatöörien MM-kilpailut jatkuvat Yhdysvalloissa, Madisonissa. Suomen Mikael Hakala (7k) suoriutui kolmannesta kilpailupäivästä upeasti. Alla valmentajaisä Harrin raporttia kisapaikalta.

 

am-worlds-logo-2016-full

 

Torstai, kolmas kilpailupäivä

 

”Kolmantena kilpailupäivänä oli alle16-vuotiailla junioreilla vuorossa Token Creek County Parkissa sijaitseva Vallarta-Ast rata. Rata on perustettu 18-väyläisenä vuonna 2001 yhtenä ensimmäisistä julkisista pay-to-play radoista. Alkuperäinen rata sisältää enimmäkseen metsäväyliä, kun taas vuonna 2012 tehdyt lisäväylät ovat avoimia.

Tämän päivän kova tuuli antoi pelaajille lisähaastetta radan avoimilla väylillä. Vaikka tänäänkin oli hellettä niin lämpötila ei kuitenkaan noussut eilisen kaltaisiin lukemiin. Kilpailu kesti neljä tuntia ja Mikael joi nesteitä kolmisen litraa, joten helpolla eivät kilpailijat tänäänkään päässeet.

Päivän parhaimmasta tuloksesta vastasi Mikael, joka heitti 9 alle parin (79 heittoa). Tällä tuloksella hän siirtyi kilpailun kärkeen. Vain heiton enemmän kierrokseen käytti Ezra Robinson, joka nousi takaisin kolmanneksi ja kärkikorttiin.

Kilpailua tähän asti johtanut Henry Dissell kirjautti tuloksen 84 jolla hän tippui toiseksi mutta edelleenkin vain kolme heittoa kärjestä. Vaikka tämä päivä toi pieniä eroja kärkeen, sama kärkiviisikko jatkaa edelleen kilpailun johdossa.

Mikael Hakala lämmittelee ennen kierrosta

Mikael Hakala lämmittelee ennen kierrosta. Kuva: Harri Hakala.

Huomenna perjantaina on vuorossa toinen 27-väyläinen rata ja sen jälkeen jatkaa enää 12 parasta pelaajaa lauantaiaamun semifinaalissa.”

-Harri

 

Katso kilpailun tulokset (PDGA.com)