Hirsimäki voittoon Vaasassa

Grip EQ -tour jatkui viikonloppuna Vaasassa. Epävakaissa olosuhteissa pelattu kilpailu kutistui kahden kierroksen mittaiseksi taistoksi. Pisimmillään lähes viiden tunnin mittaisella aamukierroksella litimäriksi uitetut avoimen sarjan kilpailijat saivat keskittyä lauantain ensimmäisen kierroksen jälkeen varusteidensa kuivaamiseen. Myöhemmin ja myöhässä kilpailleet muut luokat selvisivät kierroksestaan hieman kevenneessä kelissä merkittävästi nopeammin.

 

12805843_10153950594614687_3661022183622849854_n

 

Hirsimäki mukautui ja tykitti ykköseksi

Parhaiten viikonlopun muutoksissa ja sateessa osasi luovia Nummelan aurinkoinen Janne Hirsimäki. Kolmoskortissa toiselle kierrokselle lähtenyt Hirsimäki kykeni sateen väistyttyä ja tuulen noustessa nostamaan hienosti pelinsä tasoa ja tempaisi kilpailun parhaan kierroksen (-5). Kärkipaikkaa vaihtelivat pitkään Saksan kanuunakäsi Simon Lizotte sekä Heinolan Ville Ahokas. Viimeisillä kuudella väylällä kuitenkin Hirsimäki onnistui kääntämään pelin edukseen ja päätyi tasatilanteessa Lizotten kanssa kärkipaikalle.

 

Erikoinen ratkaisupeli ja tunteikas palkintojenjako

Sudden death -menetelmällä pelatussa ratkaisupelissä nähtiin varsin erikoinen ratkaisu. Ensimmäisellä väylällä heikomman avauksen heittänyt Lizotte teki harvinaislaatuisen ja hämmentävän virheen, kun yritti pysäyttää epätasapainoisen heittonsa. Hirsimäki tyylitteli voittoon tarkan kämmenpelinsä turvin.

Team Powergrip julkaisi Youtube-videon Vaasan ratkaisupelistä.

Hirsimäki oli palkinnon vastaanottaessaan silminnähden liikuttunut.

”Vaasan voitto on merkittävä omissa saavutuksissani. Olisin tosin suonut voittavani toisella tapaa. Arvostan Simonin todella korkealle, kaltaiselleen jatkuvaa promootiotyötä tekevälle huipputason urheilijalle tämä oli todella epätyypillinen virhe.” Hirsimäki toteaa ja arvelee Lizotten antaneen jossain määrin tasoitusta: ” Tiedän itse kokemuksesta, että pitkien promopäivien ja -viikkojen tiimellyksessä keskittymiskyky ja herkkyys eivät ole aivan sataprosenttisessa iskussa”.

Ville Ahokas (vas), Janne Hirsimäki (kesk) ja Simon Lizotte

Vaasan palkitut, Ville Ahokas (vas), Janne Hirsimäki (kesk) ja Simon Lizotte.

 

Vaikeuksille vatsalihasliikkeitä ja voittoon

Hirsimäelle kulunut talvi ja alkukausi eivät ole olleet helppoja. Sairastelu ja loukkaantumiset vaivasivat talvikaudella ja alkukauden kilpailuissa kunto antoi vielä odotuttaa itseään.

”Keskityin tarkkuutta vaativien väylien treenaamiseen tahmean alkukauden jälkeen. Vaasassa tämä selkeästi kantoi hedelmää, kun rata pakotti pelaamaan varovaista ja huoliteltua peliä. Toisaalta European Open osoitti, että painopistettä täytyy siirtää avointen väylien harjoitteluun ennen Turun SM-kilpailuja. Rata on Vaasaa merkittävästi avoimempi ja pärjätäkseen siellä on kyettävä ottamaan riskejä oikeissa paikoissa. Turusta lähden hakemaan mestaruutta.” valovoimainen nummelan mies niputtaa.

Harjoittelun systemaattisuus ja tavoittellisuus on urheilullisen ”Hirsin” lempilapsi: ”On tärkeää ymmärtää, mitä varten harjoittelee. Itseni on saatava pelin eri osa-alueiden tasapaino kohdilleen ajoissa ennen kilpailua. Pari viimeistä päivää ennen kilpailua keskityn lepäämiseen ja herkistelyyn. Itseluottamus, vireystilojen ja itsensä hallitseminen sekä hillitseminen löytyvät parhaiten tätä kautta. Fyysinen harjoittelu vatsalihasliikkeineen puolestaan lukeutuu Jannen huoltokirjassa päivittäin suoritettaviin toimenpiteisiin.”

Hirsimäen urheilullisesta lähestymistavasta sekä analyyttisestä valmentautumisesta ja valmistautumisesta sopiikin kenen tahansa ottaa mallia.

 

Naisetkin ratkaisupeliin

Naisten luokan voitto päädyttiin niin ikään ratkomaan lisäväylillä. Sunnuntaina luokkansa parhaan kierroksen pelannut Anne Kettunen osoittautui ratkaisuväylillä Jenni Eskelistä vahvemmaksi ja vei voiton. Vain heiton päähän kärkikaksikosta pelanneet Vanessa Van Dyken ja Hannele Määttä puolestaan ratkaisivat kolmannen pokaalin kohtalon – Van Dyken vei kamppailun nimiinsä.

Muissa luokissa voittoihin ylsivät Patrik Ekström (MPM), Riina Kotamäki (FPM), Ville Kotamäki (MPG) sekä Markku Tohni (MPS).

Tour jatkuu 30.-31.7. Lahden Mukkulassa. Kokonaispistetilanne on nähtävillä SFL Kisakoneessa.

 

Juhannuksen jälkeen katseet ja karavaanit kääntyvät tiiviisti kohti Turkua, missä kamppaillaan Suomen mestaruuksista 30.6.-3.7.