Grip EQ -tour avattiin Tammisaaressa

Tammisaaren Västerbyn rata tarjosi kauniin kesäiset puitteet viikonvaihteessa Grip EQ -tourin avauskilpailulle.

12805843_10153950594614687_3661022183622849854_n

Ajoittain pyörteiset tuulet haastoivat kilpailijat tutkimaan niin pelikirjaansa kuin kiekko- ja heittovalintojaan.

Koivu majesteettiseen voittoon

Olosuhteet eivät päässeet vaikuttamaan avoimen luokan Pasi Koivun (LDG) otteisiin. Koivu lähti lauantain jälkeen johtoasemassa sunnuntain finaalikierrokselle, eikä antanut kilpailijoilleen mahdollisuuksia.

Lähimmillään kolmen heiton etäisyydelle kirinyt Seppo Paju (7k) vaikutti kuumalta haastajalta, mutta väylän 8 tuplabogi pudotti lietolaisen voittokamppailusta Koivun kuitatessa väylältä birdien. Pajun iskut jäivät tämän jälkeen vaisuiksi, kun puolestaan hallitseva Suomen mestari vakuutti kärkipaikalla. Huima kierrostulos -12 salli vielä bogin viimeiseltä väylältä, kun Koivu haki riskillä neljättätoista birdietä kierroksensa kruunuksi.

Paju sai kierroksen edetessä rinnalleen Janne Hirsimäen (NFS) taistelemaan kilpailun kakkospaikasta. Hirsimäki onnistui väylän 16 birdiellään nousemaan heiton turvin toiseksi. Paju kuittasi viimeisen väylän (150m par 3) upealla birdiellään tilanteen jälleen tasoihin. Ratkaisupeli aloitettiin samaisella väylällä ja Paju onnistui hyödyntämään vahvuuksiaan, toisti huikean draivinsa ja kotiutti kakkospystin.

Pasi Koivu ja Vanessa Van Dyken vaihtavat pikaisesti kuulumiset voitokkaiden finaalikierrosten jälkeen.

 

Van Dyken kesti loppuun asti

Naisten luokassa Vanessa Van Dyken siirtyi lauantain iltapäiväkierroksen turvin kärkeen ja säilytti johtoasemansa tiukasti. Vasta kilpailun viimeisellä väylällä nuori Henna Blomroos (RF) oli lähellä tasoittaa tilanteen, kun amerikkalainen Van Dyken epäonnistui draiveissaan. Blomroosin kymmenmetrinen par-putti kuitenkin jäi hiukan matalaksi ja Van Dyken kuittasi täydet sarjapisteet. Naisten kolmas oli hienon finaalikierroksensa ansiosta Jenni Eskelinen (OFS)

Voittajat Koivu ja Van Dyken painottivat puttinsa olleen ratkaisevassa asemassa voitoissaan. Koivu kertoi voineensa luottaa täysin lähipeliinsä vielä 10 metrin etäisyydeltä ja Van Dyken erottui selvästi edukseen kilpasiskoistaan lähipelinsä varmuudessa.

 

Ikämiesluokissakin hole-in-oneja

Masters-luokassa Ville Piippo (TH) täräytti avauskierroksella taululle lukemat -8, eikä sen jälkeen taakseen katsellut. Helsinkiläinen vei luokkansa voiton lopulta seitsemän heiton marginaalilla ennen toiseksi heittänyttä Jouni Leskistä (NFS) ja kolmanneksi pelannutta Marko Hämäläistä (HMLD).

FPM-luokassa kärkikolmikon järjestys oli Kristiina Sylman (TT), Riina Kotamäki (NFS), Susanna Lindqvist (Vikings).

MPG-luokan voitti Ville Kotamäki (NFS), toiseksi ratkottiin sudden death-väylien jälkeen Markku Pesonen (WDGM) ennen Heikki Savolaista (TT).

MPS-luokassa Kauko Laitala (NFS) nappasi voiton ennen Markku Tohnia (NoFS) ja isäntäseura EIF:n Björn Lindholmia.

Tammisaaren osakilpailussa nähtiin lukuisia Hole-in-one -heittoja, joista vastasivat väylällä #5 Jali Veranen (MPO), väylällä #8 Mikael Häme (MPO) sekä väylällä #17 Ville Piippo (MPM) ja Kauko Laitala (MPS).

 

IMG_0501

Hienosti pelanneet Seppo Paju (vas) ja Janne Hirsimäki (oik) eivät saavuttaneet loistavasti esiintynyttä Koivua sunnuntaina.

 

Grip EQ -tour jatkuu 18.-19.6. Vaasassa.

Kilpailun ilmoittautuminen avautuu vielä tänään SFL:n Kisakoneessa.