Nissinen, Salonen ja Hakala voittoihin Kööpenhaminassa

 

Teemu Nissinen nousi takaa-ajajan paikalta EuroTourin osakilpailuvoittoon Tanskassa. Voitto ratkesi vasta viimeisillä väylillä, kun isäntämaan Karl-Johan Nybo joutui luovuttamaan voiton avaimet Nissiselle taipuen itse hopealle.

Suomalaisen finaalikierros (-7) oli huima vaikeissa olosuhteissa. Kärkipelaajista ainoastaan Nissinen ja upeasti kolmanneksi noussut Seppo Paju (-6) kykenivät säilyttämään korkean tulostason viimovassa tullessa. Tämä siivitti suomalaiskaksikon ansaitusti palkintokorokkeelle. Jalle Stoor täydensi vielä menestystä neljännellä sijallaan.

Nissiselle voitto oli ensimmäinen kansainvälisellä tasolla. Pitkään lopullista läpimurtoaan odotuttanut Nummelan Frisbeeseuran kasvatti osoitti nyt arsenaalia löytyvän mestaruuksiin asti.

 

Teemu Nissinen

Vasenkätinen huippupelaajamme Teemu Nissinen nousi voittoon finaalikierroksen viimeisillä väylillä.

 

Naisten luokassa Eveliina Salonen säilytti lauantaina hankkimansa johtoaseman ja pelasi tyylikkäästi voittoon. Myös Saloselle voitto oli ensimmäinen EuroTourilla. Naisten kilpailu oli todellista suomalaisjuhlaa: Marianne Jakonen oli kilpailun toinen ja Jenni Eskelinen kolmas. Henna Blomroosin sunnuntaikierros oli vaikea, mutta tahmeallakin pelillä irtosi hyvän lauantain ansiosta viides sija.

 

18-vuotiaiden (MJ1) junioriluokassa Mikael Hakala ei antanut kanssakilpailijoilleen mahdollisuuksia, vaan kruisaili kuuden heiton marginaalilla voittoon haastavissa tuulissa.

 

Avoin 40 -luokassa Ville Piipon kiri ei aivan riittänyt korkeimmalle korokkeelle. Helsinkiläinen sai puolitetuksi neljän heiton turvin johdossa lähteneen Erich Altorayn etumatkan finaalikierroksella. Ruotsin Altoray siis voittoon, Piippo hopealle ja jaettu pronssi matkasi kahden miehen voimin Ruotsiin.

 

Kokonaisuutena Kööpenhaminan kilpailu oli suomalaisittain hieno menestys. SFL onnittelee palkittuja ja viikonlopun muita onnistujia!

 

Katso kilpailun tulokset PDGA:n sivuilla.

 

EuroTour jatkuu toukokussa 14.-15.5. Skotlannin Dunbarissa kilpailtavassa British Openissa ja 28.-29.5. kotimaisessa Tali Openissa, Helsingissä.