EuroTourilla paiskittiin pitkää päivää

Kööpenhaminan EuroTourin osakilpailussa luotiin tänään asetelmat päätöspäivä sunnuntaille.

Avoimessa luokassa parhaiten aloitti Saksan Dominik Stampfer (aamukierros hurja -14), kannoillaan Suomen Seppo Paju (-10) ja Teemu Nissinen (-10).  Suomalaisista kymmenen parhaan joukossa avauskierroksen jälkeen olivat myös Leo Piironen (-9), Jalle Stoor (-8) sekä Mikael Hyväri (-8).

Naisten luokassa suomalaiset aloittivat vahvasti. Kautensa aloittanut Marianne Jakonen kortitti aamun kärkituloksen (+2) ja sai iltapäiväksi ykkösryhmään seurakseen Suomen Henna Blomroosin (+3), Slovakian Katka Bodován (+5) sekä Saksan Wiebke Beckerin (+5). Myös muut suomalaiset olivat iskuetäisyydellä, muun muassa hallitseva SM-kultamitalisti Eveliina Salonen tuloksessa +6.

Masters-miehemme aloittivat kokonaisuutena nihkeästi Ruotsin Andreas Swärdin (-11) ja Hasse Tegebäckin (-7) ottaessa komennon. Ville Piippo suoriutui parhaana edustajanamme avauskierroksestaan tuloksella -5 ansaiten paikan kolmantena kärkikortissa. Toni Asikainen (par) ja Kai Vesa (+2) jäivät kärjen vauhdista kauas.

 

CO2016_logo

 

Ensimmäinen kilpailupäivä Valbyparkenin 21-väyläisellä näyttämöllä venyi todella pitkäksi, kun kahden kierroksen yhteenlaskettu peliaika hipoi 10 tuntia. Tämän sai tuta nahoissaan muun muassa hyvin aloittanut maajoukkuekapteenimme Tapani Aulu, joka painiskeli viimeiset väylät rankasti pelituntumansa kanssa.

Parhaiten kestävyysurakasta selviytyi avoimessa luokassa neljäntenä vaaninut Tanskan kärkipelaaja Karl-Johan Nybo, joka kortitti toisella kierroksella tuloksen -13. Tämä siirsi yhden kilpailun ennakkosuosikeista piikkipaikalle yhteistuloksella -22.

Suomalaiset jatkoivat varmalla suoritustasolla: Teemu Nissinen (-19) on kilpailussa toisena ja saa sunnuntain kolmannelle kierrokselle Nybon ohella seurakseen hieman hiipuneen Stampferin (-18) ja Tanskan Jeppe Ask Sørensen (-17). Mainiosti EuroTourilla esiintynyt Mikael Hyväri kortitti Sørensenin tavoin yhteistuloksen -17 ja lähtee sunnuntaille jaetulta neljänneltä sijalta.

Jalle Stoor, Leo Piironen ja Seppo Paju lähtevät jahtaamaan kärkeä keskinäisessä tasatilanteessa -16.

 

13009752_10154015812351132_428453840_o

Tuuli nousi hieman iltapäiväksi, mutta sääolot Tanskan EuroTourilla olivat lauantaina odotettua paremmat.

 

Pitkän päivän rasitukset näkyivät ennen kaikkea naisten sarjan tulostasossa. Toisella kierroksella vain kaksi pelaajaa onnistui parantamaan aamukierroksen tulostaan; Eveliina Salonen nousi Blomroosin kanssa jaetulle kärkipaikalle (yhteistulos +8). Hallitseva euroopanmestari Jenni Eskelinen paransi Salosen tavoin kierrostulostaan neljällä heitolla nousten neljänneksi (+14). Kärjessä ollut Jakonen taipui hieman, mutta on edelleen tiiviisti sunnuntain voittokamppailussa mukana (+10). Suomalaisittain asetelmat sunnuntaille ovat naisten sarjassa näin ollen erittäin lupaavat.

Masters-miehemme kirjauttivat iltapäiväkierrokselta kukin täsmälleen samat tulokset kuin aamulla. Piippo (-10) pysyi siis voittokamppailussa mukana, etenkin kun ensimmäisen kierroksen kärkinimet Swärd (-13) ja Tegebäck (-12) eivät onnistuneet toistamaan tulostasoaan. Sunnuntaille lähdetään kuitenkin vankassa ruotsalaiskomennossa, kun luokan kakkoskierroksen parhaasta tuloksesta (-10) vastannut Erich Altoray nousi maanmiestensä sekä Piipon ohi kärkipaikalle (-14).

Lauantain kenties parhaasta suomalaistuloksesta vastasi kuitenkin MJ1-luokassa (18v ja nuoremmat pojat) kilpaileva Mikael Hakala. Jo ensimmäisellä kierroksella onnistunut nuorukainen jakoi kärkipaikan Norjan Kasper Skovlyn kanssa tuloksella -4. Toisella kierroksella Hakala onnistui mainiosti kortittaen tuloksen -7. Kesällä 16 vuotta täyttävä turkulainen kuroi neljän heiton etumatkan sunnuntaille.

 

Kolmas kierros pelataan väliaikalähdöin, tuloksia päivittyy kisasivujen tulosseurantaan: http://eleaderboard.dk/co2016.asp

 

Tulokset kokonaisuudessaan PDGA:n sivuilla.