Dutch Openin suomalaismenestyjät nälkäisinä uuteen kauteen

 

Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähteneet EM-maajoukkuemiehemme miehittivät palkintokorokkeen EuroTourin avaavassa Hollannin osakilpailussa 2.-3.4.

eurotour

Vuosi sitten Hollannin avauskisan ja sittemmin EuroTourin kokonaiskilpailun suvereenisti voittanut Seppo Paju toisti voittonsa Rijswijkissa. Pajua seurasivat toiseksi sijoittunut Pasi Koivu ja kolmanneksi sijoittunut Juho Parviainen.

Naisten luokassa niin ikään EM-kisajoukkueeseen valittu Henna Blomroos vakuutti. Blomroos vei voiton selkeällä kuuden heiton erolla Saksan Wiebke Beckeriin.

Terävintä suomalaismenestystä täydensivät masters-luokassa toiseksi kilpaillut EM-joukkueen Ari Penttala sekä kolmanneksi sijoittunut Kai Vesa.

Kaiken kaikkiaan 90 pelaajan kilpailussa kilpaili 24 suomalaista hienolla kokonaispanoksella.

Kilpailun tulokset

 

Seppo Pajun voittoputki jatkui jälleen.

Seppo Paju aloitti Euroopassa voitokkaasti myös 2016.

Seppo Pajun tavoitteet selkeät

Maaliskuussa nousujohteisesti pelaamissaan 28th Memorial Championship presented by Discraft -kilpailussa sekä Disc Golf World Tourin avauskilpailu La Mirada Openissa lietolainen Paju oli paras suomalainen sijoittuen 21:nneksi ja 19:nneksi. Nyt seurannut EuroTourin avauskilpailun voitto kertoo pelituntuman olevan kohdillaan.

”Keskityin Hollannissa pelaamaan järkevästi ja tasaisia kierroksia, pyrkien välttämään Yhdysvaltain kisojen alkukierrosten kaltaiset notkahdukset. Pelaaminen tuntui hyvältä ja oli kaikin puolin nautinnollista ja vakuuttavaa. Tätä vasten on lupa odottaa kuluvalta kaudelta menestystä viime kauden tapaan ja enemmänkin.” kommentoi Paju luottavaisena.

Pajun kisakalenteri on tiivis. Mies kiertää Disc Golf World Tourin sekä EuroTourin kokonaisuudessaan, samoin kotimaisen Grip EQ -tourin.

Kauden päätähtäimen Paju on asettanut lähelle: ”Kalenteri on tiivis ja reissaan paljon, mutta tärkeimmät kisat tänä vuonna on helppo poimia. Turun SM-kisat ja Oulun EM-kisat ovat päätavoitteeni.”

Miehen kisakalenteri kuhisee merkintöjä aina myöhäiseen syksyyn asti ja väliin jäävä aika kuluu tiiviisti työn parissa muun muassa ratoja suunnitellen. Kauden päättävän USDGC:n jälkeen Paju suunnittelee jäävänsä joksikin aikaa Pohjois-Amerikkaan, kun hyvä ystävänsä ja lajin toinen huippunimi Will Schusterick avioituu.

 

Blomroos

Blomroosille voitokas startti kauteen.

Henna Blomroos tähtää ensisijaisesti EM-kilpailuihin

16-vuotias Blomroos aloitti kautensa Hollannissa vakuuttavalla voitolla. Blomroos totesi radan puoltaneen vahvuuksiaan:

”Rata oli hyvä ja haastava outteineen. Nautin pelaamisesta helppokulkuisella ja siistillä radalla. Peli kulki kivasti ja osoitti, että harjoittelussa ei tarvitse tehdä suuria muutoksia.”

Blomroosin kalenterissa on jo ympyröitynä kauden pääkilpailuna elokuun Oulun EM-kisat. Lisäksi SM-kilpailut Turussa ja Grip EQ -tourin kiertäminen kokonaisuudessaan ovat raumalaisen nuoren suunnitelmissa. EuroTourin osakilpailuista varmuudella Tanskan Copenhagen Open lukeutuu ohjelmistoon.

”Treeneissä aion keskittyä puttien ja lähestymisheittojen varmuuden parantamiseen.” toteaa Blomroos ja tuumaa samalla, että valtaosan kotimaisista kärkipelaajista kohtaaminen on vielä edessäpäin. Hollantiin Suomesta matkasivat mestarin ohella neljänneksi sijoittunut Anne Kettunen sekä yhdeksänneksi pelannut Hannele Määttä.

 

Penttala

Ari Penttalan talviharjoittelu tuotti heti tulosta.

Penttala mainioon starttiin kivikovassa masters-luokassa

Hollannin osakilpailun masters-luokan hopeamies Ari Penttala painottaa valmistautumisen merkitystä.

”Ensi kertaa talvikauden aikana suoritetun tavoitteellisen harjoittelun on ollut tarkoitus tukea oman tason nostamista tälle kaudelle. Onnistuminen ensimmäisessä EuroTourin kilpailussa haastaa tutkimaan kalenteria tarkemmin neljän osakilpailun kiertämiseksi.” toteaa Penttala.

Myös puuhamies Penttala tähtää erityisesti EM-kilpailuihin ja huomauttaa kilpailun luokassaan olevan äärimmäisen kovaa: ”Masters-luokkaan siirtyy vuosittain kovan tason pelimiehiä, jotka tiivistävät luokan kärkeä entisestään. Luokan kilpailutilanteesta kertoo hyvin se, että Dutch Openissa finaaliin lähdettiin yhden heiton eroilla. Tällä kertaa on myönnettävä, että pieni herpaantuminen sipulin kanssa finaalin alussa vei voiton.” mies ruotii, ja painottaa henkisen valmiuden ja vireyden merkitystä voittokamppailussa.

Penttala niputtaa vielä kesän kilpailukalenteriaan: ”Jos kiinnittää kalenteriin Grip EQ -tourin, EuroTourin, SM-kisat ja EM-kisat niin onhan siinä jo tarkkaan laskettava mihin kaikkialle voi oikeasti itsensä tuupata. Päätavoite EM-kisojen ohella SM-kisoissa on nykyään jo isojen kisojen meininkiä ja olen hyvässä hengessä tosissani mukana mestaruusjahdissa.”

 

SFL onnittelee kaikkia mitalisteja ja menestyneitä!