Nathan Doss johtaa USDGC:tä, Teemu Nissinen parhaana suomalaisena

USDGCUnited States Disc Golf Championshipin ensimmäinen kierros pelattiin keskiviikkona Rock Hillissä, Winthropin kampuksen par 67 -radalla. Johtoaseman valtasi huipputuloksella 56 (-11) Yhdysvaltain Nathan Doss. Teemu Nissinen nousi parhaana suomalaisena jaetulle sijalle 14. tuloksellaan 64 (-3). Kilpailussa pelataan neljä kierrosta.

Ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta pelaajaa tulevat isäntämaa Yhdysvalloista. Toiselle sijalle tuloksella 59 (-8) nousivat Eagle Wynne McMahon sekä Nathan Sexton. Neljännellä sijalla tuloksella 61 (-6) on Michael Johansen.

Viidettä sijaa jakava hallitseva nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth tavoittelee uransa ensimmäistä USDGC:n voittoa. Samalla McBeth yrittää tehdä frisbeegolfin historiaa: kertaakaan aikaisemmin yksi pelaaja ei ole voittanut kaikkia kauden aikana järjestettyjä major-kilpailuja. USDGC on kauden viimeinen major.

Teemu Nissisen lisäksi kilpailuun on tiensä selvittänyt kahdeksan muuta suomalaista. Seppo Paju pitää avauskierroksen jälkeen jaettua 21. sijaa tuloksellaan 65 (-2). Arttu Sikanen pystyi pelaamaan ihannetulokseen 67.

Muut suomalaiset ylittivät ihannetuloksen ja löytyvät seuraavilta sijoilta: Pasi Koivu ja Lassi Hakulinen jaettu 45., Juho Rantalaiho jaettu 58, Juho Parviainen jaettu 62., Nils Iso-Markku jaettu 72 sekä Ilari Tuoma 75.

Kilpailu jatkuu jo tänään ja aamun ensimmäiset ryhmät ovat jo lähteneet liikkelle hieman ennen kolmea iltapäivällä. Viimeisetkin ryhmät ovat jo radalla. Suomalaisten tulostaso on pääosin parantunut toisen kierroksen alkuvaiheilla. Kilpailu päättyy lauantai-iltana.

Livetulokset