Seppo Paju heiton johdossa Grip EQ Pro Tourin ratkaisukierrokselle

Seppo Paju lähtee johdossa yhdessä Juho Parviaisen kanssa Grip EQ Pro Tourin päätösosakilpailu päätöskierrokselle Oulun Meri-Toppilassa. Eroa takana tulevaan, kiivaasti Pajun kanssa voitosta taistelevaan Pasi Koivuun on vain yksi heitto. Kolmas vahva voittajaehdokas Janne Hirsimäki on viidentenä viiden heiton päässä kärjestä.

Lauantain avauskierroksella parhaasta tuloksesta vastasivat yhdessä Pasi Koivu ja Juho Parviainen tuloksella 49 (-8). Pro tourin voitosta taistelevat Janne Hirsimäki ja Seppo Paju asettuivat jaetulle neljännelle sijalle neljän heiton päähän kärjestä tuloksella 53 (-4).

Kärkipäähän kiilasivat vielä Heikki Helenius (3.) tuloksella 51 (-6) ja Leo Piironen (jaettu 4.) tuloksella 53 (-4).

Iltapäivällä pelatulla toisella kierroksella Seppo Paju nousi kärkeen päivän parhaalla tuloksella 47 (-10). Juho Parviainen pysyi jaetulla kärkisijalla toisen kierroksen tuloksen 51 (-6) jälkeen. Molempien yhteistulos on kahden kierroksen jälkeen 100 heittoa (-14).

Pasi Koivun ero kärkeen kahden kierroksen jälkeen on yksi heitto, sijoitus on kolmas. Koko kilpailusarjan voittoa Pajun ja Koivun ohella metsästävä Janne Hirsimäki on viidentenä, viisi heittoa johtopaikasta jääneenä. Leo Piironen kiilasi neljänneksi.

Paju, Koivu ja Hirsimäki ratkaisevat todennäköisesti koko sarjan voiton. Ilman koko kolmikon suurta romahdusta Koivulle tai Pajulle riittää, kunhan kaksi muuta voiton tavoittelijaa jäävät taakse.

Hirsimäki tarvitsee kipeimmin ykkössijaa, mutta kakkossijakin riittää, jos vain Koivu ja Paju jäävät taakse. Huonompikin sijoitus riittäisi Hirsimäelle, mutta se vaatisi jo Pajun ja Koivun putoamista kauemmas kuin yhden sijan päähän taakse.

Koko sarjan voiton jakaminenkin on mahdollista, mikäli Paju ja Koivu päätyvät samalle sijalle, mutta Hirsimäki pysyy takana. Mikäli Paju ja Koivu kuitenkin ovat kolmen kierroksen jälkeen tasoissa kärkisijalla, osakilpailun ja samalla koko sarjan voitto ratkaistaan äkkikuolemaperiaatteella.

Seniorit-40 -luokassa johtoaseman nappasi Tommi Nyberg heitettyään yhteensä 120 (+6). Seniorit-50 -luokan kärkeen oikeutti Jari Niskasen tulos 122 (+8). Naisten ykkönen on kahden kierroksen jälkeen 128 heitolla (+14) Mari Haukka.

Avointa lukuun ottamatta muissa luokissa kokonaiskilpailun voitto on jo ratkennut ennen päätösosakilpailua, sillä Oulun osallistujista kenelläkään ei ole mahdollisuutta enää nousta oman luokkansa voittoon.

Tulokset 2. kierroksen jälkeen