Hirsimäki ja Nissinen uudet parigolfin Suomen mestarit

Pikkuhiljaa jo perinteikkääksi pari- ja joukkuegolfkisojen järjestäjäksi noussut Peurunka oli jälleen näyttämönä, kun parigolfmestaruuksista pelattiin viikonloppuna. Avoimessa luokassa kolmesta kärkiparista vain yhden pelaajan nimi muuttui edellisvuodesta, mutta mestaruutta juhli kuitenkin uusi parivaljakko.

Hirsimäki ja Nissinen vahvoja alusta asti

Parigolfin SM-kilpailuiden formaatti oli tänä vuonna kolme kierrosta kolmella eri pelimuodolla. Ensimmäisen kierroksen pelimuoto oli Max 2 Best shot, missä parin paremmasta heitosta jatketaan, mutta saman pelaajan avausheiton pari voi käyttää vain kahdella peräkkäisellä väylällä.

Johtoaseman nappasi parigolfeissa tuore, mutta vaaralliseksi tiedetty Nummelan frisbeeseuran duo Janne Hirsimäki-Teemu Nissinen. Kärkiparin tulos 22-väyläisellä Peurungan par 68 -radalla oli 56 (-12). Vain heiton päässä niskaan hengitti mestaruutta puolustanut kaksikko Jukka Leinonen-Lassi Hakulinen.

Janne Mönkkönen-Leevi Rantalainen jakoi toista sijaa tasatuloksessa nokialaisparin Leinonen-Hakulinen kanssa. Naisten luokassa johdon nappasi raumalais-tamperelaisella yhteistyöllä pari Henna Blomroos-Anne Kettunen.

Toisen kierroksen pelimuoto oli alternate shot. Pelimuodossa parit heittävät vuorotellen.

Toisella kierroksella puolustavat mestarit Leinonen ja Hakulinen ottivat johtoasemaa pitäneet Hirsimäen ja Nissisen kiinni ja kahden kierroksen jälkeen tilanne oli tasan.

Mönkkönen ja Rantalainen pysyivät edelleen kolmantena, eroa kärkeen jäi kaksi heittoa. Kahden heiton päähän pronssisijasta olivat hiipineet pronssimitaleitaan puolustaneet kankaanpääläisveljekset Tapani Aulu ja Jarmo Aulu.

Naisissa jo neljättä perättäistä mestaruuttaan jahdannut Ellinoora Heikkilä nousi kärkeen yhdessä parinsa Anna Elon kanssa. Naiset selvisivät alternate shot -pelimuodosta jopa kahdeksan heittoa muita kilpasiskoja paremmalla tuloksella.

Ratkaisu tough shotilla

Ratkaiseva pelimuoto oli tough shot. Pelimuodossa pari jatkaa huonommasta heittopaikasta, mutta väylän päättämiseen riittää yksi onnistunut putti.

Tough shotilla saatiinkin aikaiseksi ratkaisuja. Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen saivat ainoana parina pelattua pelimuodon alle ihannetuloksen ja tuloksella 67 (-1) heltisi lopulta mestaruus neljän heiton erolla. Hakulisen ja Leinosen mestaruus himmeni hopeaksi. Nissinen taas kirkasti hopeansa kullaksi, mutta pari vaihtui Seppo Pajusta Janne Hirsimäkeen.

Aulu-Aulu onnistui puolustamaan edellisvuoden kolmatta sijaansa parantamalla peliään kierros kierrokselta ja nousemalla viimeisellä kierroksella mitalisijoille.

Naisten mestaruuden nappasi lopulta seitsemän heiton erolla Ellinoora Heikkilä-Anna Elo. Heikkilälle parigolfmestaruus naisten luokassa oli jo neljäs peräkkäinen.

Juniorit 16-luokan Suomen mestarit ovat Joonatan Häme ja Mikael Hakala. 19-vuotiaissa mestaruutta juhli nyt toista vuotta peräkkäin parivaljakko Väinö Mäkelä-Aleksi Paananen.

Seniorit-40 -luokan Suomen mestaruus ratkesi kolmen väylän jälkeisen tasatilanteen jälkeen lisäväylillä Marko Hämäläisen ja Marco Hyvärisen eduksi.

Janne Hirsimäki odotti vahvaa suoritusta

Janne Hirsimäki sai parigolfin SM-kilpailuissa täyteen yhden kauden päätavoitteistaan, Suomen mestaruuden. Tulevat viikot sisältävät lisää kovia tavoitteita.

”Tunnelma kohdillaan todellakin! Yksi iso tavoite saavutettu omalta kohdaltani ja nyt lähden tavoittelemaan Pro-tourin kokonaiskisan voittoa Oulusta. Peurunkaan palataan parin viikon päästä joukkueiden SM-kisoissa”, Hirsimäki kertasi kisan jälkeisiä tunnelmiaan ja suunnitelmiaan. Hirsimäen mukaan parin yhteispeli toimi eri kätisyyksistä riippumatta hyvin, vaikka kyseessä olisi vaikea pelimuoto.

”Teemun kanssa kun pelaa, käytännössä pelaa kaverin kanssa, joka on molempikätinen. Teemun heitot ovat sekä kämmeneltä että backhandiltä hallussa, lisäksi puttereiden ja midarien ylikääntäviä heittoja on mahtavaa katsella. Alternatessa emme esimerkiksi lähteneet miettimään mitään heittoja tai heittovuoroja etukäteen. Otimme birdien silloin kun siihen oli mahdollisuus, ja pyrimme vain keskittymään jokaiseen edessä olevaan heittoon ajatuksella”, Hirsimäki kertoi parin pelifilosofiasta. Viimeisen päivän tough shotin ratkaisuhetkiinkin parilla oli selvät sävelet.

”Kävimme sunnuntaina aamulla yhteiset suuntaviivat läpi aamutreeneissä urheilukentällä. Lähdimme kumpikin pelaamaan henkisesti vain yksilökisaa ja keskittymään heittoihin kuin pelaisi vain yksinään. Muutamassa kohtaa olisin yksilökisassa lähtenyt rohkeammin kokeilemaan puttia sisään koriin, mutta Teemun kanssa pidetyn pikapalaverin jälkeen maltoimme ottaa rauhassa parin kun se oli järkevää. Edellisillan treeneissä keskityin vain ja ainoastaan tarkkuuden hienosäätöön. Peurungassa pärjää tarkoilla suhteellisen lyhyillä heitoilla, joten tarkkuus olisi oltava jäätävä koko kisan. Viimeinen kierros olikin aivan mahtavaa draivipeliä, parin pitkän putinkin upotessa sopivissa paikoissa. Ja toki pientä tuuriakin paikoitellen”, Hirsimäki kertasi ratkaisukierrosta. Hyvästä tuloksesta Hirsimäellä oli kutina jo etukäteen.

”Kaiken kaikkiaan, olihan meillä nyt niin paljon yksilökokemusta, että jos peruspeliä kumpikin pelaa, olihan tätä syytä odottaakin jo”, Hirsimäki summasi mestaruuden, jossa pari oli kiinni kilpailun avauskierroksesta lähtien.

Tulokset. Tuloksia tarkistellessa tulee huomioida, että tuloksissa on ilmoitettu molemmille parin pelaajille samat väylätulokset, mikä vääristää sijoituksia.