SM-kilpailut, 2. kierros: Tilanteet elävät Mukkulassa

Frisbeegolfin SM-kilpailujen toisena kilpailupäivänä Lahden Mukkulassa nähtiin paljon liikkeitä tuloslistoilla molempiin suuntiin. Monessa luokassa kärkinimi vaihtui. Mestaruuskamppailu säilyi tiukkana lähes kaikissa luokissa.

Ykköseksi toisen kierroksen jälkeen nousi Pasi Koivu. Kahden vuoden takainen Suomen mestari pelasi päivän parhaan tuloksen 56 (-5) yhdessä Nummelan frisbeeseuran Teemu Nissisen kanssa. Nissinen on toisena oltuaan avauspäivänkin jälkeen heiton Koivun perässä.

Koivun tavoin Heinolan Lords of Disc Golfia edustava Ville Ahokas jatkoi vahvoja otteitaan ja on nyt jaettuna kolmantena, kahden heiton päässä kärjestä. Avauspäivän ”yllätyskärki” Rene Honkanen näytti, ettei avauskierros ollut sattumaa. Hän jakaa kolmatta sijaa pelattuaan tänään 59 (-2).

Kaksi muuta kärkiryhmän pelaajaa, Janne Hirsimäki ja Lasse Keränen, tipahtivat kakkoskorttiin pelattuaan 61 (par). Molemmat löytyvät nyt jaetulta sijalta 6.

Marianne Jakonen kiskaisi keulille toisen kierroksen jälkeen. Arkistokuva.

Marianne Jakonen kiskaisi keulille toisen kierroksen jälkeen. Arkistokuva.

Lappeenrantalaista Willimiehen Disc Golfia edustava Marianne Jakonen teki nousun naisten luokan kärkisijalle. Jakosen tulos 65 (+4) nosti hänet viidenneltä sijalta ykköseksi. Myös Ekenäs IF:n Susanna Virtanen teki hienon nousun seitsemänneltä sijalta toiseksi tuloksella 66 (+5).

Naisten luokkaa avauspäivän jälkeen johtanut hallitseva mestari Henna Blomroos kohtasi vaikeuksia ja putosi kuudenneksi seitsemän heiton päähän kärjestä. Kilpailun avauskierrokset ovat kuitenkin osoittaneet, että vaihtelua tuloksissa syntyy ja isojakin eroja voi kuroa umpeen.

Anna Elo pelasi lähes avauspäivän tasolla ja pysyikin tuloksellaan 72 (+11) kolmannella sijalla.

Seniorit-40 -luokan ennakkosuosikki Ville Piippo nappasi kärkipaikan itselleen tuloksella 64 (+3). Avauspäivänä yllättänyt Marko Rauha putosi kärjestä jaetulle 10. sijalle.

Seniorit-50 -luokassa tasatilanteesta toiselle kierrokselle lähtivät Ville Kotamäki ja Kari Vesala. Vesala otti pientä niskalenkkiä, kun siirtyi kolmen heiton johtoon tuloksellaan 61 (+1).

Seniorit-60 -luokan pitkäaikainen valtias Markku Tohni siirtyi tasatilanteesta 10 heiton johtoon Björn Lindholmia vastaan. Naiset-40 -luokassa Nina Kiminki vankisti johtoaan yhdellä heitolla, nyt viiteen heittoon.

Tulokset