Henna ja Jani Saukko voittivat sekaparigolfin SM-kultaa

Sekaparigolfin SM-kilpailut pelattiin Keuruulla viime lauantaina. Avoimessa luokassa sekaparimestaruudesta lähti kilpailemaan 28 paria ja senioreissakin 10 paria.

Keuruun 20-väyläisellä radalla pelattiin ensimmäisellä kierroksella tough shot- sekä alternate shot -pelimuotoja. Kärkituloksen heittivät Jani Saukko ja Henna Saukko. 62 heitolla sai yhden heiton johdon toista sijaa jakaneisiin pareihin Janne Hirsimäki-Eveliina Salonen sekä Jukka Leinonen-Ellinoora Heikkilä.

Yhtä tasainen oli kärkikolmikko myös senioreissa, sillä Marko Hämäläinen-Sari Töyrälä sai 71 heitollaan vain yhden heiton johdon kahteen seuraavaan pariin.

Toisella kierroksella pelaaminen jatkui max2 best shot -pelimuodolla, mikä ei tahtonut eroja muodostaa. Koko avoimen luokan kärkikolmikon parit heittivät kaikki saman tuloksen 54 ja tämä riitti Saukoille Suomen mestaruuteen. Jani Saukolle mestaruus oli toinen peräkkäinen sekaparigolfissa.

2013 mestarit palasivat vuoden tauon jälkeen mitaleille, kun Leinonen ja Heikkilä käänsivät jatkoväylillä hopeataistelun edukseen. Hirsimäen ja Salosen viime vuoden hopea taas himmeni pronssiksi.

Senioreissa Hämäläinen ja Töyrälä pitivät johtonsa, kirkastivat edellisvuoden hopeansa ja nousivat mestareiksi. Hopeat nappasivat Simo Väisänen sekä Nina Kiminki ja pronssit lähtivät Marko Timosen ja Marie Låglandin matkaan.