Lassi Hakulinen seitsemänneltä, Eveliina Salonen viidenneltä sijalta finaaliin

European Openin kolmas kilpailupäivä on ohi ja yhdysvaltalaispelaajien johto pysyi vahvana. Avoimessa luokassa kolme parasta edustaa tähtilippua, naisissa neljä parasta.

Lassi Hakulinen hyvässä vedossa

Kärkiryhmässä finaalissa KJ Nybo vs. USA. Kuva: Innova Champion Europe

Kärkiryhmässä finaalissa KJ Nybo vs. USA. Kuva: Innova Champion Europe

Toisella ja kolmannella kierroksella kärkiryhmässä nähtiin suomalaisedustusta. Sunnuntain finaalissa sitä ei ikävä kyllä nähdä, vaan eurooppalaisväriä kantaa neljäntenä oleva Tanskan Karl Johan Nybo.

Kilpailun johdossa pysyi heikoimmasta kierroksestaan, 60 (-4), huolimatta Paul McBeth. McBethin johto kaventui yhdellä heitolla ja nyt kolmen heiton päästä takaa-ajoon lähtevät Ricky Wysocki ja Will Schusterick. Nybolla on matkaa kärkeen neljä heittoa.

Kakkosryhmässä kuitenkin nähdään kotimaista ja nokialaisia ilahduttavaa paikallisväriä. Nokialainen Lassi Hakulinen on pelannut toisen kierroksen loppupäätä lukuun ottamatta loistavasti ja siitä palkintona on tällä hetkellä jaettu 7. sija. Matkaa kärkeen on 10 heittoa.

Lassi Hakulinen avaa finaalin kakkosryhmästä sunnuntaina. Kuva: Innova Champion Europe.

Lassi Hakulinen avaa finaalin kakkosryhmästä sunnuntaina. Kuva: Innova Champion Europe.

Seppo Paju on kaksi edellistä kierrosta pelannut omalla tasollaan. Nousu jatkui lauantainakin ja Pajun sijoitus on nyt jo kymmenes. Kunnianhimoisen Pajun ulottuvissa on vielä helposti ainakin viides sija, johon on matkaa kolme heittoa.

20 parhaan joukkoon mahtuvat suomalaisista vielä Arttu Sikanen (14.) ja Teemu Nissinen (19.)

Nuoret suomalaisnaiset pelaavat hienoa kisaa

Naisten luokassa Eveliina Salonen ja Henna Blomroos pelaavat hienosti. Kilpailua johtavat suhteellisen selvästi neloisjohdossa yhdysvaltalaiset, mutta heti heidän perässään tulevat kaksi nuorta suomalaisnaista.

Salonen on viides ja pelasi tänään parhaan kierroksensa, hienon 71 (+7). Blomroos on heiton päässä Salosesta pelattuaan tänään 75 (+11). Taistelu heti ammattilaisnaisten takana näyttäisi siis olevan kahden suomalaisnuoren kauppa.

Johtoasemaa pitää seitsemän heiton erolla Catrina Allen. Sarah Hokom on toinen ja pitää takanaan viiden heiton päässä Valarie Jenkinsiä.

Finaali nähdään sunnuntaina. Lähdöt alkavat 8:30 ja kärki aloittaa kierroksensa tasan kello 12.

Tulokset ja lähtöajat
Väyläkohtaiset tulokset