Sikanen otti paikan kärkiryhmästä European Openissa

European Openin toinen kilpailukierros pelattiin perjantaina epävakaisessa säässä. Vuorollaan Nokian keskusurheilupuiston yllä nähtiin aurinkoa, sadetta ja iltapäivällä tuultakin. Vaihtelua tapahtui myös tuloksissa, hyvin pitkälti ainoastaan avoimen kärkinimeä lukuun ottamatta.

Kärkiryhmä vaihtuu McBethia lukuun ottamatta

Kilpailua avauskierroksen jälkeen tuloksella 52 (-12) johtanut USA:n Paul McBeth piti kärkipaikkansa helposti. Toisella kierroksella McBeth pelasi 54 (-10) ja se oikeuttaa nyt neljän heiton johtoon.

KJ Nybo myhäili caddiensa kanssa onnistuneen rataennätystä sivuavan kierroksen jälkeen

KJ Nybo myhäili caddiensa kanssa onnistuneen rataennätystä sivuavan kierroksen jälkeen

Koko muun kärkiryhmän kokoonpano vaihtuu kolmannelle kierrokselle. Toiseksi nousi Tanskan Karl Johan Nybo, joka vuorostaan sivusi rataennätystä 52. Jaetulle kolmannelle sijalle nousivat huippukierroksilla USA:n Jeremy Koling ja mahtavasti myös Suomen Arttu Sikanen. Sikasen tulos tänään oli 56 (-8).

Teemu Nissinen jatkaa tasokasta tekemistä ja jakaa 10. sijaa. Myös hankaluuksissa ensimmäisellä kierroksella ollut Seppo Paju teki odotettua nousua pelattuaan 56 (-8). Paju on nyt sijalla 14. Samassa tuloksessa on myös Lassi Hakulinen.

Catrina Allenilta ennätyskierros

Catrina Allen päätti huippukierroksensa loistavaan birdieputtiin

Catrina Allen päätti huippukierroksensa loistavaan birdieputtiin

Naisten luokassa Catrina Allen pelasi kierroksen, jollaista ei ole naisten luokassa monesti nähty. 59 (-5) on alustavan ratingin mukaan 1035 pisteen arvoinen kierros, mikä on yksi parhaista lukemista naisten luokassa koskaan ja ylivoimaisesti naisten ennätys The Beast -radalla. Allen nappasi tällä tuloksella seitsemän heiton johdon.

Henna Blomroos onnistui parantamaan kolme heittoa pelattuaan 73 (+9). Sillä Blomroos nousi viidenneksi. Myös toinen nuori suomalaisnainen, Eveliina Salonen paransi tulostaan ja on nyt jaetulla 7. sijalla.

Kolmannen kierroksen jälkeen molemmista luokista parempi puolisko pelaajista jatkaa sunnuntain finaaliin. Avoimessa finaaliin pääsee 64 parasta ja naisissa kahdeksan.

Tulokset ja lähtöajat
Väyläkohtaiset tulokset