Kahdeksan parhaan joukossa puolet suomalaisia – McBeth johtaa avauspäivän jälkeen

European Open 2015 alkoi Nokian keskusurheilupuistossa tänään torstaina. Loppujen lopuksi koko avauskierros pelattiin lähes täydellisessä säässä, kun ukkosrintamat kiersivät Nokian kaukaa. Paul McBeth sivusi rataennätystä ja johtaa, mutta hänen takanaan on liuta myös suomalaishaastajia.

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Miko Fyhr. Fyhr keräsi kierroksella jopa kymmenen birdietä ja kahden bogeyn jälkeen tulos kirjattiin 56 (-8). Tuloksella heltiää jaettu kolmas sija.

Kärkeen heitti odotetusti ylivoimaisessa kunnossa oleva USA:n Paul McBeth. McBeth sivusi The Beast -radan (par 64) rataennätystä tuloksellaan 52 (-12). McBethillä oli mahdollisuus jopa vielä parempaan tulokseen, sillä jo yhdentoista väylän jälkeen McBeth oli tuloksessa -10. Kierroksen kruunu oli väylän 9 kämmenavaus, mikä pomppasi maaosuman jälkeen suoraan koriin!

Toiseksi Fyhrin edelle ja McBethin taakse kiilasi USA:n Will Schusterick, joka heitti 54 (-10). Kärkiryhmään neljänneksi pelaajaksi tulee Fyhrin kanssa kolmannen sijan jakava USA:n Rickhard Wysocki.

Suomalaisia mahtui kahdeksan parhaan joukkoon upeasti neljä. Nummelalaiset Arttu Sikanen ja Teemu Nissinen jakavat viidennen sijan (57 heittoa) ja Nokian oma Lassi Hakulinen on jaettu kahdeksas tuloksella 58 (-6).

Keskiviikon President’s Cupissa hienosti esiintyneet Pasi Koivu ja Seppo Paju avasivat turnauksensa oman tasonsa alapuolella. Pajun tulos oli 64 (par) ja Koivun 65 (+1).

Naisissa suomalaisilla vaikeampaa

Naisten luokassa 16 kilpailijasta kuusi on suomalaisia. Kahdeksan selviää sunnuntain finaaliin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen finaalisijoissa kiinni ovat suomalaisista Henna Blomroos ja Marianne Jakonen.

Kärkipaikkaa pitää USA:n Sarah Hokom tuloksella 66 (+2). Peräänsä Hokom saa kolme muuta yhdysvaltalaista. Jahtaajat tulevat järjestyksessä Valarie Jenkins (67), Catrina Allen (68) ja Paige Pierce (71).

Henna Blomroosin sijoitus on 7. ja Marianne Jakonen jakaa 8. sijaa. Eveliina Salonen ja Anne Kettunen kärkkyvät lähimpänä finaalipaikkoja, heiton päässä kahdeksannesta sijasta.

Väyläkohtaiset tulokset
Kierrostulokset ja lähtöajat