Seppo Paju nousi parhaaksi suomalaiseksi, Jenni Eskelinen viides naisissa

Scandinavian Open on saatu päätökseen Skellefteåssa, Ruotsissa. Turnaus oli major-tasoinen ja ensimmäinen laatuaan Euroopassa tällä kaudella.

Paul McBeth sai jälleen poistua viimeiseltä griiniltä voittajana. Kuva: Team Powergrip

Paul McBeth sai jälleen poistua viimeiseltä griiniltä voittajana. Kuva: Team Powergrip

Turnauksen voitti hallitseva kolminkertainen maailmanmestari ja neljä edellistä Euroopassa järjestettyä majoria voittanut Yhdysvaltain Paul McBeth. McBeth (224 heittoa, -44) oli ylivoimainen 11 heiton erolla toiseksi tulleeseen maanmieheensä Will Schusterickiin.

Paras suomalainen turnauksen avoimessa luokassa oli hallitseva Euroopan mestari Seppo Paju. Kisan alla kuumeesta kärsinyt Paju paransi koko ajan turnauksen edetessä ja oli lopulta jaettu 11.

Pajun tulos oli 243 heittoa, mikä on 25 alle ihannetuloksen. Viimeisellä kierroksella Paju teki hienon nousun heitettyään 57, mikä on 10 alle Skellefteån radan ihannetuloksen. Paras USA:n ulkopuolelta tullut pelaaja oli Saksan Simon Lizotte jaetulla 6. sijalla.

Suomalaisia mahtui hienosti 20 parhaan joukkoon lopulta viisi. Seppo Pajun lisäksi tähän yltäneet pelaajat olivat Teemu Nissinen (jaettu 16.), Pasi Koivu (18.), Nils Iso-Markku (19.) sekä Jasper Heino (20.)

Jenni Eskelinen, naisten luokan viides. Kuva: Team Powergrip

Jenni Eskelinen, naisten luokan viides. Kuva: Team Powergrip

Naisten luokassa Jenni Eskelinen oli lopulta onnistuneesti viides ensimmäisessä majorissaan. Naisten luokan voitti USA:n Catrina Allen, joka johti kilpailua avauspäivästä lähtien. USA:n kolmoisvoiton täydensivät Sarah Hokom ja Valarie Jenkins. Myöskin ensimmäisen major-turnauksensa pelannut Suomen Niina Turtiainen onnistui myös hienosti ja oli kuudes.

Scandinavian Open, avoin luokka, lopputulokset:

1. Paul McBeth, USA, 224 heittoa (-44)
2. Will Schusterick, USA, 235
3. Nikko Locastro, USA, 236
4. Nathan Doss, USA, 238
4. David Feldberg, USA, 238

11. Seppo Paju, 243

Scandinavian Open, naiset, lopputulokset

1. Catrina Allen, USA, 279 heittoa (+11)
2. Sarah Hokom, USA, 283
3. Valarie Jenkins, USA, 288
4. Sofie Sandström, SWE, 300
5. Jenni Eskelinen, 309
6. Niina Turtiainen, 321

Major-tason kilpailua saa seurata seuraavaksi Suomessa Nokialla. Ensi viikon torstaina alkava European Open on kauden kovatasoisin kilpailu maailmassa. Kisatapahtuma alkaa keskiviikkona mannertenvälisellä joukkuekilpailulla, President’s Cupilla.

Tulokset