Iso-Markku parhaista suomalaisasemista finaaliin, Eskeliseltä huippukierros naisissa

Nils Iso-Markku lähtee suomalaisista parhaalta sijalta Scandinavian Openin finaalikierrokselle. Iso-Markun sijoitus on jaettu 12. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen Iso-Markun tulos on 185, mikä on 16 heittoa alle ihannetuloksen.

Perjantain kierroksella keli parani ja tulostaso nousi torstain sadekelistä. Kärkeen nousi jopa kuuden heiton erolla maailman tämän hetken paras pelaaja, USA:n Paul McBeth. McBeth heitti rataennätykseksi 52 (-15). Kilpailun kuuden kärki muodostuu yhdysvaltalaispelaajista.

Päivän parhaista suomalaissuorituksista vastasivat hallitsevat Euroopan mestarit, avoimessa luokassa Seppo Paju sekä naisissa Jenni Eskelinen. Seppo Pajun tulos oli 59, minkä jälkeen hän on jaetulla sijalla 17. Eskelinen pelasi tuloksen 71, mikä jäi vain kaksi heittoa naisten sarjan kärkinimen, USA:n Catrina Allenin tuloksesta. Eskelisen sijoitus finaaliin lähdettäessä on viides.

Muita hyvin sijoittuneita suomalaisia ovat avoimessa luokassa Teemu Nissinen (jaettu 17.) sekä Pasi Koivu (jaettu 20.)

Neljäpäiväinen major-kisa huipentuu lauantaina, kun finaalissa pelaavat avoimen luokan 72 parasta sekä naisten 8 parasta.

Isoissa kisoissa viihtyvä Eskelinen tyytyväisenä

Eskelinen oli tyytyväinen kolmanteen kierrokseensa, mikä oli kenties hänen uransa paras.

”Tänään peli kulki kyllä kaikin puolin. Draivit kaiken kaikkiaan lähtivät juuri sinne, mihin pitikin. Puttipeli oli loistokunnossa. Muutenkin fiilis heittämisestä oli hyvä ja rento. Peli kulki hyvin, mukavaa, että hyvä kierros palkittiin uran parhaalla rating-lukemalla.”

Jenni Eskelinen rennoissa tunnelmissa onnistuneen kolmoskierroksen jälkeen

Jenni Eskelinen rennoissa tunnelmissa onnistuneen kolmoskierroksen jälkeen

”Torstai olikin ihan eri juttu. Oli kylmä ja vettä satoi, ei oikein päässyt vireeseen. Heitot lipsuivat ja päällimmäisenä mieleen jäi vain kylmyys ja läpimärät kengät. Ensimmäinen päivä oli vähän vielä tutustumista rataan, mutta kierros oli ihan ok, siihen olin ihan tyytyväinen”, Eskelinen summasi kahta ensimmäistä kierrosta.

Euroopan mestaruuden viime kaudella voittanut Eskelinen on ennenkin pelannut isoissa kisoissa hyvin. ”Kyllä se niin on, että isot kisat sytyttävät. Olen aina ollut sellainen pelaaja, että mitä isommat kisat tai mitä enemmän on haastetta, sitä paremmin pelaan”, Eskelinen myönsi isojen kisojen merkityksen.

Viimeisen päivän tilanteen Eskelinen tietää, muttei ota siitä paineita. ”Ylöspäin 4. sijaan on viiden heiton ero. Se ei ole mahdoton, mutta en siitä huolimatta aseta kummempia sijoitustavoitteita”, Eskelinen totesi tulevasta finaalista.

Scandinavian Open 2015, avoin, 3. kierros:

1. Paul McBeth, USA, 168 heittoa (-33)
2. Jeremy Koling, USA, 174
3. Nikko Locastro, USA, 175
4. Nathan Doss, USA, 176
5. Will Schusterick, USA, 177

12. Nils Iso-Markku, 185
17. Seppo Paju, 186
17. Teemu Nissinen, 186

Scandinavian Open 2015, naiset, 3. kierros:

1. Catrina Allen, USA, 210 (+9)
2. Sarah Hokom, USA, 218
3. Valarie Jenkins, USA, 224
4. Sofie Sandström, SWE, 226
5. Jenni Eskelinen, 231

Tulokset
Kilpailun verkkosivut