Hirsimäki omaa luokkaansa Pro Tourilla Turussa

Janne Hirsimäki on voittanut Grip EQ Pro Tourin kolmannen osakilpailun avoimen luokan Turun Lausteen frisbeegolfradalla. Vihtiläinen pelasi nousujohteisen turnauksen ja oli lopulta ykkönen jopa seitsemän heiton erolla seuraavaan.

Hirsimäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailussa kahdeksantena viisi heittoa kärjestä jääneenä. Toisella kierroksella Hirsimäki nousi toiseksi heiton päähän turkulaisesta Jyri Salmisesta.

Finaalikierroksella Hirsimäki pelasi Lausteen par 61 -radan tulokseen 54 (-7). Tulos oli koko kilpailun paras yksittäinen kierrostulos. Yhteensä Hirsimäki käytti 170 heittoa, mikä on 13 alle ihannetuloksen.

Finaalikierrokselle johdossa lähtenyt Jyri Salminen oli lopulta kolmas tuloksella 178 (-5). Toiseksi nousi Nummelan Leo Piironen, 177 (-6).

Voitollaan Hirsimäki hyppäsi Grip EQ Pro Tourin avoimen luokan voittotaisteluun väkevästi mukaan. Neljästä osakilpailusta kolmen parhaan pisteet huomiodaan lopputuloksissa.

Pasi Koivulla sekä Seppo Pajulla on aiemmista osakilpailusta molemmilla yksi ykkössija ja yksi kakkossija. Hirsimäen tilastoissa on nyt voitto ja kolmossija. Voittokamppailu kokonaiskilpailun voitosta käydään siis Oulussa syksymmällä todennäköisesti näiden kolmen herran kesken.

Hirsimäki nöyrän onnellisena

Janne Hirsimäelle ensimmäinen iso voitto maistui. ”Tunteet ovat todellakin pinnassa! Tekisi mieli päästä halaamaan omaa perhettäni! Heitto tuntui kyllä koko viikon hyvältä, joten osasin kyllä odottaa itseltäni hyvää tulosta jo kisaan lähtiessä”, tuore voittaja tuumi.

Pro Tourin voittotaisteluun Ouluun Hirsimäki lähtee sopivasti ärsytettynä. ”Kyllä, luonnollisesti lähden Ouluun tavoittelemaan kokonaiskilpailun voittoa. Oulu on aina lähellä sydäntä, mutta siellä suorittaminen on jäänyt hieman hampaankoloon”, Hirsimäki viittasi ainakin edelliskesän Oulussa käytyjen SM-kisojen pettymykseen.

Skellefteån ja Nokian Major -kilpailuja Hirsimäki odottaa kuitenkin nöyrin mielin. Kysyttäessä mahdollisesta toisesta peräkkäisestä kutsusta lajin arvostetuimpaan turnaukseen, United States Disc Golf Championshipiin, Hirsimäki muistuttaa kilpailun olevan kovaa.

”Toivotaan parasta, ainahan siellä on mukana myös muita USDGC-paikkaa tavoittelevia, joten on syytä suorittaa jälleen omaa tasoa paremmin, mikäli halajaa kisapaikan ansaita. Ensisijaisesti silti lähdetään pelaamaan omaa itseään vastaan ja keskittymään omaan valmistautumiseen. Katsellaan niitä tilanteita sitten viimeisten kierrosten viimeisillä väylillä.”

Naisten luokassa tasaista, muissa luokissa ratkaisuja

Marianne Jakonen voitti naisten luokan Turun osakilpailussa ennen Henna Blomroosia. Jakosen kokonaistulos oli 218 (+35), mistä Blomroos jäi viisi heittoa. Susanna Virtanen oli kolmas, mutta jäi kärjestä jopa 21 heittoa. Kokonaiskilpailu lienee Blomroosin ja Jakosen välinen vääntö. Voitolla seuraavasta osakilpailusta kumpi tahansa varmistaisi itselleen kokonaiskilpailun voiton.

Seniorit-40 -sarjassa nähtiin jännittävä ratkaisu, joka lopulta kääntyi Marko Hämäläisen eduksi. Yllätyshaastaja Erkka Leivo päätyi Hämäläisen kanssa tasapeliin, mutta tasapeli ratkaistiin lisäväylillä Hämäläisen voitoksi.

Kokonaiskilpailun kannalta tämä tarkoittaa sitä, että Turussa kolmanneksi jääneen Ville Piipon on voitettava viimeinen osakilpailu saadakseen Hämäläisen sarjan kokonaispisteissä kiinni.

Seniorit-50 -luokassa Ville Kotamäki voitti edellisten osakilpailujen tavoin Turussakin. Näin ollen kokonaiskilpailu menee Kotamäen nimiin. Markku Tohni on Seniorit-60 -luokan varma voittaja myöskin kolmen osakilpailun voittojensa turvin.

Naiset-40 -luokan Turussa voittanutta Nina Kiminkiä ei voi enää kokonaiskilpailussa ohittaa, mutta tasatilanteeseen Riina Kotamäellä on vielä mahdollisuus nousta Oulun osakilpailussa.

Kilpailun tulokset
Sarjan kokonaistulokset