Pasi Koivu nöyryytti tuulta Grip EQ Pro Tourilla

Pasi Koivu on voittanut frisbeegolfin Grip EQ Pro Tourin osakilpailun Vihdissä. Kaatiksen 19-väyläisellä par 63 –radalla pelattiin lauantaina ja sunnuntaina pro tourin toinen osakilpailu. Ensimmäisen pro tour –osakilpailun voittanut Seppo Paju sijoittui toiseksi. Kolmannelle tilalle nousi lähellä kotikulmiaan pelannut Ilari Tuoma.

koivu_voittoputti

Arkistokuva: Pasi Koivu 2014

Koivun voiton tae oli olosuhteisiin nähden huikea finaalikierros 57 (-6). Koivu pesi kaikki muut pelaajat vähintään viidellä heitolla ja tämä riitti nostamaan hänet viidenneltä sijalta koko kilpailun voittajaksi. Pelaajia häirinnyt kova tuuli jäi täysin Koivun huippusuorituksen varjoon.

”Pyrin pelaamaan kokoajan tuulen alla. Päätin jo ennen kierrosta että kahta kertaa enempää en millään väylällä kovasta tuulesta huolimatta puttaa, enkä putannutkaan. Pidin puttipelin riskittömänä, mutta liidätykset upposivat todella hyvin,” avasi Koivu salaisuuttaan huikeaan peliin.

Porissa pelatun ensimmäisen osakilpailun voittajakaksikko vaihtoi siis Vihdissä paikkoja, joten sarjan kokonaistilanne on voittotaistelun kannalta tiukin mahdollinen, kun Koivu ja Paju johtavat tasapistein. Erityisesti Koivulle viimeinen kierros ja sen tuoma voitto olivat kuitenkin koko kauden kannalta erityisen merkittäviä:

”Tämä oli todella tärkeä kierros ja voitto pääkopan kannalta. Alkukaudesta alkoi tulla jo epäuskoa omaan tekemiseen kun tappioita tuli toistensa perään. Nyt on sekä fyysisesti, että henkisesti kaikki kunnossa”, Koivu analysoi.

Kokonaistilanne, avoin, 2/4 osakilpailua:

  1. Pasi Koivu 193 pistettä
  2. Seppo Paju 193
  3. Juho Parviainen 145
  4. Teemu Nissinen 144,5
  5. Leo Piironen 139,5
Naisten luokassa erikoinen kokonaistilanne

Naisten luokan voittaja Vihdissä oli kenties lupaavin suomalainen nuori naispelaaja, Eveliina Salonen. Marianne Jakonen toisti ensimmäisen osakilpailun kakkossijansa. Kolmanneksi heitti Henna Määttä.

Naisten sarjatilanne on kiharainen, sillä molempien osakilpailujen voittajat ovat osallistuneet vain yhteen osakilpailuun. Johtopaikkaa pitääkin nyt kaksi kertaa toiseksi heittänyt Marianne Jakonen.

Naisten kokonaistilanteen kannalta onkin erityisen ratkaisevaa se, mitkä osakilpailut kuuluvat vielä kärkipään naisten kisakalenteriin.

Kokonaistilanne, naiset, 2/4 osakilpailua:

  1. Marianne Jakonen 160 pistettä
  2. Jenni Eskelinen 105
  3. Henna Blomroos 100
    Eveliina Salonen 100

Muut pro-tourilla pelattavat luokat ovat seniorit-40, seniorit-50, seniorit 60 sekä naiset-40. Senioreissa voiton nappasi Marko Hämäläinen ennen Ville Piippoa. 50-vuotiaiden ykkönen oli myös ensimmäisen osakilpailun voittanut Ville Kotamäki. Seniorit-60 luokassa voitti myös Porin osakilpailussa juhlinut Markku Tohni. Naisseniorien paras Vihdissä oli Riina Kotamäki.

Kilpailun tulokset

Sarjan kokonaistilanteet

Kilpailussa jaettiin myös paikkoja SM-kilpailuihin seuraavasti:

MPO: Ilari Tuoma, Ville Koutonen, Jan-Mikael Uusikylä, Antti Suominen, Jani Saukko, Heikki Helenius, Jere Rosenqvist
MPM: Ari Penttala, Jani Winterhalter, Sami Loukko
FPM: Henna Määttä
MPG: Heikki Savolainen