Paju jälleen ykkönen – Euro tourin voittokin varmistui

Seppo Paju osoitti jälleen hallitsevansa paitsi olosuhteet myös hermonsa voittamalla Helsingin Euro tour -osakilpailun Talissa. Tällä kertaa ykkössija heltisi vasta kovan kamppailun jälkeen viimeisellä väylällä. Alusta asti kilpailua johtanut Ruotsin Christian Sandström sai katsella vierestä, kun Paju upotti birdie-puttinsa ja pääsi juhlimaan voittoa. Kylmäpäisenä tunnettu Paju koki ratkaisuhetkillä jopa inhimillisiä hermoilun tunteita.

”Tuli mieleeni junnuvuodet, kun jännitti niin paljon. Toki onhan se luonnollista… mutta oli se puttikin epävarman näköinen. Koriin kuitenkin kilahti ja pääsin tuulettamaan”, Paju kertasi finaalikierroksen huipentumaa.

Paju paransi peliään halki viikonlopun. Kierrostulokset -3, -7 ja -8 kertovat paljon Pajun kovasta kisapäästä. Etenkin kovassa tuulessa ja kuurosateiden piiskaamana heitetty lauantain tulos oli muille liikaa.

Seppo Pajun voittoputki jatkui jälleen.

Seppo Pajun putti oli rautaa, tänäkin viikonloppuna.

Laskusuuntaisesti pelannut Sandström törmäsi päätöskierroksella todellisiin puttiongelmiin, sillä loistavista avausheitoistaan huolimatta jopa muutaman metrin perussuoritukset tuottivat päänvaivaa.

Kilpailun kolmannelle sijalle tuli viimevuotinen voittaja Matias Söderström ja neljänneksi nousi finaalissa huippukierroksen -10 heittänyt Leo Piironen.

Christian Sandströmillä oli vaikeuksia puttinsa kanssa.

Christian Sandströmillä oli vaikeuksia puttinsa kanssa.

 

Piippo ylivoimainen, Jakonen joutui sittenkin ahtaalle

Master-luokkaa tällä kaudella lähes yksinvaltiaan tavoin dominoinut Ville Piippo oli ensimmäisen kierroksen pientä notkahdusta lukuunottamatta täysin omilla luvuillaan, ja osoitti iän olevan pelkkiä numeroita. Yli neljäkymppisten voitto irtosi suurella marginaalilla. Piipon tulos -6 olisi avoimessa luokassa riittänyt seitsemänteen sijaan. Piipon takana oli tasainen rintama: peräti kolme pelaajaa jakoi kakkostilan. Mats Öberg, Ari Penttala ja Jani Winterhalter jäivät Piiposta 14 heittoa tuloksella +8.

Piippo olisi pärjännyt avoimmessakin.

Piippo olisi pärjännyt avoimmessakin.

Naisissa Marianne Jakonen aloitti kilpailunsa irtiotolla. Ensimmäisen kierroksen tulos +1 jätti lähimmän uhkaajan kuuden heiton päähän, mutta lauantaina Jakosen meno hidastui tasoittaen kilpailua. Sofie Sandström nousi finaalikierroksella hetkeksi Jakosen ohi, mutta kahden viimeisen väylän onnistumisella Jakonen pystyi sittenkin venymään kolmen heiton voittoon. Kolmanneksi tullut Ellinoora Heikkilä sai käydä omaa kamppailuaan Henna Blomroosin kanssa.

Palkinopokaaleina oli tällä kertaa frisbeetaiteilija Essi Tysonin värjäämät Helsinki-frisbeet. Kuva: Saija Lehto.

Palkinopokaaleina oli tällä kertaa frisbeetaiteilija Essi Tysonin värjäämät Helsinki-frisbeet.

Euro tour ratkesi ennenaikaisesti

Seppo Pajun voitto Tali Openissa merkitsee myös Euro tourin voiton ratkeamista – jo kauden puolessa välissä. Pajun sarja on komea: kakkossija, kolmossija ja kolme voittoa. Koska tourin loppupisteisiin lasketaan vain pelaajan neljä parasta kilpailua, ja koska Talista ja Kööpenhaminasta saa muita kisoja suuremman pistesaaliin, kukaan ei voi ylittää Pajun yhteissaldoa edes voittamalla kaikki loppukauden kilpailut. Täten Paju voi keskittyä rauhassa Suomen Grip EQ Pro Touriin ja MM-kisoihin sekä European Openiin.

Grandmastereissa Björn Lindholm, Ville Kotamäki ja Heikki Savolainen kävivät, kuten niin usein, tasaisen kamppailun loppuväylille saakka. Kotamäen ja Savolaisen kiri ei kuitenkaan riittänyt Lindholmin kukistamiseen, joten tällä kertaa voitto meni Tammisaareen.

Grandmasterit kilpailivat hyvässä yhteishengessä.

Grandmasterit kilpailivat hyvässä yhteishengessä.

Kilpailun tulokset

Tulokset ja ratingit

Kuvat: Jari Huotari