Amatöörimestari Ahokas ykkönen Orimattilassa

Amatöörikilpailijoiden kauden ykköskiertue Frisbeepoint-tour alkoi Orimattilassa. Kiertueen avauskisa keräsi kiitettävästi erittäin kovatasoisen fieldin viime kauden parhaista amatööripelaajista. Yllättäen kovatasoisinta peliä nähtiin kuitenkin junioriluokissa.

Orimattilan herruuden korkeimmassa amatööriluokassa Advanced Amateurs vei melko odotetusti Ville Ahokas, jonka kaksi ensimmäistä kierrosta (-6) riitti selvään voittoon kehnommin sujuneesta finaalikierroksesta (0) huolimatta. Ykkössija irtosi lopulta viiden heiton erolla ennen Kristian Leppää. Ahokkaan voittoa ei voi pitää suurena yllätyksenä, sillä hän jatkoi nyt siitä, mihin viime kautensa päätti; junioreiden voittoon amatöörien SM-kisoissa. Mikko Suomijärvi (+1) tuli kolmanneksi.

Tällä kertaa kovatasoisinta peliä nähtiin juniorit-16-luokassa, kun viime viikonloppuna Euro tourilla kakkossijan napannut Mikael Hakala nousi hurjalla finaalikierroksellaan (-5) täpärästi ohi kilpailua siihen asti johtaneen Joonatan Hämeen. Eroa jäi vain yhden heiton verran. Kolmanneksi tullut Kasperi Peräkylä jäi kaksikosta yhdeksän heiton päähän.

Juniorit-19-luokassa Joonas Ahola (-3) oli ainoa pakkaslukemille päässyt pelaaja. Finaalissa Ahola teki kilpailun best roundin (-6), jonka avulla Lauri Suominen (+1) jäi lopulta neljän heiton päähän. Finaalikierroksen nousijoihin kuului myös kolmanneksi tullut Tuomas Autio (+5), joka paransi kakkoskierroksensa tulosta peräti 12 heitolla.

Advanced Women -luokassa Soile Mutikaiselle ei löytynyt haastajia. Tulos +13 jätti kilpasiskot vähintään 14 heiton päähän.

Frisbeepoint-tour jatkuu jo ensi viikonloppuna Peurungassa.

Tulokset:Kisakone

Tulokset ja ratingit: PDGA