Suomalaiset palkintokorokkeelle frisbeegolfin Euro Tourilla

Leo Piironen on sijoittunut toiseksi Tšekin Konopištěssa pelatussa frisbeegolfin Euro Tour -osakilpailussa. Piironen jäi tuloksellaan 164 (-32) lopulta neljä heittoa kilpailun voittaneesta tanskalaisesta Karl-Johan Nybosta (-36). Kolmanneksi ylsi kiertuetta johtava Seppo Paju (-28).

Koko viikonlopun varmasti putannut Piironen kuitenkin johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen siitä huolimatta, että hän joutui ottamaan tulokseensa kaksi sakkoheittoa tekemänsä laskuvirheen vuoksi. Harvinainen kömmähdys ei jäänyt Piirosta harmittamaan.

”Käsittelin laskuvirheen huumorilla kavereiden kanssa kierroksen jälkeen ja järkeilin, että ei sillä ollut mitään vaikutusta, koska lähdin edelleen johdossa.”

Toisella kierroksella kilpailun korkeimmalle rankattu pelaaja Nybo otti kuitenkin selvän kaulan Piiroseen ja muihin rataennätystuloksella (-14), ja piti johtonsa loppuun asti.

KJ Nybo (kesk.) riemuitsee. Leo Piironen (vas.) ja Seppo Paju (oik.) riemuitsevat hillitymmin. Kuva: Konopiste Open.

KJ Nybo riemuitsee. Leo Piironen  ja Seppo Paju  riemuitsevat hillitymmin. Kuva: Konopiste Open.

Kotimaisittain kilpailu oli muutenkin menestyksekäs, kun yhteensä kahdeksan suomalaispelaajaa mahtuvat lopputuloksissa kymmenen parhaan joukkoon.

 

Naisissa ja junioreissa näyttäviä nousuja, mastereissa tuttu kaava

Avoimen lisäksi myös muissa luokissa suomalaiset näyttivät, mistä maasta tulevat tämän hetken parhaat eurooppalaispelaajat. Vahvaa nousua kohti naispelaajien kärkeä tekevä Marianne Jakonen (+18) nousi heikohkon ensimmäisen kierroksen +11 jälkeen lopputuloksissa hienosti toiseksi. Eroa kokeneeseen Natalie Holloköihin (+16) jäi lopulta vain kaksi heittoa. Jessika Edvardsson tuli kolmanneksi, ja Niina Turtiainen ja Hannele Määttä jatkoivat hyvää suomalaissarjaa jakamalla neljättä sijaa.

Junioreissa Mikael Hakala (-18) joutui taipumaan Niko Rättyälle (-21) vasta viimeisen kierroksen loppurei’illä. Suomalaiskaksikko oli kilpailussa täysin omilla luvuillaan muiden junioreiden tyytyessä plussalukemiin.

Masters-luokassa vetovastuu oli jälleen alusta lähtien Ville Piipolla (-22), joka kuroi lopulta 12 heiton eron kakkoseksi tulleeseen Mikael Birkelund Jensen-Johanseniin. Piipon kolmen kierroksen sarjaan mahtuu vain yksi bogi. Kolmanneksi sijoittui Saksan Greg Marter.

Frisbeegolfin Euro Tourin seuraava osakilpailu pelataan Helsingissä 22.–24.5.

 

Tulokset:

http://www.pdga.com/tour/event/19639

Kilpailun kotisivut:

http://konopiste.prodiscgolf.cz/

Euroopan lajiliiton kotisivut:

http://pdga-europe.com/