Suomalaismenestystä frisbeegolfin Euroopan-kiertueella

Seppo Paju voitti viikonloppuna frisbeegolfin Euro tourin Hollannin-osakilpailun tuloksella 21 alle parin. Hallitseva Euroopan mestari Paju johti kilpailua alusta lähtien. Kovimman vastuksen tarjonnut Pasi Koivu onnistui hyvällä toisella kierroksellaan nousemaan mukaan voittokamppailuun, mutta joutui taipumaan kakkoseksi. Kolmen täyden kierroksen ja yhdeksän väylän finaalin jälkeen marginaali oli lopulta vain yksi heitto Pajun eduksi.

Voitto oli Pajun Euro tour -uran ensimmäinen. Maaliskuussa pelatussa British Openissa Paju jäi täpärästi toiseksi, joten voitonnälkää riitti.

”Voiton avain oli tänä viikonloppuna voitonhalu. Euro tour -voitto oli päässyt kiertämään minut, joten tahtoa voittoon riitti. Tiesin myös, että parhaiten siihen pääsen pelaamalla omaa peliäni heitto kerrallaan”.

Suomen kovakätinen nelikko vasemmalta oikealle: Juho Parviainen, Pasi Koivu, Seppo Paju, Janne Hirsimäki. Kuva: Janne Hirsimäki

Kilpailu oli suomalaisittain menestyksekäs. Pajun ja Koivun jälkeen kolmanneksi sijoittui Juho Parviainen ja jaetulle neljännelle sijalle ylsi Janne Hirsimäki. Paju johtaa kiertuetta kahden pelatun osakilpailun jälkeen.

Eskelinen jäi täpärästi voitosta

Naisten hallitseva Euroopan mestari Jenni Eskelinen joutui tyytymään kakkoseksi kokeneen Natalie Holloköin vietyä voiton vain yhden heiton erolla. Kilpailu oli muutenkin hyvin tasainen, sillä kolmanneksi sijoittunut Sofie Sandström jäi hyvästä finaalikierroksen nousustaan huolimatta Eskelisestä vain kaksi heittoa. Vahvaa nousua kilpakentille tekevä Marianne Jakonen ei aivan onnistunut finaalikierroksellaan, mutta neljäs sija kovatasoisessa kilpailussa on tulokkaalle hieno saavutus.

Eskelinen

Jenni Eskelinen kuva: powergrip.fi

Euro tour jatkuu kahden viikon päästä Kööpenhaminassa.

Tulokset: www.pdga.com/tour/event/19637