Parigolfin mestaruuksista miteltiin Kippasuolla

Vuoden 2014 SM-kilpailujen sarja alkaa lähestymään loppuaan ja tällä kertaa pelattiin parigolfin mestaruuksista. Heinolan Kippasuon rata toimi kisanäyttämönä 27.-28.9. Lords of Discgolfin miehityksen toimiessa isäntinä. Kilpailuun oli ilmoittautunut ennakkoon 94 paria viiteen eri luokkaan, joten kuhinaa radalla riitti. Parigolfissa pelataan kolme kierrosta eri pelimuodoilla. Launtaina pelattiin huomattavasti helpommat pelimuodot Best Shot ja Alternate Shot, kun taas sunnuntaina tahkottiin tulosta oikein urakalla erittäin puustoisella radalla Worst Shot-pelimuodon siivittämänä. Sunnuntain kieroksella vaadittiin onnistumisia parin molemmilta osapuolilta, jotta menestyksestä voitiin haaveilla.

MPM

MPM -voittopysti. Kuva: Marco Hyvärinen

Ensimmäisellä kierroksella, jolloin pelattiin Best Shot-pelimuotoa, nähtiin melkoisen kova kierrostulos (-16), koko kauden hyvin pelanneen Salmisen Jyrin ja tänä vuonna pinnalle nousseen Raimo Sokan toimesta avoimessa luokassa. Tulos oli neljä heittoa parempi kuin toiseksi paras kierrostulos. Toisen kierroksen Alternative Shot-pelimuoto muutti hieman pakkaa, kun avoimen kärkitilaa nousi jakamaan pari Jukka Leinonen & Lassi Hakulinen. Kärkipaikoista taisteltiin tosissaan muutenkin hyvin tiukassa kilpailussa, sillä viiden kärki oli vain neljän heiton sisällä toisistaan.

Kolmannen kierroksen Worst Shot-pelimuoto toi harmaita hiuksia osalle porukasta. Huikeimman suorituksen teki Masters-luokan pari Marko Hämäläinen & Marco Hyvärinen heittämällä tulokseksi 66 (+5), tätä paremmin pystyi suoriutumaan vain avoimen pari Teemu Nissinen & Seppo Paju, jotka heittivät tuloksen 65 (+4). Masters-luokan hurja kierrostulos sinetöi voiton Hämäläiselle ja Hyväriselle peräti yhdeksän heiton turvin. Muissa luokissa voittajia ratkottiin aivan viimeisille väylille asti. MPM-luokkaa lukuunottamatta, voittaja ratkesi vain yhden heiton erolla toisena tulleeseen. Viimeisellä kierroksella nähtiin myös Hole in One Antti Koivulan heittämänä väylällä 21, harmillisesti Koivulan pari, Mikko Nieminen, ei pystynyt toistamaan heittoa – Worst Shot-pelimuodon ilkeitä puolia.


SM-mitalistit luokittain:  

MPO

 1. Jukka Leinonen & Lassi Hakulinen 165
 2. Teemu Nissinen & Seppo Paju 166
 3. Tapani Aulu & Jarmo Aulu 168

FPO

 1. Ellinoora Heikkilä & Anna Elo 200
 2. Hannele Määttä & Henna Blomroos 201
 3. Susanna Virtanen & Jenni Anttila 224

MPM

 1. Marko Hämäläinen & Marco Hyvärinen 173
 2. Erkka Leivo & Marko Lehtinen 182
 3. Sami Väisänen & Simo Väisänen 183

MJ1

 1. Väinö Mäkelä & Aleksi Paananen 175
 2. Ville Ahokas & Riku Kankaanpää 176
 3. Joonatan Häme & Niilo Suviola 181
  Mikko Suominen & Lauri Suominen 181

MJ2

 1. Antti Suominen & Jali Veranen 177
 2. Jasper Heino & Markus Pöysti 178
 3. Mikael Hakala & Erik Aalto 181

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Tulokset kokonaisuudessaan kisakoneesta.