Vuoden 2014 mestarit!

Sunnuntain viimeiseen kisapäivään lähdettiin hyvinkin kutkuttavissa merkeissä. Mitalistit eivät ollet täysin selviä vielä missään luokassa, vaan jännitettävää riitti. Ilma oli yhtä tyyni kuin edellisenäkin päivänä ja näin ollen ainakaan keliä ei voinut syyttää virheistä. Tulostaso muodostuikin todella huimaksi varsinkin avoimen luokan osalta.

TTL_1221

Parviaisen putit upposivat hyvällä tahdilla. Kuva: Teemu Lehtomäki

Suurin yleisön mielenkiinto kohdistui avoimen ykkösryhmään, jossa tarjoiltiinkin yleisölle aivan mahtavaa viihdettä. Kutkuttavaa jännitysnäytelmää oli Toppilaan saapunut seuraamaan arviolta kolmisensataa silmäparia. Oulun oma poika Juho Parviainen huudatti yleisöä varmalla pelillään ja kolmellatoista birdiellään. Hän kävi tiukan taiston pronssimitalista Seppo Pajun kanssa. Seppo joutui tyytymään bogiin kun hänen epäonnekseen kiekko kimposi puusta syvälle metsään väylällä 16, tähän ratkesi käytännössä himmein mitali.

TTL_1240

Valta on vaihtunut. Kuva: Teemu Lehtomäki

Pasi Koivun ja Jalle Stoorin välinen taisto oli huimaa katsottavaa koko kierroksen ajan. Molemmat pelasivat tarkkaa peliä ja tulosta syntyi. Viimeiselle väylälle lähdettiin Jallen johtaessa kahdella heitolla. Pasi avasi ensin ja kiekko jäi hieman vajaaksi OB:n puolelle. Tässävaiheessa peli oli käytännössä ratkennut. Jalle kuitenkin lisäsi jännitystä ja avasi myös OB:lle. Molemmat lopettivat pelinsä bogiin ja näin ollen Suomen frisbeevaltikan omistaja vaihtui.

Naisten kärkiryhmässä kolmen kärkeen ei tullut uusia nimiä, mutta juniori-ikäiset jyräsivät euroopan mestari Jenni Eskelisen ohi kirkkaimmille mitaleille. SM –kisojen aattona 15 –vuotis syntymäpäiviään viettänyt Eveliina Salonen saalisti kylmäpäisesti viimeiselle väylälle birdien ja ohitti sillä Jennin. Kärkipaikkaa hallussaan pitänyt 14 –vuotias Henna Blomroos ei luopunut kullasta ja vei sen mukanaan Raumalle. Hienoa seurata kun nuoret ohittavat kokeneet kehäketut. Junnuissa on selvästikin tulevaisuus.

MPM –luokan voiton jo edellisten päivien esityksillään varmistanut Ville Piippo pystyi rauhassa pelailemaan omaa peliään ja pitämään takaa-ajajat aisoissa. Hän jatkoikin hienoja esityksiä aina viimeiselle väylälle, jossa antoi armoa kanssapelaajilleen heittäen väylän 4 yli parin. Pieni notkahdus ei kuitenkaan vaikuttanut millän tavalla lopputulokseen, vaan ylivoimainen 14 heiton voitto tuli kotiinviemisiksi. Muista mitaleista jouduttiin taistelemaan tiukemmin ja pronssista mentiin aina sudariin asti. Lopulta Marko Hämäläinen saalisti Kai Vesan päänahan ja sai kotiinviemisiksi komean pokaalin. Toni Asikaiselle riemunkiljahdusten saattelemana hopeaa.

Kolmen kärki luokittain:

TTL_1271

MPO

MPO (Avoin)

 1. Jalle Stoor -28 (-8)
 2. Pasi Koivu -26 (-10)
 3. Juho Parviainen -25 (-11)

 

TTL_1265

FPO

FPO (Naiset avoin)

 1. Henna Blomroos +28 (+7)
 2. Eveliina Salonen +34 (+4)
 3. Jenni Eskelinen +35 (+6)

 

TTL_1261

MPM

MPM (Miehet 40-vuotta)

 1. Ville Piippo -21 (0)
 2. Toni Asikainen -7 (-1)
 3. Marko Hämäläinen -5 (-5) SD
  Kai Vesa -5 (-3)

 

TTL_1252

MPG

MPG (Miehet 50-vuotta)

 1. Jari Niskanen +10 (-1)
 2. Marko Timonen +14 (+1)
 3. Risto Moisanen +16 (+4)
  Ilkka Tamminen +16 (+4)

 

TTL_1245

MPS

MPS (Miehet 60-vuotta)

 1. Kauko Laitala +34 (+6)
 2. Markku Tohni +39 (+5)
 3. Timo Mujunen +51 (+13)

 

TTL_1253

FPM

FPM (Naiset 40-vuotta)

 1. Riitta Savolainen +69 (+20)
 2. Riina Kotamäki +75 (+14)
 3. Susanna Saar +87 (+18)

Tulokset kokonaisuudessaan kisakoneesta.