Mahtituloksia kolmantena kisapäivänä

Viikonloppu ja yleisömeri saapuivat seuraamaan Euroopan parasta frisbeegolfia meren rannalle Ouluun. Aamun valjetessa meri oli lähestulkoon peilityyni ja sumuverhon hälvettyä päivän ensimmäiset ryhmät pääsivät heittämään oivallisessa tuloskelissä. Oikeastaan kaikki aamupäivän ryhmät pääsivät pelaamaan suhteellisen tyyneen keliin. Iltapäivän edetessä myös tuulen suunta vaihteli puoleen ja toiseen. Pelaajien suusta kuultuna jotkut sanoivat pyörteisen tuulen olleen pahempi kuin edellisten päivien navakka puhuri. Tämän päivän tulosten ilmestyttyä edessä oli cut ja monet pelaajat lähtivätkin hyökkäämään saavuttakseen itselleen paikan huomiselle finaalikierrokselle.

TTL_1104

Yleisöä oli mukavasti paikalla seuraamassa koko päivän ajan. Kuva: Teemu Lehtomäki

Aamupäivän aikana saatiin jo myrskyvaroitus mastereiden joukosta, kun kiistaton ennakkosuosikki Ville Piippo jatkoi edellisten päivien menoaa. Tällä kertaa tuloksena oma paras kierros ja korttiin -8. Tämän luokan voitto on käytännössä jo jaettu, sillä tuskin 15 heiton takaa-ajoasemasta päästään enää häntä uhkailemaan. Himmeämmät mitalit puolestaan ovat vielä jaossa, sillä seuraavat neljä pelaajaa ovat keskenään neljän heiton sisällä. Juha Seppänen nousi mukaan tähän mitalitaistoon heittäen hienosti -6. MPG -luokassa saatiin uusi kärkinimi, kun Jari Niskanen pelasi tasaisella kierroksellaan 16 paria. Hän nousi kärkeen yhden heiton turvin. Tässä luokassa kaikki mitalit ovat kuitenkin vielä auki, sillä viiden pelaajan kärki on kaikki neljän heiton sisällä toisistaan.

TTL_1106

Pelipaikkoja on helppoja ja sitten ei niin helppoja. Kuva: Teemu Lehtomäki

Naisten avoimessa Rauman frisbeen Henna Blomroos vahvisti eilen saavuttamaansa kärkipaikkaa ja ero seuraavaan alkaa olla aika vakuuttava. Kahdeksan heiton keula takaa-ajajiin vaatii finaalipäivältä jo pahaa epäonnistumista, jos Henna meinaa tippua mitaleilta. Hopea ja pronssi ovat puolestaan kolmen kauppa. Heiton sisällä ovat Jenni Eskelinen, Eveliina Salonen, sekä Anne Kettunen. Tämä nelikko ratkaisee todennäköisesti mitalit, sillä heidän lähin seuraaja on kymmenen heittoa takana.

TTL_1137

Kärkiryhmän vauhtia meren rannalla. Kuva: Teemu Lehtomäki

Avoimen luokan kärkikamppailusta tulee todellinen trilleri huomenna. Noin kymmenellä pelaajalla on käytännössä vielä mahdollisuus voittaa. Tosin Jalle Stoor teki tänään muiden mestaruutta hamuavien pelaajien huomisesta taipaleesta aavistuksen hankalamman pelaten tänään käsittämättömän hienon tuloksen. Kierrokseen mahtui peräti 13 birdietä ja bogey-sarake jäi nollille, tuloksena siis -13. Pasi Koivu yritti kaikkensa pysyäkseen kannassa, mutta edes eagle kolmoselle ei riittänyt samaan tulokseen. Koivun päivän toiseksi kovin tulos yhdeksän alle parin riittää tällä hetkellä toiseen sijaan neljä heittoa Jallen perässä. Kolmannen sijan jakavat puolestaan oululaisten supersankari Juho Parviainen, sekä euroopan kovin fribaaja Seppo Paju yhteistuloksella -14.

TTL_1115

Ketkä nousevat huomenna tälle jalustalle? Kuva: Teemu Lehtomäki

Kolmen kärki luokittain:

MPO (Avoin)

 1. Jalle Stoor -20 (-13)
 2. Pasi Koivu -16 (-9)
 3. Juho Parviainen -14 (-7)
  Seppo Paju -14 (-8)

MPM (Miehet 40-vuotta)

 1. Ville Piippo -21 (-8)
 2. Toni Asikainen -6 (-1)
 3. Juha Seppänen -3 (-6)
  Tomi Nieminen -3 (+2)

MPG (Miehet 50-vuotta)

 1. Jari Niskanen +11 (+2)
 2. Risto Moisanen +12 (+2)
  Ilkka Tamminen +12 (+2)

MPS (Miehet 60-vuotta)

 1. Kauko Laitala +28 (+10)
 2. Markku Tohni +34 (+9)
 3. Timo Mujunen +38 (+12)

FPO (Naiset avoin)

 1. Henna Blomroos +21 (+2)
 2. Jenni Eskelinen +29 (+7)
 3. Eveliina Salonen +30 (+7)
  Anne Kettunen +30 (+7)

FPM (Naiset 40-vuotta)

 1. Riitta Savolainen +49 (+17)
 2. Riina Kotamäki +61 (+19)
 3. Tuija Jaako +68 (+22)

Tulokset kokonaisuudessaan kisakoneessa.