Tiukkaa taistoa Toppilassa – 2. kilpailupäivä

Toinen kilpailupäivä valkeni jälleen aurinkoisissa merkeissä. Masterinaiset näyttivät askelmerkit muille, aloittaessaan päivän urakan kahdeksalta aamulla. Aamu oli eilisen kaltainen, mutta tuulensuunta oli hieman kääntynyt ja iltaa kohden myös keli alkoi tyyntyä. Kilpailupaikalle alkoi pikkuhiljaa löytämään myös yleisöä, parhaimmillaan miesten avoimen kärkiheittuetta seurasi viitisenkymmentä katsojaa. Viikonloppuna paikalle saadaan varmasti entistä runsaslukuisempi kannustus.

TTL_0966

Yleisöä viimeisellä väylällä katsomassa Seppo Pajun heittoa. Kuva: Teemu Lehtomäki

Selkeästi oli havaittavissa, että pelaajat tunsivat radan metkut eilistä paremmin ja tulostaso nousi paremmaksi. Myöskään kolmosväylälle ei saatu yhtä rumia lukemia kuin eilen. Samaisella väylällä todistettiin myös kahden eaglen syntyä Teemu Nissisen ja Heikki Saunasen tekemänä. Kärkiryhmässä pelaaminen saattoi tuoda paineita, sillä huomiseen ykkösryhmään saatiin runsaasti uutta väriä. Vain Kalle Savonen pystyi parantamaan sijoitusta eilisestä nousten vakuuttavalla pelillä ensimmäiselle sijalle. Savonen pelasi päivän aikana vain yhden bogeyn ja senkin ensimmäisellä väylällä. Hurjinta tahtia piti kuitenkin Tampereen Frisbeeseuraa edustava Juhani Vainio, joka pelasi kahdeksan birdietä ja kierrostuloksen seitsemän alle parin. Tämä riittää kokonaistuloksissa toiselle sijalle. Kolmatta sijaa yhteistuloksella -7 jakavat Jalle Stoor, Teemu Nissinen, Juho Parviainen, sekä Pasi Koivu. Kymmenen kärkipelaajaa ovat kaikki neljän heiton sisällä toisistansa.

TTL_0936

Tapani Aulun tyylinäyte forelähestymiseen. Kuva: Teemu Lehtomäki

Naisten avoin pääsi starttaamaan jo aamuvarhaisella heti masterinaisten vanavedessä. Mastereiden Riitta Savolainen pelasi jälleen tasaisen kierroksen kasvatten johtoaan jo kymmeneen heittoon.  Naisten avoimessa jaettiin eilen kärkisija kolmen pelaajan kesken. Pejantain pelien jälkeen piikkipaikalla on enää yksi pelaaja, Henna Blomroos, pelattuaan kierroksen 6 heittoa yli parin. Toiseksi nousi niinikään takaa-ajoasemista Jenni Eskelinen pelattuaan yhden heiton Hennaa heikommin. Huomiseen kärkiryhmään pelasi itsensä myös eilinen ykkönen Anne Kettunen, viimeistellen kolme birdietä, sekä uutena nimenä Eveliina Salonen Nummelan Frisbeeseurasta.

TTL_0908

Navakkaan vastatuuleen puttaaminen ei ole lastenleikkiä. Kuva: Teemu Lehtomäki

Miesten masteriluokassa Ville Piippo jatkoi siitä mihin eilen jäi. Hän vankisti johtoaan ja on tällä hetkellä täysin suvereenissa johdossa kahdeksan heiton turvin (-13). Tulos riittäisi avoimen luokankin kärkipaikkaan neljän heiton turvin. Kämmenheiton turvin tämänpäivän tulos piiskattiin 7 heittoa pakkasen puolelle. Nähtäväksi jää saavatko Toni Asikainen ja Tomi Nieminen ruoskittua itsensä vielä viikonlopun aikana mukaan voittotaisteluun. Kaksikko majailee tasatuloksessa -5.

Kolmen kärki luokittain:

MPO (Avoin)

 1. Kalle Savonen -9 (-3)
 2. Juhani Vainio -7 (-8)
 3. Jalle Stoor -7 (-6)
  Teemu Nissinen -7 (-4)
  Juha Parviainen -7 (-4)
  Pasi Koivu -7 (-2)

MPM (Miehet 40-vuotta)

 1. Ville Piippo -13 (-7)
 2. Toni Asikainen -5 (-2)
  Tomi Nieminen -5 (-4)

MPG (Miehet 50-vuotta)

 1. Ville Kotamäki +7 (+3)
 2. Jari Niskanen +9 (+1)
 3. Risto Moisanen +10 (+2)
  Ilkka Tamminen +10 (+4)
  Heikki Savolainen +10 (+6)

MPS (Miehet 60-vuotta)

 1. Kauko Laitala +18 (+8)
 2. Markku Tohni +25 (+12)
 3. Timo Mujunen +26 (+12)

FPO (Naiset avoin)

 1. Henna Blomroos +19 (+6)
 2. Jenni Eskelinen +22 (+7)
 3. Eveliina Salonen +23 (+10)
  Anne Kettunen +23 (+11)

FPM (Naiset 40-vuotta)

 1. Riitta Savolainen +32 (+17)
 2. Riina Kotamäki +42 (+20)
 3. Susanna Saar +45 (+21)

Tulokset kokonaisuudessaan kisakoneessa.