Karkkilassa tarjoiltiin makiaa

Karkkilassa pelattiin menneenä viikonloppuna 2.-3.8.2014 hieman paremmissa puitteissa hyvistä palkinnoista Prodiscus Open 2014 -kilpailun merkeissä. Kyseessä oli nimittäin vielä Suomen mittapuulla suhteellisen harvinainen B-tierin kilpailu. Kilpailuun järjestävä seura Karkkilan frisbeegolfkerho oli luonut kilpailujohtaja Tuomo Tanskasen johdolla haastavan ja erittäin hyvässä kunnossa olleen radan. Kirsikkana kakun päälle jokaiselle pelaajalle jaettu pelaajapaketti ei jättänyt ketään kylmäksi, ollen arvoltaan osallistumismaksun suuruinen ja sisältäen mm. hienon kisakiekon. Karkkilan erilliskilpailun ohella tämän kauden SFL-kisakalenterissa on tällä hetkellä vain yksi toinen B-tierin erilliskilpailu, Hunaja Open, joka pelataan Kylmäkoskella parin viikon kuluttua. Karkkilassa pelattiin kuudessa eri luokassa ja osallistujia oli yhteensä 144. Suurimmat pelaajamäärät oli ilmoittautunut MA2 ja MPO -luokkiin, joissa molemmissa pelasi viikonlopun aikana lähes 50 eri henkilöä.

Tuloskeli

Vasemmalta: Janne Hirsimäki, Jalle Stoor, Matias Söderström ja Raimo Sokka. Kuva: Tuomo Tanskanen

Vasemmalta: Janne Hirsimäki, Jalle Stoor, Matias Söderström ja Raimo Sokka.
Kuva: Tuomo Tanskanen

Avoimessa sarjassa kisaamaan oli saapunut tukku nimekkäitä pelaajia. Jo ensimmäisellä kierroksella saatiin osviittaa siitä minkälaisiin tuloksiin Karkkilan uusitulla radalla päästäisiin lauantain tyynessä, täydellisessä tuloskelissä. Matias Söderström takoi kierroksen bogittomaan 7 alle tulokseen ja heti perään toisen kierroksen -8 yhdellä bogilla. Hän olikin oikeutetusti kärkisijalla lauantain jälkeen tasaisella pelillä. Päivän kovimman tuloksen saalisti kuitenkin toisella kierroksella Jalle Stoor. Jallen bogiton toinen kierros ja kymmenen birdietä oli nautittavaa katseltavaa. Loistavan toisen kierroksen ansiosta hän nousi tuloslistalla kymmenenneltä sijalta toiseksi, vain kolme heittoa Matiaksen perään. Kolmatta tilaa hallussaa piti Janne Hirsimäki, kokonaistuloksen ollessa 11 heittoa miinuksen puolella. Sunnuntaille finaaliryhmän täydensi Raimo Sokka, jonka kierrokset -6 ja -3 oikeuttivat yhteistulokseen -9.

Päivän kuumiin kierroksiin kuului myös Harri Heikkasen toinen kierros. Harri heitti jo ensimmäisellä kierroksella upeasti 8 birdietä, mutta päätyi kuitenkin yksi päälle tulokseen. Toisella kierroksella Harri jätti virheet pois ja heitti itsensä 8 heittoa miinuksille, kierroksen ainoan bogin tullessa viimeisteltä väylältä epäonnisen puttirollin jälkeen. Myös Heikki Helenius osoitti vaarallisuutensa pelaamalla kaksi ensimmäistä kierrosta viisi alle. Molempien pelaajien harteille voidaankin asettaa jo hieman ennakkosuosikin paineita syksyn amatöörien SM-kisoja ajatellen, molemmilla on taskussaan hyviä sijoituksia avoimessakin sarjassa.

Naisissa Niina Turtiainen oli onnistunut karkaamaan kolmen heiton etumatkalle seuraaviin neljään pelaajaan jotka olivat kaikki kahden heiton sisällä. Toisella kierroksella Niina kasvatti johtoaan kolmen heiton verran ja lähti finaaliin kuuden heiton etumatkalla Marianne Jakoseen ja Aino Laitalaan nähden.

Mastersissa Ville Piippo pelasi itsensä vaikuttavaan 12 alle tulokseen, ottaen vain yhden bogin koko päivänä. Mikko Putaja näytti olevan ainoa haastaja pelattuaan -3 molemmille kierroksille, ja ollen kuusi heittoa Villen perässä. Muuten luokassa pelattiin tuloksia ristiin ja rintama oli hyvin tasainen muutaman heiton Mikon takana. Vanhemmissa herrasmiehissä ensimmäisen kierroksen jälkeen oli hyvin tasaista, kun kaikki luokan osallistujat olivat viiden heiton sisällä, kärjessä Ville Kotamäki. Toiselle kierroksella Ville kiristi tahtiaan kortittaen kunnioitettavan 3 alle tuloksen jolla johto venyi kuuden heiton mittaiseksi Markku Pesoseen. Heikki Savolainen oli kolme heittoa Markun perässä.

Junioreissa nähtiin päivän toiseksi parhaita tuloksia. Kärjessä Riku Vink pelasi ensimmäisen kierroksen vakuuttavasti 5 alle ja lähti finaaliin tuloksella 6 alle kolmen heiton etumatkalta. Erik Aalto, Väinö Mäkelä ja Antti Suominen olivat kuitenkin korkeintaan neljä heittoa perässä ja kaikki tukevasti yhteistuloksissa miinuksilla. Amatööreissä oli odotetun tasaista ja kymmenen pelaajaa oli vielä hyvissä asemissa, muutaman heiton sisällä, voiton nappaamiseen.

Sunnuntain finaalit

Sunnuntaina keli oli vielä lauantaitakin kuumempi ja tuuli oli noussut normaalille tasolleen, tehden heittämisestä asteen lauantaita hankalampaa. Ensimmäisenä sunnuntaina ratkottiin MA2-luokan voitto. Kärkiryhmässä matkaan lähtenyt Mikko Koppanen heittikin yhden koko päivän parhaista kierroksista, 4 alle ja nousi neljän heiton voittoon ja uusi näin viime vuotisen voittonsa. Toisesta ryhmästä hyvällä 2 alle tuloksella toiseksi nousi Toni-Mikael Syrjänen ja kolmanneksi jätettiin finaaliin johdossa lähtenyt Janne Jaalivaara.

Junioreissa Riku Vink ei antanut muille sanan sijaa, vaan painoi luokan ainoan miinusmerkkisen tuloksen ja karkasi 9 heiton voittoon. Kakkossijasta käytiin sen sijaan tiukempi taistelu kun kakkossijan pokaalin vei kotiinsa Erik Aalto vasta CTP-kilpailun jälkeen.

Herrasmiehissä ei uusia eroja juurikaan tullut vaan vahvan alun seurauksena Ville pääsi laskettelemaan helppoon voittoon. Markku Pesonen pokkasi kakkospokaalin ja Heikki Savolainen piti kolmossijansa.

Masterseissa Ville Piippo pelasi jälleen parhaan tuloksen ja voitti murskaavalla 12 heiton erolla. Muut palkintopallisijoitukset menivät uusiksi, kun kakkossijalta Villeä haastamaan lähtenyt Mikko Putaja epäonnistui ja pelasi 7 päälle, ja putosi peräti ulos rahoilta kuudenneksi. Kai Vesa ja Jesse Viksten pelasivat hienot kierrokset 2 alle ja nousivat vastaavasti kakkos- ja nelossijoille, Marco Hyvärisen pitäessä kolmossijan edelleen taskussaan yhden heiton erolla.

Vasemmalta: Ville Piippo, Mikko Putaja, Marco Hyvärinen ja Kai Vesa. Kuva: Tuomo Tanskanen

Vasemmalta: Ville Piippo, Mikko Putaja, Marco Hyvärinen ja Kai Vesa.
Kuva: Tuomo Tanskanen

Naisissa voitto näytti selvältä pitkän aikaa, kunnes avoimilla väylillä kierroksen loppupuolilla Marianne Jakonen pelasi par tuloksia ja kärjessä Niina Turtiainen otti tuplabogit peräkkäisiltä 15. ja 16. väyliltä. Ihan viimeiset väylät mentiin kuitenkin tasatahtiin ja Niina vei ykköspokaalin kahden heiton erolla. Kolmannen sijan vei Aino Laitala, ollen seitsemän heittoa Mariannea perässä ja saman verran edellä haastajiakin.

Keisari jatkaa voittoputkeaan

Avoimessa ei nähty yllätyksiä myöskään. Matias pelasi varmaa peliä alussa, kun muut hakivat hyökkäyspaikkaa. Jalle Stoor onnistui muutaman pirkon saamaankin, mutta valitettavasti vasta aloitettuaan kierroksen kahdella bogilla, joten ero ei päässyt kaventunut. Loppujen lopuksi ”Matu” pelasi jälleen onnistuneen kierroksen tulokseen -8 ja kasvatti voittomarginaalinsa hienosti 8 heittoon ennen Jalle Stooria. Matiaksen tahraton saldo jatkui siis Karkkilassa, ja mies on nyt pelannut kahdet peräkkäiset Karkkilan kisat voittokkaasti, huonoimmankin kierroksen ollessa vakuuttavasti -6.

Kolmossijasta käytiin tasainen taisto Janne Hirsimäen ja Raimon Sokan välillä. Janne pelasi lähes koko kierroksen pelkkää kolmosta, joka olisi oikeuttanut hienoon -5 tulokseen, ellei väylällä 12 olisi napsahtanut hieman epäonnisesti tupla-OB seiska. Jannen kolmossarjaan kuului myös  yleisönkin huutoon saanut väylän 15 OB-kolmonen, kun epäonnistuneen avausheiton jälkeen noin 80 metrinen fore meni suoraan ketjuihin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen ratkaisu nähtiin viimeisen väylän korotetulla korilla kun tasatilanteesta viimeiselle väylälle lähteneet Janne ja Raimo olivat molemmat birdie-putilla. Janne oli kauempana ja rumasti ketjuista läpi tulleen putin jälkeen näytti, että Raimo veisi kolmospokaalin Turkuun. Korotettuun koriin ja pieneen vastaiseen puttaamaan joutunut Raimo kuitenkin missasi voittoputtinsa sekä vielä paluuputinkin, joten pokaali matkusti lopulta Vihtiin.

Vasemmalta: Marianne Jakonen, Niina Turtiainen ja Aino Laitala. Kuva: Tuomo Tanskanen

Vasemmalta: Marianne Jakonen, Niina Turtiainen ja Aino Laitala.
Kuva: Tuomo Tanskanen

Tulokset kokonaisuudessaan löytyy Kisakoneesta ja PDGA:n sivuilta.