Koivu tippui voittokannasta, Nybo yksin kärkeen

Kolmas kierros European Mastersissa sulatti suomalaiset. Sekä Jalle Stoor (-16, tänään -5)  Nils Iso-Markku (-9 tänään par) , Ville Piippo (-13, tänään -2) ja Juho Parviainen (-9, tänään +4) pelasivat alle todellisten taitojensa ja putosivat tuloslistalla pykäliä alaspäin. Sen sijaan Janne Hirsimäki (-14, tänään -5) nostaa sijoitustaan tasaisesti. Tällä hetkellä Nummelan frisbeeseuran edustaja on hienosti sijalla 12, eli kolmoskortissa! Myöskään suomalaisten ykköspelaaja Pasi Koivu (-21, tänään -4) ei kestänyt ykköskortin paineita, vaan joutui heti kierroksen alussa vaikeuksiin, jotka eivät hellittäneet pelin edetessä. Vain kohtuullinen kierrostulos ei kelpaa tässä porukassa, samalla kun moni amerikkalaispelaaja säilytti tasonsa tai jopa nosti sitä, kuten tekivät Nathan Doss (-23)  ja Ricky Wysocky (-24) hienoilla kierroksillaan -11.

Huomionarvoista on, että kilpailu jatkuu eurooppalaiskomennossa. Kun Paul McBeth (-26) onnistui tänään kortittamaan vain -8, alkaa päätöspäivä KJ Nybon (-28) hallinnassa. Tanskalainen johtaa kahden heiton erolla McBethiin.

Cut-raja sunnuntaille oli kovepi kuin kukaan uskalsi ennakkoon odottaa, sillä paikka päätöspäivälle irtosi tuloksella +2. Rating-pisteillä laskettuna pelaajan piti siis pelata keskimäärin 990-ratingin kierrostuloksia! Edes kolmannella kierroksella koetut sateet ja ajoittainen ukkonen asiaankuluuvine tuulenpuuskineen ei laskenut tulostasoa.  Harmittavasti ensimmäisten putoajien joukkoon joutuivat mm. Jukka Pyhältö ja Markku Nirkkonen. Huomenna pelit jatkuvat 22 suomalaispelaajan voimin.

@paul_mcbeth and KJ hit perfect putts uphill outside the circle for 2's. Pars for @schusterick and Pasi. #MastersDiscGolf #DiscGolf #MPOleadgroup

(Kärkiryhmät joutuivat aloittamaan kierroksensa sateessa. Kuva: mastersdiscgolf.com)

Erikoinen episodi nähtiin ykkösväylällä, kun Simon Lizotte oli ilmeisesti unohtanut kellonsa tai ajantajunsa kotiin eikä saapunut tiille oman heittovuoronsa koittaessa. Vasta seuraavan heittäjän jälkeen saapunut Lizotte sai tylyn tuomion: kierrokselta myöhästyminen, eli reiän par +4 heittoa. Vielä tätä kirjoittaessa Lizotten tuloskortissa näkyy räikeät yhdeksän heittoa ykkösväylän kohdalla. Moni tosin epäili, voiko tässä tapauksessa soveltaa vain 30 sekunnin ylittämisestä koituvaa huomautusta liian hitaasta pelistä, joka merkitsisi vain varoitusta. Lizotte myös pelasi väylän loppuun. Joka tapauksessa Lizotten kisat ovat ensimmäistä kierrosta lukuunottamatta menneet täysin penkin alle, kun Euroopan parhaalla ratingilla pelaava löytyy vasta sijalta 19, edessään 12 eurooppalaista.

Some familiar faces at the tournament center waiting for their rounds. #MastersDiscGolf #DiscGolf #MovingDay

(Lizottella on kuvanottopaikasta matkaa tiille kymmenen metriä, mutta kello oli tällä kertaa nopeampi. Etualalla hymyilee Avery Jenkins. Kuva: mastersdiscgolf.com)

Catrina Allen voi varmistella

USA:n Catrina Allen (+4) pelaa tällä hetkellä niin varmaa peliä, että muut naiset eivät voi vastata siihen mitenkään. Tänään heitetty +3 venytti kaulan Ragna Bygdeen (+10)  jo kuuten heittoon, ja kolmantena oleva Paige Piercekin (+11) jäi taas yhden heiton lisää.

Kilpailu pelataan torstaista sunnuntaihin yksi kierros päivässä.

Kilpailun ratkaisuhetket suorana YLE TV2:ssa ja YLE Areenassa sunnuntaina klo 14.40

Kilpailun kotisivulta täydelliset tulokset ja lisätietoa: www.mastersdiscgolf.com

Viralliset sosiaalisen median sivut: Twitter, Facebook, Instagram

SFL seuraa European Mastersia koko viikon.

Jaani Länsiö, Tukholma