NBDG pro tourin kokonaistilanteet Lausteen kilpailun jälkeen

Natural Born Disc Golfer pro tourin kolmas osakilpailu pelattiin menneenä viikonloppuna Lausteella. Rata oli viritetty viimeisen päälle huippuiskuun ja se antoi haastetta pelaajille oikein roppakaupalla. Suomen kärkikastin pelaajia oli tullut mittaamaan myös rapakon takaa itse Will Schusterick, jolta odotettiin kovaa näytöstä ennen tulevana viikonloppuna pelattavaa European Mastersia. Amerikan tähden iskukyky ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa suomalaisten vauhdissa, vaan voitosta nähtiin huikea jännitysnäytelmä kotimaisten pelaajien kesken.

Kahden päivän ja kolmen kilpailukierroksen jälkeen lopputuloksissa kärkisijan jakoi peräti kolme pelaajaa. Miko Fyhr, Kalle Savonen sekä Pasi Koivu olivat piikkipaikalla yhteistuloksella -5 ja näin ollen he joutuivat ratkaisemaan sijoitukset sudarilla. Kaikki kolme avasivat ensimmäisen sudariväylän erinomaisesti, mutta ensimmäisenä joutui kuitenkin nöyrtymään Miko, sillä hän ei saanut vajaata kymppimetristä sisään – tosin hieman heikosta paikasta. Ratkaisu nähtiin lopulta neljännellä väylällä, jossa Pasi sai upotettua puttinsa kymmenestä metristä sisään ja Kallen missattua pari metriä lyhyemmän. Voitonjuhlat olivat valmiit.

Muissa luokissa kärkipaikoilla finaalikierrokselle lähteneet eivät luopuneet kruunuistaan ja voittajiksi pelasivat tällä kertaa Hannele Määttä (FPO) ja Riina Kotamäki (FPM), Ville Piippo (MPM), Heikki Savolainen (MPG) sekä Markku Tohni (MPS).

Lausteen pro tourin tulokset.

 

Tourin kokonaistilanteet luokittain näyttävät kolmen osakilpailun jälkeen tältä:

MPO

 1. Seppo Paju  266,5
 2. Pasi Koivu  257
 3. Leo Piironen  222

MPM

 1. Ville Piippo  200
 2. Sami Karvonen  158,5
 3. Kai Vesa  123,5

MPG

 1. Ville Kotamäki  232
 2. Markku Pesonen 210
 3. Heikki Savolainen  165

MPS

 1. Markku Tohni  300
 2. Jouko Rosenqvist  225
 3. Göran Nordström  80

FPO

 1. Hannele Määttä  280
 2. Henna Blomroos  165
 3. Anna Elo  160

FPM

 1. Riina Kotamäki  300
 2. Terttu Rosenqvist  210
 3. Nina Kiminki  160

Kaikki tulokset kokonaisuudessaan kisakoneesta.