Brittien Eurotour ja Porin NBDG Pro Tour

Kauden kolmas eurotourin osakilpailu pelattiin Croydonissa Brittein saarilla 3.-4.5. Heti lauantaina nähtiin kerrassaan mahtavaa frisbeegolfia kun ruotsin toivo Henrik Johansen iski muille kovan luun ja täräytti uudeksi rataennätykseksi -12. Tämän jälkeen kilpailu muuttui tasaisemmaksi ja kilpailu kolmen kärjessä tiivistyi.

Voitosta käytiin kova taisto Jeppe Ask Sorensenin, Tapani Aulun ja Nils Iso-Markun välillä. Aulu totesi finaalikierroksen olleen hermoja raastavan jännittävä loppuun asti. Hänellä ei omasta mielestään ollut pahemmin jakoa päästä nousemaan ohi huippukierroksen pelanneista Nilsistä ja Jeppestä. Eipä meinannut Jeppelläkään kisahermo pitää aivan loppuun asti sillä viimeisen väylän putti kuudesta metristä meni kokonaan ohi korista ja paluuputtikin jaksoin vaivoin sisään. Voitto kuitenkin Jeppe Ask Sorensenille, Nilsin ollessa yhden heiton päässä ja Tapani kolmantena kahden heiton päässä.

Ilahduttavaa oli myös uusien suomalaisten nimien nousu 15 parhaan joukkoon. FGCK:n pojat Tuomas Javanainen (-18) oli 9. ja Otto Järvinen (-8) 14.

Kokonaistulokset

Eurotourin yhteistuloksissa Henrik Johansen on kärjessä, Aulu toisena ja Nils kolmantena.

 

NBDG PRO TOUR

Porissa avattiin kotimainen NBDG Pro Tour. Rataa pelattiin vain pienillä muutoksilla edellisen vuoden kisaan, tosin tällä kertaa pelattiin vain 18 väylää viimevuotisen 21:n sijaan.

Ensimmäisen kierroksen tulostaso jäi ennakkosuosikeilta suhteellisen vaisuksi. Paavo Viljanen oli kärjessä tuloksella -6 Seppo Pajun jäädessä miinus yhteen ja Pasi Koivun pariin. Toisen kierroksen jälkeen Tapani Aulu tuli kierrokselta tuloskortin kanssa joka sisälti yhden holarin ja lopputuloksen -8. Hän oli aivan varma että oli kärjessä mutta mitäpä sitten sattuikaan. Paju latasi -12 ja bogeyfree kierroksen. Hän missasi 12 väylällä helpohkon eagle putin ja korjasi tilanteen heti seuraavalla väylällä tekemällä eaglen. Kierroksen kovuudesta kertoo se, että parigolfin voittotulos perjantailta oli -13 eli vain yhden heiton parempi kuin Pajun oma.

Viimeinen kierros oli tasaista vääntöä Aulun ja Pajun välillä. Seppo vei lopulta voiton yhden heiton turvin ja Leo Piironen nousi tasoihin Aulun kanssa yhden heiton päähän voittajasta. Myös Pasi Koivu teki mallikkaan nousun kuudenneksi pelaten viimeisen kierroksen -10.

Naisten avoimessa luokassa nähtiin tiukka taisto Anna Elon ja Hannele Määtän välillä. Ratkaisu saatiin vasta viidennellä uusintaväylällä ja tällä kertaa voiton vei Hannele.

 Tulokset