Menestystä Eurotourilla

CO2014_logo_web

Kuluvan kauden toinen Eurotourin kilpailu käytiin kuluneena viikonloppuna Tanskassa. Dutch Openin jälkeen osattiin odottaan kovan suomalaistahdin jatkuvan myös Kööpenhaminassa, eikä pettymystä tuotettu tälläkään kertaa. Naisia Suomesta ei ollut mukana, mutta kaikissa muissa luokissa siniristilippu liehui palkintokkorokkeen takana. Miesten MPG luokassa vakiomenestyjä Kari Vesala näytti jälleen taitonsa ja otti kotiinviemiseksi mukavasti kakkospaikan heti ruotsalaisen Per Gyllen vanavedessä. Vaikka ”Käpä” jäikin kahdeksan heittoa ykköspaikasta niin täytyy huomioida kuitenkin mukavantuntuinen tuloskortti, jossa lukee neljän kierroksen jälkeen tulos -1.

Mastersissa forettajien kruunaamaton kuningas Ville Piippo paukutteli tauluun tasaisen tappavaa tulosta koko viikonlopun ajan. Kaikki kierrokset selvästi alle parin ja lopputuloksissa kolmen heiton kaula ruotsalaiseen Dan Johansoniin. Kolmen kierroksen jälkeen he olivat vielä tasoissa, mutta Ville ratkaisi kilpailun edukseen finaalikierroksella pelaten sen kolme heittoa Dania paremmin. Lopputuloksissa Villelle jokaisen kierroksen rating yli 1000 ja kokonaistulos -23. Tällä tuloksella oltaisiin oltu avoimessakin helposti kymppisakissa. Myös Toni Asikainen taisteli itsensä mukaan finaalikierrokselle ottaen lopulta kahdeksannen sijan.

Avoimessa luokassa oli jälleen suurin osanotto ja suomalaisia oli Kööpenhaminaan matkustanut 13 kappaletta. Taisto oli kärkiporukassa kiivasta jokaisella kierroksella ja peli oli erittäin tasokasta katsottavaa. Lopputuloksissa kymppisakkiin mahtuu peräti viisi suomalaista: Matias Söderström (7.), Tapani Aulu (5.), Miko Fyhr (5.), Seppo Paju (4.) ja oikeutetusti myös Pasi Koivu. Pasi väänsi hienon selätysvoiton kotikentällään pelaavasta Karl Johan Nybosta, tosin vasta sudarin jälkeen. Kuitenkin makoisa Eurotourin voitto lähtee Pasin mukana Heinolaan. Tasaisen varmasta työskentelystä kertoo myös hänen kierrosratinginsä 1030, 1031, 1070 ja 1052. Aikamoista sarjaa, ei paljon muuta voi sanoa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia.

Lopulliset tulokset löytyvät PDGA:n sivuilta.