USDGC 2013 käynnissä rapakon takana

usdgc-script-logo-2013

Yksi maailman arvostetuimmista frisbeegolfturnauksista on parhaillaan käynnissä rapakon takana. Kyseessä on siis USDGCT eli tuttavallisemmin yhdysvaltain avoimet mestaruuskilpailut. Nelipäiväisestä taistosta on käyty tällä erää puolet. Jenkkeihin kisaamaan matkusti myös nippu suomalaisia kovin odotuksin. Peleissä mukana nähdään Matias Söderström, Jalle Stoor, Lassi Hakulinen, Juho Parviainen, Arttu Sikanen sekä Nokian European Openissa monien idoliksi noussut Pasi Koivu.

Kahden kierroksen jälkeen Team Powergripin kovakätinen Juho Parviainen on tästä suomalaisesta ryhmittymästä korkeimmalla ollessaan tuloksessa kahdeksan alle parin. Hän on jaetulla sijalla 16. Jalle Stoor vaanii kahden heiton päässä Juhosta ollen jaetulla 22:lla sijalla. Suomalaisilla on kova työ päästä haastamaan jenkkien kärkinimiä. Kärjessä hyvinkin tuttu nimi: Nathan Doss. Hän on esittänyt vakuuttavaa peliä kahden ensimmäisen päivän ajan. Voisi kuitenkin sanoa että numero 13 on tuottanut hänelle hieman päänvaivaa sillä kyseinen par-4 väylä tuotti korttiin ensimmäisellä kierroksella +4 ja toisellakin kierroksella vielä tuplabogeyn. Näistä huolimatta hänen yhteistuloksensa painuu 17 heittoa miinuksen puolelle. Toisena heiton päässä vaanii Steve Brinster joka johti vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Steven ensimmäisen kierroksen tulos -12 oikeutti 1081 rating pisteeseen. Toinen kierros ei kuitenkaan ollut aivan yhtä mallikas ja yhteistuloksessa korttiin siis -16. Kolmantena jälleen heiton perässä eurooppalaiselle yleisölle hieman tuntemattomampi nimi Steven Rico. Ei tämäkään kaveri mikään eilisen teeren poika ole sillä jenkkilässä on tullut napattua tänäkin vuonna jo useampi palkintopallipaikka. Ricolle kahden kierroksen tulos -15. Taisto yhdysvaltain mestaruudesta on hyvin tiukkaa ja jännityksellä odotamme kuka suomalaisista saa sihtinsä parhaalle mallille.

Hienoista suorituksista voi nauttia iltasella suorana livestreamin kautta.