Fierce Pro Tour jatkui Peurungassa

Fierce Pro Tourin kolmas osakilpailu pelattiin viikonloppuna Peurungassa.

Perjantaina aloitettiin parigolf kisalla jonka veivät heiton turvin Jyri Salminen ja Teemu Nissinen tuloksella 46 (-12). Tästä voitiin aavistella, että itse kisassaki parhaat tulokset saattaisivat painua alle 50 heiton.

Lauantaina kilpailuun lähti avoimessa luokassa fierce groupissa Pasi Koivu, Teemu Nissinen, Kalle Savonen ja Peksi Luoma, koko porukka siis tonni tai yli ratingin. Peurungan kisan lähtölaukaukset puhuttivat hieman, mutta kellekään ei jäänyt epäselväksi milloin liikkeelle lähdetään. Kuului 100 % varmasti joka tiille, lähimmille ilotulitustehtaan merkki myös tuntui.

Teemu Nissinen pelasi ensimmäisen kierroksen parhaiten 7 alle tuloksella. MPM-luokassa Sami Väisänen otti kotiradallaan tukevan 5 heiton kaulan heti ensimmäisellä kierroksella. MPG-luokassa Pro Touria johtava Ville Kotamäki pelasi vakuuttavasti yksi alle tuloksella 5 heiton johtoasemaan. Naisissa tuore Suomen  mestari Henna Määttä aloitti vahvasti.

Toisen kierroksen kovimmasta tuloksesta vastasi kovaa kisakuntoa loppukesän esittänyt Tapani Aulu 8 alle tuloksella siirtyi avoimen johtoon. Kärkiryhmässä paikallinen Ville ”holari” Kolari jatkoi vakuuttavaa suoritusta ja piti vielä toisenkin kierroksen jälkeen paikkansa ykkösheittueessa. Muissa luokissa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneet kasvattivat etumatkaansa edelleen.

Sunnuntaina golflähdöillä pelatulla finaalikierroksella Pasi Koivu oli saanut pelivireen päälle ja heitti kierroksella upean 9 alle tuloksen jolla nousi jaetulle kolmannelle sijalle Jyri Salmisen ja Peksi Luoman kanssa. Teemu Nissinen ja Tapani Aulu eivät kolmeen kierrokseen saaneet eroa, joten 17 alle tuloksella jatkettiin sudden deathiin.

Sudaria pelattiin 3 ensimmäistä väylää. Nelosväylällä, jossa korin ympärillä kohtuullisen pieni greeni ja outit vaanii korin takana, Tapani avasi ensin reiluun 10 metriin. Teemu forella 2 metriin. Tapanin putti alarautaan ja Teemulle sudarivoitto. Teemu nousi myös kokonaistourin kärkeen voitollaan.

Mastereissa Sami Väisänen näytti finaalipäivänä kuka on Peurungan radan kuningas. Sami heitti uskomattoman tuloksen -12, eli sivusi parigolfin voittotulosta, kuittasi murskavoiton luokassaan ja rataennätyksen itselleen. Timo Frondelius nousi toiseksi ohi Simo Väisäsen. MPG-luokassa Ville Kotamäki kuittasi voiton itselleen ja samalla varmisti koko Tourin voiton kolmannella voitolla. Toiseksi Markku Tohni ja Ilari Niemipelto nousi kolmannella kierroksella Jouko Rosenqvistin kanssa tasatulokseen kolmannelle sijalle. Naisten voitto selvin lukemin Henna Määtälle toinen sija jakoon Irina Kosusen ja Katja Hiirosen kesken.

Kilpailun tulokset täällä.

Tourin yhteispisteet ennen Porin osakilpailua täällä.