SM 2013 – Finaalipäivän paikkoja jahtaamassa

Päivän ehdottomasti kovimmaksi puheenaiheeksi pelaajien keskuudessa ei noussut itse SM-kisat, vaan oikutteleva sää. Aamun ensimmäiset ryhmät saivat pelata kierroksensa selkeässä säässä, mutta puolen päivän aikaan taivas repesi ja vettä tuli kuin saavista. Naisten kärkiryhmän lähtiessä Henna Määttä tokaisi kuin ennustaja konsanaan: ”Tuolta se kirkastuu ja päästään pelaamaan hyvässä kelissä.”  Näin se kävi ja loppupäivä saatiinkiin nauttia lähestulkoon kuivin jaloin tästä jalosta lajista.

4

Oikukas keli toi omat vaikeutensa.

 Vaihtelevat olosuhteet toivat oman mausteensa tulosten muodostumiselle. Tämän sai kokea karvaasti moni pelaaja ja tulosluetteloissa nähtiin hurjia nousuja sekä laskuja. Miehet-40 luokassa nähtiin senkin kaltainen erikoisuus, että kolmen kierroksen jälkeen 6 pelaajaa on samalla tuloksella cut –rajalla. Maalialueella pähkäiltiin moneen otteeseen pääseekö tämä veitsen terällä oleva porukka jatkoon vai ei.  Samaisessa luokassa heittävällä Ville Piipolla on hyvin vakuuttava johto, hänen kirjauttaessa vaihtelevassa säässä -6. Thomas Mykkänen sekä Kenneth Wiberg maijailevat jaetulla toisella sijalla ollen 7 heittoa Piipon perässä.

3

Naiset näyttivät draivin mallia.

Naisten avoimessa luokassa Anna Elo alotti huiman takaa-ajon ja oli saavuttanut kokonaistilanteessa 9 väylän jälkeen kärkinimi Henna Määtän. Tästä eteenpäin tilanne jatkui tasaväkisenä kierroksen loppuun saakka ja lopulta he jakavatkin kärkisijan yhteistuloksella +24. Ellinoora Heikkilä pitää kolmatta paikkaa hallussaan kahdeksan heiton päässä.

Avoimen kärkipää lähti viimeisenä ryhmänä matkaan kellon näyttäessä jo neljää. Sade oli loppunut ja välitöntä sateenuhkaa ei enää ollut. Juho Parviainen toivotti kaikille hyvää huumoripeliä, joten kierrokselle lähdettiin iloisissa merkeissä. Juho pelasikin etuysin 4 heittoa miinukselle. Hurjinta tahtia ensimmäisillä väylillä piti kuitenkin Nokian European Openissa suuren yleisön tietoisuuteen noussut Pasi Koivu, joka takoi peräti kahdeksan birdietä puoliväliin mennessä. Tahti on lähestulkoon maagista. Kärkiryhmissä peli kulki monella muullakin mallikkaasti ja korteissa birdie oli suositumpi tulos kuin par.

Koivu jatkoi hurjaa tahtia kierroksen loppuun saakka. Ainoastaan väylälle 17 tuli bogey, muuten sarja sisälsi 15 birdietä. Kierroksen kokonaistulos siis -14 ja vakuuttava kärkipaikka finaalipäivään. Parviainen jatkoi hyviä esityksiään pelattuaan-5. Kolmannella sijalla vielä hyvissä iskuasetelmissa Jalle Stoor, joka on kolme heittoa Parviaisen takana. Mainittakoon myös Nils-Iso Markun hieno kierros (-8). Sillä tuloksella hän nousi kahdeksannelle sijalle, josta on vain kaksi heittoa nelospaikalle. Sunnuntain finaalipäivälle jää jännitettäväksi tiukkaakin tiukempi taisto. Kuka heistä vie tämän vuotisen mestaruuden.

1

Putti varmasti sisään.

MPG

 1. Ville Kotamäki +12 (+6)
 2. Ari Österlund +16 (+6)
 3. Harri Hynönen +18 (+7)

MPS

 1. Markku Tohni +15 (+10)
 2. Kauko Laitala +23 (+8)
 3. Göran Nordström +26 (+8)

FPM

 1. Nina Kiminki +57 (+16)
 2. Riina Kotamäki +63 (+23)
 3. Terttu Rosenqvist +68 (+22)

MJ2

 1. Niko Rättyä -3 (+2)
 2. Ville Ahokas -2 (+1)
 3. Markus Pöysti  +4 (+2)

MJ1

 1. Saku Anttila -2 (-2)
 2. Jani Ikonen +1 (+2)
 3. Esa Salonen +2 (-3)